Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Grudi i jaja - Mieko Kavakami

32 pregleda
0 želi ovaj predmet

Grudi i jaja - Mieko Kavakami

Cena: 800 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

bikib

(2.850)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.248 pozitivnih ocena

Beograd-Čukarica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Grudi i jaja- Mieko Kavakami
Roman
Izdavač Kontrast 2021
Broširani povez
410 str 20 cm

Knjiga je nekorišćena, nova


Grudi i jaja, najproslavljeniji roman Mieko Kavakami, govori o tri žene: tridesetogodišnjoj Nacu, njenoj starijoj sestri Makiko i sestrinoj kćerki Midoriko. Dok u prvom delu romana Nacu, spisateljica u pokušaju, pokušava da urazumi stariju sestru koja je odlučila da poveća grudi estetskim zahvatima, u drugom delu je zatičemo kao već afirmisanu autorku koja ozbiljno razmatra da rodi dete uz pomoć donatora sperme. Kroz ceo roman, bilo kroz dnevničke zapise, bilo kroz telefonske razgovore, Midoriko nas upoznaje sa tinejdžerskim pogledom na (ženski) svet.

Kavakami se u ovom obimnom ali neverovatno pitkom romanu hvata ukoštac sa savremenim problemima etike i estetike, postavljajući filozofska pitanja o rađanju, starenju i granicama ženskih tela. Razbijajući tabue jednog tradicionalnog društva, Kavakami udara u najbolniju tačku patrijarhata – autonomiju ženskog tela, pokazujući kroz lik junakinje Nacu kako izgleda živeti bez seksa i kakve se etičke i društvene prepreke pojavljuju na putu ostvarivanja potomstva u takvom životu.

Uslovi prodaje prodavca

Molim Vas kontakt samo preko Limunda. Zbog obaveza nisam u mogućnosti da se javljam na mobilni telefon osim ako se prethodno tako ne dogovorimo. Takođe zbog Vaše i moje sigurnosti najbolje je da sva prepiska i dogovori budu preko Limunda.

Lično preuzimanje isključivo na adresi koju dobijate sa Limunda.

Ne šaljem u inostranstvo.

Ne šaljem pouzećem, osim za članove sa pozitivnim ocenama.

Očekujem od svih da poštuju pravila Limunda.

Prodavac

bikib (2.850)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.248 pozitivnih ocena

Beograd-Čukarica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 126941701