Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Krvavi trag Velikog rata - H. Hautman, M. Kazimirović

126 pregleda
2 želi ovaj predmet

Krvavi trag Velikog rata - H. Hautman, M. Kazimirović

Cena: 1.100 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Merkur83

(376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

-Izdavač: `Prometej`
-Povez: Tvrd
-Pismo: Ćirilica
-Broj strana: 240
-Format: 13.5×20.5 cm
-Stanje: Novo

Stotinu godina posle svršetka Prvog svetskog rata, širom sveta, pa i kod nas, opstaje mit o herojstvu sopstvenih armija. Civilne žrtve rata pominju se tek u kontekstu ili se prećutkuju. Njihova imena, njihov broj i njihove patnje samo su površno istražene i dokumentovane. Broj civilnih žrtava na našim prostorima i u istočnoj Evropi, o kojima se na Zapadu ponovo raspravlja, kreće se od grotesknih austrijskih vojnih podataka o ukupno 1.931 pogubljenom i od pretpostavke da su saveznici Austrougara u ratu (kod nas su to bili bugarska vojska, bugarske i albanske komite) usmrtili nedefinisani broj žrtava. Ova knjiga je napisana polazeći od saznanja da nijedno svedočanstvo zločina nije ubedljivije od dokaza o nedelima koja su za sobom ostavili počinioci. Njena osnovna građa su podaci i dokumenti iz austrijskih arhiva – vojna naređenja da se izvrše represalije i organizuju masakri i deportacije, kao i vojni izveštaji o paljenju sela, o streljanju, vešanju i bajonetiranju (pogubljenje bajonetom) talaca. Korišćeni su izvodi iz stenograma parlamentarnih rasprava u Austriji o ratnim zločinima i dokumenti Komisije i istražnih organa nadležnih za ratne zločine.
Knjiga je pisana i kao doprinos rasvetljavanju najtamnijeg poglavlja Velikog rata – zapostavljene činjenice da je taj rat pretvoren u konačni obračun između Germana i Slovena – sa ove i sa one strane austrougarskih granica i širom u Beču zacrtanih zona uticaja Habzburške monarhije – kako je to formulisao koautor ove knjige Hans Hautman, pionir među austrijskim istoričarima koji su ukazali na zapostavljenu i zaboravljenu dimenziju počinjenih zločina u Velikom ratu.

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119522381