Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

8 pregleda
0 želi ovaj predmet

Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

Završena

Datum završetka: 21.04.2024. u 19:39

Početna cena: 320 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

knjigaknjige

(973)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.264 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Izdavač: Dereta
Godina izdanja: 2017
Br. str.: 121
Povez: broš

Iz izuzetno podsticajnih i mudrih upitnih provokacija dijalog Roganović–Simić pretvara se u uzbudljivi, metatekstualni teatar u kom se otkrivaju nova značenja brojnih termina, ubeđenja i uverenja, mitologije svakodnevice i kreativnih podozrenja.

Sagovornici inspirativno podstiču izuzetnu pesničku izričitost, čarobnu erudiciju, epifanijski originalne, otvorene i nepoštedne odgovore na brojna pitanja o ličnom životu, istoriji, politici, filozofiji, svetu i pojedincu, o razlozima života i razlozima poezije. Dozirana a životna ispovednost i funkcija sećanja kod vrlo autopoetičkih iskaza velikog pesnika, ubedljivost u otvorenosti i stavovima, sve je to ovde predstavljeno kao stereo-prožimanje intelektualno požrtvovanog čitanja i onog kultivisanog nivoa i bogatstva poetske eksplicitnosti koji i od života dobija suštinu, izuzetnu autobiografiju o prožimanju svih vremena i svih predela koji traju i žive u pesniku.

Tu su, naravno, i neizbežni bogati činjenični pasaži o događajima, priznanjima i odlikama stvaralačkog statusa same ličnosti i dela pesnika Čarlsa Simića. Bez lažne uzdržanosti, Vesna Roganović uspeva da uzbudljivom i sadržajnom otvorenošću, uz znanje i iskustvo, ali i energiju i radoznalost, intervju pretvori u podelu darova i otkrića s čitaocima.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

knjigaknjige (973)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.264 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133406729