Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Polog, Nadežda Purić Jovanović

108 pregleda
0 želi ovaj predmet

Polog, Nadežda Purić Jovanović

Cena: 190 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Пурић Јовановић, Надежда, 1974- = Purić Jovanović, Nadežda, 1974-
Наслов Полог / Надежда Пурић Јовановић
Врста грађе роман
Језик српски
Година 2020
Издавање и производња Младеновац : ǂДруштво за афирмацију културе ǂПресинг, 2020 (Младеновац : Пресинг издаваштво)
Физички опис 179 стр. ; 20 cm
ISBN 978-86-6341-476-1 (брош.)
Напомене Тираж 500
О ауторки: стр. 177
На корицама ауторкина слика и белешка о њој.

Autor: Nadežda Purić Jovanović
Žanr: Drama
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 179
Povez: Mek
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2020.


Selo žena kraj manastira Rakovica srušeno je kada i grad Žrnov na Avali, aprila 1934. Pisani dokument o ovom događaju pronađen je tek osamdeset godina kasnije. Potraga za materijalnim dokazima i svedocima vodi do nepouzdanih pripovedačica čije priče skrivaju granice između onoga što se odigralo i onoga što je napisano.

Zbivanja u autorkinom trećem po redu romanu i dalje ostaju u okvirima šire teritorije Beograda. Radnja se odvija u rasponu od centra do daleke podavalske periferije između kojih se kreću junaci iz nekoliko različitih epoha. Naslovi delova romana aludiraju na podelu narodnih epskih pesama: najstarija vremena govore o periodu od 1923. do 1934; srednja vremena o 1966. godini, a novija vremena su savremeno elektronsko doba. Tri žene koje se bave pisanjem prikazane su u odlučujućim trenucima u kojima lična priča biva savladana od istorijskih okolnosti. Moguće je da će skrivene i nepouzdane pripovedačice čitaoca uputiti na pogrešan trag, jer se upravo iza objektivnog i realističkog pričanja krije postupak pretvaranja stvarnosti u tekst, dok se na planu realnosti odvija suprotno – iako je fikcionalan, tekst dobija snagu autentičnog dokumenta i počinje da figuriše kao dokaz. Autorka se poigrava sa porodičnim romanom i sindromom otkrivenog rukopisa protežući fabulu od XIX do XXI veka u tobožnjem linearnom i hronološkom toku pripovedanja. Zatamnjene su granice između onoga što se stvarno odigralo i onoga što je o tome zapisano, pa je potrebno vratiti se po vremenskoj osi i sagledati povezanost (i preslikavanje) ženskih sudbina u ratnim i mirnodopskim godinama na ovim prostorima.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119561877