Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Unutrasnja strana vetra-Milorad Pavic

70 pregleda
0 želi ovaj predmet

Unutrasnja strana vetra-Milorad Pavic

Cena: 800 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

BobanT75

(1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Godina izdanja: 1994
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Milorad Pavić-Unutrašnja strana vetra
Narodna knjiga,Alfa,Beograd,1994
116+98 strana
21 cm
Mek povez

Unutrašnja strana vetra čita se sa obe strane i okreće kao klepsidra, dok u njegovoj sredini, u onoj praznoj strani koju je sam pisac postavio usred knjige, ostaje sve što se ne može dosegnuti ni u postojanju ni u nepostojanju. Tako je Pavić voleo da misli o svom delu koje se takođe čita između. Pavićev roman je priča između dva kontinenta, Evrope i Azije, koji su pokretali njegovu imaginaciju kao što su određivali našu istoriju.
„Roman o He

ri i Leandru“, o tajni ljubavi i potrazi kroz vreme, o ljubavi između prošlosti i sadašnjosti koja je retko kada srećna a uvek je nužna, oslanja se na stari Musejev epilion i jednu legendu koja spaja ono što se ne može spojiti: dve obale Bosfora, dva pola i roda, dva bića i dve civilizacije, različite vekove i sudbine.Unutrasnja strana vetra ili Roman o Heri i Leandru (1991) je roman-klepsidra sa dve naslovne strane i krajem u sredini knjige. Izabran je za najbolju knjigu proze u 1991. godini (nagrada `Borisav Stankovic`). Preveden je na deset jezika.Pavićevo delo je složen jezički i formalni domet, jedan od najoriginalnijih i najostvarenijih u književnosti današnjice.Pavićevo delo je složen jezički i formalni domet, jedan od najoriginalnijih i najostvarenijih u književnosti današnjice.

Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BobanT75 (1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 123950673