Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

PRAVO I PRAVDA Nikita Mihalkov AKCIJA RASPRODAJA POPUST

26 pregleda
1 želi ovaj predmet

PRAVO I PRAVDA Nikita Mihalkov AKCIJA RASPRODAJA POPUST

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 30.03.2024. u 21:05

Kupljen za: 99 RSD

Broj ponuda: 1 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Jasna19

Jasna19

(4.246)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

28.621 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

PRAVO I PRAVDA Nikita Mihalkov

AKCIJA RASPRODAJA POPUST

Mir Publishing Beograd, 2012. godine, 62 strane.
Ćirilica.
Knjiga je odlično očuvana, ima na par mesta podvlačenog teksta, bez žvrljanja.

„Patriotizam nije kada vičeš ura, nego kad zasadiš jabuku pred kućom, popraviš ogradu ili pomaziš psa“. Ova rečenica slavnog ruskog filmskog autora i glumca Nikite Mihalkova na najbolji način opisuje njegov odnos prema svetu u kome živi i radi već decenijama.
Njegovim delom koje je pred nama – Pravo i pravda – manifest prosvećenog konzervativizma, on je pokazao da njegovo interesovanje za društveno-politička zbivanja u Rusiji prevazilazi dnevno političarenje i sitne, kratkoročne ciljeve. Mihalkov je ovim delom pokazao da itekako razume istorijsku i duhovnu vertikalu ruskog naroda i ruskog čoveka, ali i da ima istančan osećaj za aktuelni politički momenat i projekciju ruske budućnosti. Njegovo razumevanje slobode kao „slobode u okvirima prava i pravde“ prevazilazi krajnje individualističko neoliberalno poimanje čoveka i sveta koji ga okružuje.
Za njega konzervativizam nije negativna, hermetički zatvorena i isključujuća misao, već stalna i tiha evolucija na čvrsto sazidanim temeljima. Evolucija, dakle, a ne revolucija! Mihalkov ne spada u one mislioce koji izlaz vide u šumpeterovskoj „kreativnoj destrukciji“, već u one koji prihvataju Berkovu opasku „da se država menja da bi se očuvala“, te da su istorija, tradicija i iskustvo temelji sigurnog koračanja u svetliju budućnost.
Mihalkov je na tragu razmišljanja ruskog predsednika Vladimira Putina o liberalizmu kao zastarelom i prevaziđenom. Za razliku od liberalizma koji želi sve da svede na profit, Mihalkov novac, odnosno ekonomiju vidi kao sredstvo, a ne kao cilj. Prosvećenom konzervativizmu su najviša vrednost duhovni ideali zajednice, a ne gramzivost i sebičnost pojedinca.
Posebno je privlačno autorovo viđenje Rusije kao države sa globalnom misijom. On rusku kulturu vidi kao veliko dostignuće za celokupno čovečanstvo, kome treba pružiti priliku da je spozna i konzumira. Manevarski prostor ruske države Mihalkov smešta u evroazijske koordinate, dajući ruskom čoveku (večno zagledanom u sebe) kosmopolitsku misiju.

Preuzeto sa interneta.

# 09

Uslovi prodaje prodavca

✿ ⊱ • ╮ Pogledajte moju ponudu na sledećim linkovima:

https://www.limundo.com/Clan/Jasna19/SpisakAukcija

https://www.kupindo.com/Clan/Jasna19/SpisakPredmeta


✿ ⊱ • ╮ Prodaja i realizacija u skladu sa Pravilima Limunda /kontakt, način slanja, rokovi za uplatu, etc./.

✿ ⊱ • ╮ Lično preuzimanje je na mojoj adresi u Zemunu.

✿ ⊱ • ╮ Ukoliko je iznos za kupljene knjige preko 5000 dinara, dostava je BESPLATNA (kao preporučena tiskovina, paket ili preko kurirske službe City Express), a na užoj teritoriji Beograda (gradske opštine), moguća je lična isporuka.

✿ ⊱ • ╮ Ako želite da se registrujete na Limundo/Kupindo, možete to učiniti preko linka:

www.limundo.com/ref/Jasna19

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO.

NE ŠALJEM NA KOSOVO I METOHIJU.


✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ╭ • ⊰ ✿ ╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿

Prodavac

Jasna19
Jasna19 (4.246)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

28.621 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132534281