Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Dušan Đurović PITOMA LOZA MINERVA AKCIJA RASPRODAJA

43 pregleda
1 želi ovaj predmet

Dušan Đurović PITOMA LOZA MINERVA AKCIJA RASPRODAJA

Završena

Datum završetka: 07.04.2024. u 22:35

Početna cena: 99 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

LUKA.LABAN

(1.459)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.961 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

AKCIJA RASPRODAJA KNJIGA

Dušan Đurović PITOMA LOZA * MINERVA
SUBOTICA BEOGRAD 1959 g
BIBLIOTEKA NAŠA KNJIGA

ODLIČNO OČUVANA

#37

Dušan Đurović (1901–1993) je rođen u Danilovgradu (Grlić) 1901. U Danilovgradu je završio osnovnu školu, a gimnaziju je učio u Beranama (Ivangrad), Nikšiću i Podgorici (Titograd), gdje je i maturirao. Studirao je i diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kao profesor službovao je u Danilovgradu, u Učiteljskoj školi, a 1929. je premješten u Sarajevo, u Mušku učiteljsku školu, i poslije tri godine u Prvu gimnaziju, gdje je ostao sve do početka rata 1941. godine.
Učestvuje u Trinaestojulskom ustanku oko Danilovgrada i Podgorice. Odmah poslije ustanka uhvaćen je i mučen po raznim zatvorima i ćelijama. Čim se završio rat, vratio se u Sarajevo i vrlo kratko vrijeme bio u Prvoj gimnaziji, a onda, zbog ozbiljno narušenog zdravlja, prešao u Narodnu biblioteku i u njoj ostao sve dok nije penzionisan kao viši bibliotekar.
Bio je član Sveslovenskog komiteta u Sarajevu, član Savjeta za kulturu BiH, član Uprave Saveza književnika Jugoslavije, član Umjetničkog savjeta u “Svjetlosti”, član žirija za Njegoševu nagradu i nekoliko puta predsjednik Udruženja književnika BiH, a prije rata bio je član PEN-kluba u Beogradu.
Još kao student povremeno se bavio novinarstvom, a tek poslije, kao profesor, objavljuje svoje književne radove i sarađuje u mnogim listovima (od Politike do Oslobođenja) i raznim časopisima (od Srpskog književnog glasnika i Pregleda do Života). Objavljivao je ponekad članke i eseje iz kulture i književnosti, ali mu je glavni i osnovni rad bio na pripovijeci i romanu.
Objavio je romane: Dukljanska zemlja, Pre oluje, Pod vedrim nebom, Zvezde nad planinom, Pitoma loza i Miris oskoruša; zbirke pripovijedaka: Ljudi sa kamena, Ždrijelo i druge te drama Njegoš. Njegova djela prevođena su na nekoliko jezika. Neko vrijeme je uređivao “Malu biblioteku”, koju je izdavala “Svjetlost”.
Za svoj književni rad dobio je osam nagrada, među kojima, prije rata, prvu nagradu Srpske akademije nauka i umetnosti i poslije rata Dvadesetsedmojulsku nagradu BiH. Odlikovan je Ordenom rada II reda i Ordenom zasluge za narod sa srebrnim zracima. Dodijeljena mu je i Plaketa grada Sarajeva. Za dopisnog člana ANUBiH izabran je 1969. godine.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

NAPOMENA:
Šaljem isključivo nakon uplate na račun i nakon potvrde sa Vaše strane na koju adresu se šalje.
LIČNO PREUZIMANJE je moguće u ZEMUNU na mojoj adresi - naselje Plavi Horizonti.
Trudim se da sve slike koje postavljam budu jasne i u velikoj rezoluciji da biste vidjeli šta kupujete.
Troškove slanja snosi kupac.
Vaše podatke napišite pravilno i koristite sva slova, NE ŠIŠAJTE latinicu, jer u slučaju da ne možete da preuzmete predmet kupovine zbog toga, ne snosim nikakvu odgovornost.
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO, SAMO SRBIJA!
Pogledajte moju kompletnu ponudu:
https://www.kupindo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakPredmeta
https://www.limundo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakAukcija

Prodavac

LUKA.LABAN (1.459)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.961 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 127488517