Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Tiho noći / Noći i zore Beograda - Miodrag Bogdanović

61 pregled
3 želi ovaj predmet

Tiho noći / Noći i zore Beograda - Miodrag Bogdanović

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 31.03.2024. u 17:45

Kupljen za: 481 RSD

Broj ponuda: 28 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

duda72

(795)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.107 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

OBE KNJIGE IMAJU POSVETU AUTORA

TIHO NOĆI muzička biografija Miodraga Bogdanovića , Savez estradno muzickih udruzenja Jugoslavije Beograd 2000 , Posle oslobođenja, Miodrag Mile Bogdanović se aktivno uključuje sa drugim pevačima u stvaranje radio - programa.

Repertoar su činile narodne, gradske i tada nezaobilazne pesme inspirisane Narodno oslobodilačkom borbom. Na Nikoljdan 19. decembra 1944. godine, Mile je prvi put zapevao u programu, i to pesmu Tiho noći. Od tada, neumorno je sakupljao i izvodio izvorne narodne i starogradske pesme i romanse, pa je u repertoaru imao preko 1500 pesama. Na taj način je zabeležio i sačuvao od zaborava mnoge pesme i tako postane čuvar našeg narodnog blaga.

NOĆI I ZORE BEOGRADA
Autor: Miodrag Bogdanović
Povez: tvrdi
Format: 21 x 28,5 cm
Strana: 336
Pismo: latinica, note
ilustr
fotogr
Romanse, šansone, šlageri, večite melodije
Povodom šezdesetpet godina umetničkog pevačkog rada i šezdeset godina učestvovanja u programima Radio Televizije srbije, priredio sam dve knjige.
Knjiga `Zavičaju mili kraju`, odabrane srpske narodne pesme i narodna kola iz XIX i XX veka je moja želja i obaveza čuvanja i negovanja naše muzike narodne baštine.
Knjiga `Noći i zore Beograda` su `Pesme popularne muzike` / romanse, šansone, evergrin, večite melodije, instrumentalne verzije.
Obe knjige su moja muzička biografija. Tu su notni zapisi pesama sa tekstovima. Knjige su propraćene fotografijama. Namenjene su muzičarima, profesionalcima, amaterima, školama i svima koji vole muziku.
Mile Bogdanović

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

duda72 (795)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.107 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132666849