Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Zelena vrata, Vladan Radoman

186 pregleda
0 želi ovaj predmet

Zelena vrata, Vladan Radoman

Cena: 290 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.653)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.003 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

VLADAN RADOMAN

NJegova životna priča uzbudljiva je bar toliko koliko i njegovi romani. Rođen u Novom Sadu 1936. godineKao učiteljsko dete često se selio, školovan je u Beogradu, gde je završio Medicinski fakultet, a 1963. je otišao u Pariz. Sem francuskog državljanstva, stekao je tamošnju diplomu doktora medicinskih nauka, radio je kao lekar-dobrovoljac širom sveta, bio je jedan od osnivača „Lekara bez granica”...

U romanu « Zelena vrata » sudaraju se autorovo viđenje otuđenosti savremenog sveta i suštinske čovekove potrebe za radošću življenja. Život se doživljava svim čulima; ukusi, mirisi, boje, dodiri – izazivaju asocijacije i stvaraju sliku senzualno doživljenog sveta u kom se prepliću poetika lepog i poetika ružnog.
Adam iz pakla sirotinjskog kvarta grozničavo traži bilo kakav izlaz. Može to da bude i smrt, ali tako da sebe preda Suncu, da bude njegov zrak ili mač Svetog Đorđa. Reči su te koje će ga odvesti, pomoću reči će se vrata otvoriti, iza njih će biti on sam, početak i tišina.

U nekom drugom životu je mogao živeti iza bajkovitih zelenih vrata u otmenom kvartu. Dolazi pred njih u Parizu, lupa, niko ne otvara. To su vrata iza kojih se krije tajna srećnog života. Zelena vrata predstavljaju višestruk simbol u ovom delu. Da li ikome uspe da ih pronađe i zatvori za sobom?

Godina izdanja: 2012
Broj strana: 88
Format: 21 cm
Pismo: latinica
Povez: mek
IZDAVAČ: Albatros Plus

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.653)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.003 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 99972501