PRIRODNO LIJEČENJE BILJEM I DOMAĆIM SREDSTVIMA RETKO

35 pregleda
1 želi ovaj predmet

PRIRODNO LIJEČENJE BILJEM I DOMAĆIM SREDSTVIMA RETKO

Završena

Datum završetka: 06.06.2024. u 22:28

Početna cena: 399 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Jasna19

Jasna19

(4.287)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

29.080 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

PRIRODNO LIJEČENJE BILJEM I DOMAĆIM SREDSTVIMA
Nikola Gelenčir

NEMA U PRODAJI

AKCIJA RASPRODAJA POPUST

Prosvjeta Bjelovar, 1967. godine, 130 strana.
Knjiga je više nego solidno očuvana, unutrašnjost odlična, bogato ilustrovano crtežima lekovitog i drugog bilja.
Potpis na predlistu.

Koliko je naš radni čovjek zainteresiran za čuvanje svog zdravlja i radne sposobnosti, najbolje pokazuje činjenicada knjiga: Prirodno liječenje biljem i ostalim sredstvima iz godine u godinu doživljava nova izdanja.

Naše moderno doba raspolaže izvanredno dobrim biokemijskim lijekovima i antibioticima koji se sve više usavršavaju. Unatoč tome, Ijekovite biljke svakim se danom sve više upotrebljavaju. Sve je veća upotreba biljnih čajeva, ekstrakata, alkoholatura i sirupa, pa oni zauzimaju sve više mjesta na policama naših Ijekama. Kod nekih bolesti liječnik je upravo primoran da se obrati Ijekovitom bilju.

Liječenje Ijekovitim biljem ima više prednosti: u svakom bilju, pa i u otrovnom, ima u umjerenim količinama djelotvornih tvari. Njihovo djelovanje nije probojno (naglo) nego polagano (sporo), pa iziskuje veći vremenski razmak jer djeluje blago i uzdržljivo. Što se pak kurative tiče, može se uzimati bez opasnosti mjesecima i godinama a da ne ugrozi Ijudski organizam.

Jedan od značajnih razloga je i ovaj: ijekoviti čajevi — u prvom redu od našeg domaćeg bilja — djeluju hipno-sugestivno, dakle umirujuće. Takvo kompleksno djelovanje uvjerljivo se postiže kod djece, staraca, osjetljivih osoba i rekonvalescenata gdje se ne mogu upotrijebiti biokemijski lijekovi.

Sveobuhvatna korist je i u tome što se Ijekovite biljke mogu miješati. Ako liječnik dobro poznaje svojstva Ijekovitog bilja, po volji ih može preobraziti, ne samo što se tiče Ijekovitosti, nego i u zdrave aromatične napitke. Osim toga, kurativno liječenje — a to iskustvo dokazuje — pojačava istovremeno uzimanje i biokemijskih lijekova. To znači da biljni lijekovi pomažu u zajedničkom radu oko ozdravljenja Ijudskog organizma.

Konačno, ne smijemo zaboraviti da su te Ijekovite biljke lako pristupačne svakom našem građaninu i lako se pripremaju. Prethodno se svakako mora naučiti koji je način pripreme najefikasniji. Pogrešno bi bilo kad bi netko čaj od divlje ruže (šipak) kuhao, kad se zna da se kuhanjem uništava njen dragocjeni C-vitamin. Ili uzmimo kamilicu koja kuhanjem postaje bezvrijedna, jer ishlapljuje njeno aromatično ulje.

Liječenje Ijekovitim biljem nije tako jednostavno kako to pojedinci zamišljaju. Na vrijednost bilja i njegovu Ijekovitu moć ružno svjetlo baca činjenica što se to bilje prodaje na našim tržničkim tezgama — onako napamet — bez potrebnog poznavanja bilja i davanja uputa za upotrebu (glavni je motiv zarada).

Ako se osvmemo više stoljeća unatrag, vidjet ćemo da su postojale knjige koje su govorile o upotrebi ijekovitog bilja i upućivale na studij i eksperimentiranje s biljem. Tako se počelo stjecati stručno znanje. Ove su knjige izvor današnjoj farmaciji i razvoju biokemijske proizvodnje. U to vrijeme bila je modema uzrečica: »Covjek se mora otkinuti od prirode!« Onda je čovjek svoje povjerenje dao lijekovima koji su se pripremali u Ijekarnama, u kojima su se lijekovi pravili od bilja. Od tada se u Ijekame uselila: Species (mješavina), (trava), Flores (cvijet), Radix (korijen).

Moderni liječnik koji poznaje odlike Ijekovitog bilja i njezinu moć, pa u borbi protiv oboljelog organizma koristi i Ijekovito bilje — liječnik je budućnosti.

Sadržaj ove knjige neka bude pomoć zdravstvenom prosvjećivanju naših radnih Ijudi.

Autor

(Opis se odnosi na izdanje iz 1989. godine koje je, pretpostavljam, unekoliko izmenjen i dopunjen.)

# 08

Uslovi prodaje prodavca

✿ ⊱ • ╮ Pogledajte moju ponudu na sledećim linkovima:

https://www.limundo.com/Clan/Jasna19/SpisakAukcija

https://www.kupindo.com/Clan/Jasna19/SpisakPredmeta


✿ ⊱ • ╮ Prodaja i realizacija u skladu sa Pravilima Limunda /kontakt, način slanja, rokovi za uplatu, etc./.

✿ ⊱ • ╮ Lično preuzimanje je na mojoj adresi u Zemunu.

✿ ⊱ • ╮ Ukoliko je iznos za kupljene knjige preko 5000 dinara, dostava je BESPLATNA (kao preporučena tiskovina, paket ili preko kurirske službe City Express), a na užoj teritoriji Beograda (gradske opštine), moguća je lična isporuka.

✿ ⊱ • ╮ Ako želite da se registrujete na Limundo/Kupindo, možete to učiniti preko linka:

www.limundo.com/ref/Jasna19

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO.

NE ŠALJEM NA KOSOVO I METOHIJU.


✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ⊱ • ╮ ✿ ╭ • ⊰ ✿ ╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿╭ • ⊰ ✿

Prodavac

Jasna19
Jasna19 (4.287)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

29.080 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 134346797