Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ANDREJ KURKOV - ISTINITA PRIČA O PRAVOM NARODNOM KONTRO

11 pregleda
0 želi ovaj predmet

ANDREJ KURKOV - ISTINITA PRIČA O PRAVOM NARODNOM KONTRO

Završena

Datum završetka: 04.04.2024. u 20:25

Početna cena: 390 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

DjepetoPinokijevCale

(5.809)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

9.837 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

ANDREJ KURKOV

ISTINITA PRIČA O PRAVOM NARODNOM KONTROLORU

Prevod - Žarko Milenić

Izdavač - Zalihica, Sarajevo

Godina - 2010

320 strana

21 cm

Edicija - Biblioteka Svjetska književnost

ISBN - 978-9958-787-55-3

Povez - Broširan

Stanje - Kao na slici, tekst bez podvlačenja


"Priča o pravom narodnom kontroloru je prva knjiga fantastične trilogije Andreja Kurkova Geografija pojedinačnog hica. U sadržaju ovog romana javlja se mnoštvo historijskih i antihistorijskih junaka, u ovom romanu je puno događaja, crnog i bijelog humora, fantastike i zagonetki, koji će čitaoca rastužiti i nasmijati.

Andrej Kurkov je rođen u Petrogradu 1961. Danas živi u Kijevu (Ukrajina). Sebe smatra ukrajinskim piscem, uprkos svom ruskom porijeklu. Autor je trinaest romana i pet knjiga za djecu. Pored toga što je romanopisac i scenarista, Andrej Kurkov je radio i kao novinar i filmski kamerman. Govori jedanaest jezika i talentovan je pijanista. Međunarodno priznanje stekao je 1996. godine crnohumornim romanom Piknik na ledu, koji je preveden na dvadeset šest jezika i ocjenjen kao „najautentičniji predstavnik novog talasa postsovjetske književnosti“.

Majstor grotesknog humora, briljantni satiričar postkomunističke Rusije i Ukrajine, jedan od četvorice autora izvan engleskog govornog područja čiji su romani presudno uticali na razvoj žanra kriminalističkog romana u posljednjem desetljeću, visoka književnost u najboljoj tradiciji Dostojevskog, Gogolja, Bulgakova i Pintera, jedno od najuzbudljivijih otkrića na svjetskoj književnoj sceni…samo su neki od epiteta koji su Andreju Kurkovu i njegovim romanima dodjelili evropski književni kritičari.

Uz pohvale književne kritike, Kurkov je svojim romanima postigao i zavidan komercijalni uspeh. Njegove su knjige prevedene na većinu evropskih jezika (kao i na japanski, kineski i hebrejski) i prodate u više od 4 miliona primjeraka, po čemu je Andrej Kurkov najuspješniji savremeni ukrajinski pisac te prvi i jedini autor s područja bivšeg Sovjetskog Saveza čiji je roman dospio na ljestvice 10 najprodavanijih knjiga u Europi."


Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Uslovi prodaje prodavca

Pogledajte moje ostale aukcije na sledećim linkovima:

http://www.limundo.com/Clan/DjepetoPinokijevCale/SpisakAukcija

https://www.kupindo.com/Clan/DjepetoPinokijevCale/SpisakPredmeta

Prodavac

DjepetoPinokijevCale (5.809)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

9.837 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132817893