Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Ljubičica u pustinji

214 pregleda
1 želi ovaj predmet

Ljubičica u pustinji

Cena: 900 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Skopljejordan

(0)

Bez pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

0 pozitivnih ocena

Makedonija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Ljubičica u pustinji
Kako lepota evropskih cvetova dospeva u arapske pustinje? Da li je odluka o napuštanju rodne grude uvek inicirana istinskom ljubavlju, ili tu ima i ‘potrage’ za toplinom koja nedostaje u familiji, kao i fatamorgane koju mlade devojke ‘žive’ čitajući ljubavne romane, ili gledajući serije iste vrste? Koja je sudbina tih nežnih cvetića na dalekom Bliskom Istoku? Ljubičica u pustinji je priča o devojci Violeti koja, poput cveta nežne ljubičice, otvara prve latice u nedrima Balkana gde, igrom slučaja susreće ’princa iz pustinje’. Sve se odvija relativno brzo, tipično za većinu priča, i filmova. On -’šeik’ iz arapskog sveta (i romana), ona - nevina ljubičica sa gorčinom u srcu, ptica u kavezu puna želje za slobodom i ljubavlju. Udaja, te odlazak tročlanog karavana na Bliski Istok...i java jednog romana polako lista svoje stranice. Da li je ovo kraj jedne kratke mladosti, ili početak avanture jednog cveta u kosmosu?
Tamo, u arapskom svetu upoznaje sudbine drugih ’cvetova’. I dok njen profesionalni put blista, tama sve više mrači um bračnog ’druga’, koji svaki njen uspeh smatra svojim porazom i nemoći da bude kralj u svojoj kraljevini, kako zamišlja brak. Akumulativni osećaj straha sa jedne, i snage sa druge strane, i još dosta opisivih i neopisivih situacija, dovode do kuliminacije tolerancije strpljive Violete. Veliki, praiskonski prasak potrebe za opstankom eksplodira u utrobi jednog jagnjeta koje odlučuje prekinuti lanac tlačenja, zaboravlja na strah, i preokreće ulogu sa vukom. Po izlasku iz prostorije u kojoj je doneta odluka o razvodu (nazvala ga je “freedom day“ - dan slobode), dve sudbine kreću suprotnim stazama, ali ovaj put bez obaveze da se bilo koji od njih vraća u kavez zvani ’brak’.
Dragana J Č

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Skopljejordan (0)

Bez pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

0 pozitivnih ocena

Makedonija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 104917821