Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ČUDO U NEMAČKOJ Hugo Hartung MINERVA AKCIJA RASPRODAJA

19 pregleda
1 želi ovaj predmet

ČUDO U NEMAČKOJ Hugo Hartung MINERVA AKCIJA RASPRODAJA

Završena

Datum završetka: 29.03.2024. u 23:15

Početna cena: 699 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Jasna19

Jasna19

(4.246)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

28.615 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

ČUDO U NEMAČKOJ Hugo Hartung

AKCIJA RASPRODAJA POPUST

- Svemu uprkos veseo roman života našeg -

Minerva Subotica, 1962. godine, 274 strane, tvrd platneni povez, zlatotisak, suvi žig, obeleživač za stranice.
Knjiga je odlično očuvana, sa normalnim tragovima vremena na koricama, unutrašnjost perfektna.

Autor je jedan od najpoznatijih i najčitanijih književnika savremene nemačke književnosti, onih stvaralaca koji su pisali šezdesetih i sedamdesetih godina, pre svega.
Ovaj roman ima mnogo autobiografskih elemenata, antiratni po tematici, poslužio je kao osnova za scenario za film.
Hugo Hartung,autor romana "Wir Wunderkinder"-koji smo veoma slobodno preveli"Čudo u Nemačkoj",iako bi naziv "Mi deca nemačkog čuda"bio korektniji - jedan je od najpoznatijih i najčitanijih romansijera savremene nemačke književnosti. Na glasu je i kao pisac komada za radio i televiziju, i takozvanih "stvarnih reportaža". Među poslednje spadaju i ratni romani Utvrđenje Breslava (Festung Breslau), Nebo bojaše dole (Der Himmel war unten) i Klackanje po kiši i vetru (Gewiegt von Regen und Wind), koje je međunarodna kritika stavila u red najboljih nemačkih ratnih romana. Hugo Hartung je rođen 1902. god. Studirao je književnost na univerzitetima u Lajpcigu, Beču i Minhenu, gde je promovisan za doktora filozofije. Mnogo je putovao pa je upoznao zemlje od švedskih i norveških polarnih krajeva do obala Male Azije. Pre drugog svetskog rata živeo je u Minhenu i radio kao književno - kulturni saradnik raznih novina i časopisa, pišući takođe redovno u naprednom humorističkom - satiričkom listu "Simplicisimus". U ono vreme radio je takođe kao dramaturg i glumac u putujućem Bavarskom zemaljskom pozorištu. Od 1933.god. posle dolaska nacista na vlast u Nemačkoj, nije više mogao da radi kao slobodan novinari književnik i potpuno se posvetio pozorištu.U Breslavi, gde se zatekao kad je počeo rat, služio je, iako nikad nije bio izvežban vojnik, u jednoj antiavionskoj jedinici. Prilikom bombardovanja Breslave izgubio je kuću i celo imanje, pa se posle rata sa ženom, danskog porekla, i s decom potucao se po raznim gradovima Nemačke, dok se 1950. god. nije stalno nastanio u Zapadnom Berlinu kao nezavisan književnik. Iz navedenih podataka vidljivo je koliko je Hartung u svoj roman "Čudo u Nemačkoj" uneo autobiografskih elemenata. Roman je prvi put objavljen 1956.god., i bio je književna senzacija u Nemačkoj. Tokom dve godine spadao je među takozvane "bestselere" na nemačkom književnom tržištu, a preveden je odmah na francuski, engleski, danski i švedski jezik. Film izrađen na osnovu tog romana - prikazivan kod nas pod imenom "Nedovršena priča"- doživeo je veliki uspeh u Nemačkoj i u drugim zemljama.

# 22

Uslovi prodaje prodavca

✿ ⊱ • ╮ Pogledajte moju ponudu na sledećim linkovima:

https://www.limundo.com/Clan/Jasna19/SpisakAukcija

https://www.kupindo.com/Clan/Jasna19/SpisakPredmeta


✿ ⊱ • ╮ Prodaja i realizacija u skladu sa Pravilima Limunda /kontakt, način slanja, rokovi za uplatu, etc./.

✿ ⊱ • ╮ Lično preuzimanje je na mojoj adresi u Zemunu.

✿ ⊱ • ╮ Ukoliko je iznos za kupljene knjige preko 5000 dinara, dostava je BESPLATNA (kao preporučena tiskovina, paket ili preko kurirske službe City Express), a na užoj teritoriji Beograda (gradske opštine), moguća je lična isporuka.

✿ ⊱ • ╮ Ako želite da se registrujete na Limundo/Kupindo, možete to učiniti preko linka:

www.limundo.com/ref/Jasna19

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO.

NE ŠALJEM NA KOSOVO I METOHIJU.


✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ╭ • ⊰ ✿ ╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿

Prodavac

Jasna19
Jasna19 (4.246)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

28.615 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132466713