Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Budite u toku za danas, Aleksandar Davinić

20 pregleda
0 želi ovaj predmet

Budite u toku za danas, Aleksandar Davinić

Cena: 990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.984 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Давинић, Александар, 1954- = Davinić, Aleksandar, 1954-
Наслов Будите у току (за данас) / Александар Давинић
Остали наслови Будите у току
За данас
Будите у току за данас
Врста грађе хумор, сатира, пародија
Језик српски
Година 2021
Издавање и производња Власотинце : Библиотека "Десанка Максимовић", 2021 (Ниш : Свен)
Физички опис 236 стр. ; 24 cm
Други аутори - особа Радовић, Драган, 1955-2021 = Radović, Dragan, 1955-2021
Такић, Срба, 1962- = Takić, Srba, 1962-
ISBN 978-86-88257-34-3 (НБДМ; брош.)
Напомене Тираж 300
Стр. [5-6]: Предговор - приговор / Уредништво портала
Стр. 232-233: Смех је лек / Драган Радовић
Стр. 234-23: Смешке без грешке / Срба Такић
На корицама белешка о аутору с његовом сликом.
Nova knjiga Aleksandra Davinića „Budite u toku za danas“

Facebook Share
Aleksandar Davinić, dugogodišnji dopisnik „Politike ekspres“ i „Politike“ iz Leskovca i sa juga Srbije, član Udruženja novinara Srbije, objavio je knjigu „Budite u toku za danas“

„Aleksandar Aca Davinić je posebna pojava u javnom životu južne Srbije i jedan je od najpoznatijih novinara sa ovog područja, s kraja 20. i početkom 21. veka, sa rokom trajanja dužim od pola veka, a kome taj isti rok, očigledno, još nije istekao. Ovih nas je sumornih dana, na sredini jeseni, obradovao svojom novom knjigom, kao da je to učinio namerno, da sačuva letnju vedrinu u svakom od čitalaca, i da potkrepi optimizam, ozbiljno narušen korona virusom i najavom hladne i duge zime“, napisao je Srba Takić, direktor Narodne biblioteke ''Desanka Maksimović'' u Vlasotincu u predgovoru, u ime izdvača.

Naslovnica Naslovnica
„Smatra se, s pravom, da je pravi dar znati se smejati na svoj račun, biti svestan svojih mana i propusta, što je opet znak spremnosti da se, menjajući se, teži ka boljem, ispravnijem. Osim što nas ovom knjigom podseća na obavezu da se smejemo i menjamo, da menjajući se ne zaboravimo da se smejemo, Aleksandar Aca Davinić ostavlja budućim naraštajima svedočanstvo o današnjem vremenu. O vremenu koje je, ma koliko da je teško (a kada nam je i bilo lako, a zar i ovozemaljski život nije sačinjen od neprestanih iskušenja), znalo da bude ogrnuto smehom, šalom na svoj i tuđ račun, nespretnostima i nepromišljenostima koje su nam olakšavale muke i neprijatnosti“, napisao je u recenziji književni kritičar i pisac Dragan Radović

Davinić je objavio knjige: ''Vranjski biseri'' i ''Biseri sa južne pruge''. Za dosadašnji književni, humoristički, satiričarski, publicistički i novinarski rad dobitnik je brojnih priznanja među kojima i oktobarskih nagrada rodnog Vlasotinca i Leskovca.

Aleksandar Davinić rođen je u Vlasotincu 1954. godine. Bio je novinar, direktor i glavni i odgovorni urednik u vranjskoj ''Novoj Slobodnoj reči'', TV Leskovac. Tri decenije radio je kao dopisnik „Politike ekspres“ i „Politike“ iz Leskovca i sa juga Srbije. Dugogodišnji je član Udruženja novinara Srbije gde je biran u Upravu UNS-a.

Član je Udruženja pisaca dijaspore.

Izdavač knjige je Narodne biblioteka iz Vlasotinca.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.984 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132201737