Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Obala - Živojin Ivković

99 pregleda
0 želi ovaj predmet

Obala - Živojin Ivković

Cena: 400 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

lebrecht

(167)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

305 pozitivnih ocena

Beograd-Sopot, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Roman za koji je svojevremeno autor dobio književnu nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis romana Zlatna sova sarajevskog ZUNSA RS za 2013.
Str 300
Попут Андрићеве прозе о мосту, Ивковићев роман о обали пружа спектар опсеревација о човјековом бити и не бити.
Ружица Комар, књижевни критичар,

Роман „Обала“ поставља кључна питања данашњице, питања кривице и личне одговорности у релацијама крвника и жртве, питања колективног памћења и опраштања, физичких и духовних изгнанстава, што га може сврстати у категорију тзв. ангажоване литературе. Иако је прича, односно заплет, спирално вођен од општих до појединачних чињеница, највећим дијелом сведен на њемачке злочине према јеврејском и другим народима у Другом свјетском рату, роман добија универзалније оквире од самог сижеа, па се главна јунакиња романа гестом и дјелом доживљава као аутентична савремена Антигона. Роман „Обала“ својим питањима и својом изведбом враћа вјеру у давнашње функције које је књижевност имала како за самог човјека тако и за друштвену заједницу. “Обала“ је роман који се бави врло озбиљном темом – периодом друге половине 20. вијека на простору бивше Југославије, индиректно третирајући нашу невеселу прошлост. У жижи је однос Јевреја и Њемаца и њихово суочавање са холокаустом. Јунаци се упознају на Старом сајмишту, које је парадигма заборава, јер је то мјесто данас цивилизацијско ругло.
Младен Шукало, професор
Филозофског факултета
(Градина, 2014.)

У роману под насловом Обала, јединственим складом модерног и класичног језика нарације, Живојин Ивковић нијансира боје естетско-катарзичне слике потресне борбе против сила зла добротом љубави.
Из дубина мисаоности преплићу се тонови молитве и алармантих упозорења. Аутор искрено, без плакатне позе, по диктату душе из лич-ног бола и саосјећања са патњама других, лирски дирљиво у епском дискурсу гради особену фреску. По императиву срца роман изражава отпор злу. Љубав и стваралаштво се боре против бола од разних обли-ка зла. Наслов од једне ријечи: Обала, садржи безброј симболично метафоричних значења, која зраче из густог ткања у ткиву романа.

Ружица Комар, књижевница,
(Књижевне вертикале, бр. 6; 2015.)

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

Uplata se vrši na rn 200-27925103-24 kod banke Poštanska štedionica na ime koje dobijete od Limunda/Kupinda nakon kupovine.
Molim Vas da već u prvoj poruci naglasite ukoliko je adresa za slanje neka druga a ne ona koju mi prosledi Limundo/Kupindo.
Komunikacija porukama preko Limunda
Molim da poštujete Limundo/Kupindo rokove kao i mogućnosti slanja koje su navedene.
Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu.
Iznos postarine za ovaj naslov je 132,00 dinara.
Kao običnu pošiljku bez potvrde o slanju - ne šaljem.

Prodavac

lebrecht (167)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

305 pozitivnih ocena

Beograd-Sopot, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 117436901