Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Heder Pringl - HIMLEROV VELIKI PLAN

49 pregleda
0 želi ovaj predmet

Heder Pringl - HIMLEROV VELIKI PLAN

Cena: 1.495 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Raoul_Duke

(765)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.753 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

HIMLEROV VELIKI PLAN
Autor: Heder Pringl
Izdavač: VULKAN IZDAVAŠTVO - ALNARI
Godina: 2013
Broj strana: 423
Originalni naslov: Heather Pringle - The Master Plan: Himmler`s Scholars and the Holocaust
Prevod: Vladan Stojanović


Godine 1935. Hajnrih Himler, jedan od najmoćnijih članova Hitlerovog unutrašnjeg kruga, osniva Anenerbe – istraživački institut sa zadatkom da proizvede arheološke dokaze u političke svrhe. Himler se dao na posao regrutujući bizarnu mešavinu avanturista, mistika i uglednih naučnika sa zadatkom preoblikovanja ljudske istorije. On je, uprkos ratu i ekonomskim teškoćama, organizovao i finansirao ove skupe i vremenski zahtevne poduhvate, duboko uveren da praistorija vapi za ozbiljnom revizijom. Glavnokomandujući SS-a i arhitekt nacističkih logora smrti bio je ubeđen da arheolozi već dugo ignorišu dostignuća prvobitne rase plavokosih, plavookih osvajača – Arijevaca. Himler je verovao da su nemački preci evoluirali u ledenim prostranstvima Arktika, gde su vladali kao nepobediva rasa gospodara. Tvrdio je da je prvobitna arijevska krv opstala samo na nekim, izolovanim delovima globusa. Pronalaženje Arijevaca i eliminacija svih ostalih postaće kamen temeljac nacističke doktrine.

Heder Pringl se poduhvatila opsežnog istraživanja slikajući ubedljiv portret instituta Anenerbe i njegove uloge u Holokaustu. Predstavila nam je nemačke naučnike i stručnjake koji su dozvolili da njihov rad posluži za opravdavanje istrebljenja, kombinujući napet stil pripovedanja sa jezivim istorijskim detaljima. Veliki plan predstavlja izuzetnu priču o obmani i preterivanju, o složenim naučnim i političkim zloupotrebama na globalnom nivou.

Uslovi prodaje prodavca

Način slanja po dogovoru, troškove snosi kupac.

Za knjige i stripove poslate kao obično/preporučeno pismo ili tiskovina - ne odgovaram. Vrednosno pismo je nešto skuplja, ali osigurana varijanta slanja.

Za veće pošiljke, najbolja i najjeftinija opcija je poštanski CC paket. Od kurirskih službi koristim DExpress i PostExpress.

Pouzećem šaljem jedino proverenim članovima sa jakim kredibilitetom (30 i više pozitivnih, bez negativnih ocena). I to samo ako otkupnina prelazi 3.000 dinara.

Lično preuzimanje moguće u periodu 9-17h radnim danom kod Arene na Novom Beogradu, ili u večernjim satima kod Immo Centra.

Uplate idu na tekući račun 325-9300705053630-47 (OTP banka).

Ako niste iz Srbije, kontaktirajte me u vezi slanja i načina plaćanja, pre nego što licitirate.

Pogledajte i druge moje aukcije:
http://www.kupindo.com/Clan/Raoul_Duke/SpisakPredmeta
http://www.limundo.com/Clan/Raoul_Duke/SpisakAukcija

Prodavac

Raoul_Duke (765)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.753 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130403525