Scenario za Vudija Alena, Nebojša Lapčević

86 pregleda
1 želi ovaj predmet

Scenario za Vudija Alena, Nebojša Lapčević

Cena: 290 din.

Kupi odmah

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(7.599)

99,92% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

36.903 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

NOVI ROMAN NEBOJŠE LAPČEVIĆA „SCENARIO ZA VUDIJA ALENA“ OBJAVLJUJE "ARTE"

Novi roman „Scenario za Vudija Alena“, poznatog kruševačkog književnika i uspešnog kulturnog poslenika Nebojše Lapčevića, objaviće do kraja 2014. godine beogradska izdavačka kuća „Arte“.

U skladu sa svojim opredeljenjem da ulazi u projekte objavljivanja što kvalitetnijih proznih rukopisa, „Arte“ se odlučila da objavi upravo Lapčevićev, nesvakidašnji i provokativni roman, pisan modernim jezikom velikog i istinskog znalca savremenih filmskih, pozorišnih i svih umetničkih pop tokova.

„Roman posvećen višestruko talentovanom umetniku (scenaristi, filmskom reditelju, glumcu, proznom piscu, i džez muzičaru) sa smislom za psihoanalizu i filizofiju apsurda Vudiju Alenu, na srpsku književnu scenu dolazi poput dugo očekivanog letnjeg pljuska. Kao i Vudija Alena i Nebojšu Lapčevića karakteriše izuzetan osećaj za satiru, ironiju i sarkazam. Poštujuću post-modernistički književni postupak uz obilje citatnosti iz Alenovih filmova i priča, u kome je klasična linearna forma zamenjena matricom filmskog scenarija, Nebojša Lapčević je kreirao lucidnu prozu koja se u dahu iščitava. Na sholastičko pitanje, šta bi bilo kad bi bilo, to jest šta bi se dogodilo kada bi Vudiju Alenu zaista u ruke dospeo ovaj romanskni scenario, odgovor se posle sklapanja korica ove knjige sam nameće. Vudi Alen bi bio zadovoljan kako je njegov multimedijalni umetnički dar skenirao čovek rođen u gradu za koga Jevrejin iz Njujorškog kvarta Bruklina, možda nije ni čuo da postoji na kugli zemaljskoj. Uveren sam da bi posle iščitavanja ove knjige, pop-art proza, Vudi Alen u skladu sa sopstvenim najnovijim umetničkim prosedeom, poželeo da snimi film ,,iz Kruševca sa ljubavlju“ – naveo je u jednoj od recenzija ove nesvakidašnje i provokativne knjige Dušan Cicvara, književnik, publicista, filmski scenatista i filmski kritičar iz Beograda.

Nebojša Lapčević rođen je 1966. godine u Kruševcu. Objavio je zbirke pesama: Seme na vetru, Pesnik i njegovi modeli, Strofe u praslikama, Dolazak Hrista na Menhetn; leze-dramu Rimska priča. Knjige proze Ovaploćavanje, Ulaz na južna vrata, Narodna Knjiga ,Srce na teren, Narodna knjiga. Promovisan u medijacentru Crvene Zvezde, Dolazak Hrista na Menhetn, poezija Eurografika Zvornik, Ko je drpio Čarlija, priče za decu, Krst svetoga cara Konstantina , libreto za operu , Istorijski arhiv Kruševac, scenska kantata izvedena za Vidovdan 13, kompozitor Miroljub Aranđelović Rasinski. Roman Jezero u ćelijama, NKC-Niš 2013. Objavljivao je u više listova i časopisa, pesme su mu uvrštene u više antologija. Poezija mu je je prevedena na engleski, makedonski, švedski, italijanski, bugarski... Nagrađen je Rasinskim Cvetom za izdavački poduhvat 2001. godine. Pero dijaspore SKRF, Plakete odeljenja za kulturu mira UN, Kruševac , priznanje grada Zvečana za dopinos srpskoj kulturi, nagrada Sajma rasinskog okruga 2013.-knjiga godine za roman Jezero u ćelijama Dobitnik Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Član je Udruženja književnika Srbije i KK Bagdala. Predsednik udruženja likovnih stvaralaca Rasinskog okruga Rasinius. Živi u Kruševcu i radi kao urednik programa u Kruševcu u Kulturnom centru Kruševac, u Galeriji Milića od Mačve.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (7.599)

99,92% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

36.903 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 76157717