Dragi Limundovci, širimo tim korisničke podrške kako bismo vam još više bili od pomoći! Pročitajte ovde detalje i prijavite se ukoliko ste zainteresovani i smatrate da ispunjavate uslove.

Osmi povjerenik, Renato Baretić LAGUNA, SVE 10d

43 pregleda
3 želi ovaj predmet

Osmi povjerenik, Renato Baretić LAGUNA, SVE 10d

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 16.05.2024. u 21:48

Kupljen za: 180 RSD

Broj ponuda: 11 ponuda

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.688)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.311 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Autor: Renato Baretić
Žanrovi: Komedije, Filmovane knjige, Drama, Avanturistički
Pismo: Latinica
Broj strana: 256
Povez: Mek
Format: 13x20 cm
Godina izdanja: 15. decembar 2021.


Kultni roman po kojem je snimljen istoimeni film.

Dobitnik nagrada:
Vladimir Nazor
Ivan Goran Kovačić
August Šenoa
Gjalski
Kiklop

Mladom perspektivnom političaru Siniši Mesnjaku konkurencija namesti aferu usred predizborne kampanje, zbog čega ga premijer sklanja od javnosti i šalje u najveću hrvatsku nedođiju, ostrvo Trećić, na kojem nema ni pošte, ni interneta ni signala mobilne telefonije. Njegov zadatak je da izolovanu zajednicu inkorporira u pravni sistem samostalne i suverene Republike Hrvatske tako što će organizovati prve slobodne izbore na ostrvu i uspostaviti lokalnu vlast. Prethodnih sedam vladinih „povjerenika“ propalo je na ovom zadatku, naprosto zato što zajednica savršeno funkcioniše van ingerencija hrvatske države.

Daleko od političkih intriga, korupcije i birokratije, ekscentrični ostrvljani, mahom starci – povratnici iz australijske pečalbe – žive od dobrih penzija u prelepom mediteranskom pejzažu bez dodira sa problemima globalizovanog sveta. Greju se na solarnu energiju, najmoderniji aparati za kafu i medicinska oprema stižu im periodično od italijanskih mafioza, a čak im se i jezik razlikuje od hrvatskog. Trećićanski je svojevrsni spoj dalmatinske čakavice, italijanskog i „australijskog“, koji uz to sledi sva pravila vukovice: ne samo da se piše ćirilicom nego se i piše kao što govoriš. Otuda nije ni čudo što su Siniši (a bogami i čitaocima) na početku potrebne sitne prevodilačke usluge, koje će mu velikodušno pružiti nešto mlađi meštanin Tonino, s kojim se Siniša toliko zbližava da mu postaje najbolji prijatelj i verni sadrug u borbi protiv ostrvljanske samodovoljnosti.

„Osmi povjerenik ima sve odlike rasnog bestselera, a da istovremeno zadovoljava i prohteve onih koji od književnosti traže znatno više od par sati lagodnog (samo)zaborava.“
– Teofil Pančić

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.688)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.311 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 134153405