Dehidrator OMEGA sa 5 polica KAO NOV !

1.128 pregleda
20 želi ovaj predmet

Dehidrator OMEGA sa 5 polica KAO NOV !

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 23.05.2019. u 19:30

Kupljen za: 21.010 RSD

Broj ponuda: 54 ponude

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

zvezdadanica

(124)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

138 pozitivnih ocena

Jagodina, Pomoravski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Kao nov Omega DH5002T dehidrator (Excalibur 4526T) sa 5 polica (ukupno 0.74m2), tajmerom 26h, termostatom 29°-68°C, ventilatorom 13cm i grejačima 440W, BPA free.
Dehidrator kao da nije korišćen KAO NOV JE.
CENA NOVOG JE 43.680 DIN.
DOBIO SAM GA NA POKLON ,NIJE MI POTREBAN,SAMO JE PROBAN !

Dehidratora sa 5 polica:

Uključuje 5 posebnih i nedodirljivih polica sa 5 nosača polica
Dimenzije: 21,59cm visina / 43,18cm širina / 48,26cm dubina

Snaga 440W
Ventilator za sušenje veličine 12,8cm
26 Sati odloženi tajmer
Termostat sa podešavanjem temperature 29°-68°C
Težine 8kg

Pakovanje sadrži:


Pet polica dimezije 38cm X 38cm
Strujni kabal

Sušenje hrane – brzo, štedljivo i jednostavno!
Da li ste jedan od mnogih, koji žele da sušenjem / dehidracijom hrane žive zdravije? Da li ste baštovan koji ima velik prinos? Volite li turizam i kampovanje?
Ukoliko ste na jedno od ovih pitanja odgovorili potvrdno, verovatno imate želju, da saznate što više o sušenju hrane. Za sve generacije postaje sve popularnija domača upotreba sušača hrane / dehidratora hrane.
Pored sušača hrane / dehidratora postoje i druge metode sušenja, kao što su naprimer električna rerna, plinska rerna ili sušenje / dehidracija na vazduhu odnosno na suncu. Nijedna od njih ne deluje tako jednostavno i efikasno kao sušač / dehidrator hrane.
Sušenje ili dehidratacija je jednostavna metoda konzerviranja hrane, koja uklanja vlagu i s tim onemogućava rast mikroorganizama kao što su gljive kvasca, buđi ili bakterije.
Dehidratacija odnosno sušenje iz vaše hrane uklanja vodu, koncentriše prirodan miris, šećer i aromu.
Upotreba sušača je pogodna za svu hranu, uključujući i:

povrće
bilje
meso
semenje
sir i
jogurti.
Možda još uvek mislite, da je sušenje hrane težak, komplikovan i dugotrajan proces. Ali to uopšte nije tako. Sušenje kvalitetnim sušačom / dehidratorom Excalibur oduzima mnogo manje vremena nego ukuvavanje ili zaleđivanje. U par minuta možete iseći i rasporediti hranu na pleh. Dovoljno je podesiti Excalibur na željenu temperaturu i pustiti ga da radi umesto vas !
Ako imate kuhinjskog pomoćnika, kao što je Excalibur sušenje je brže, jednostavnije i jeftinije. Sa tri koraka seckanja, sušenja i čuvanja, možete u kratkom vremenu napraviti ukusne voćne užine, pikantno sušeno meso, delikatno bilje, začine i mnogo toga! Zašto ne bi dodali u vašu zdravu ishranu još i sušenu hranu?!

Sušenje je jednostavno
Dehidrirajte odnosno sušite puno sveže hrane kao što je voće, povrće, ribe i drugo meso. Tu hranu možete pojesti za užinu ili iskoristiti za kuvanje i pečenje. Sušenje je jednostavnije nego ulaganje i zaleđivanje: dovoljno je da operete, iseckate, nasečete i postavite na policu u sušač. U roku od nekoliko sati hrana će se osušiti i biće spremna za jelo ili za dalju obradu.

Sa sušenjem / dehidracijom štedite
Kao vlasnik sušača / dehidratora Excalibur možete kupiti i sušiti hranu u vreme sezone, kad je cena i najpovoljnija, u odnosu na visoke cene komercijalnih sušenih proizvoda, vi štedite. Troškovi sušača Excalibur za vreme sušenja / dehidratacije hrane su mali, samo par centi na dan, osušena hrana za razliku od zamrznute hrane ne koristi konstantnu električnu energiju.

Sušena / dehidrirana hrana ima dobar ukus i hranljiva je
Hrana u toku sušenja povećava priprodnu aromu i sećer. To joj daje u odnosu na ostalu svežu hranu jači i slađi ukus. Sušena hrana je hranljivija! Sušenje čuva važne hranljive materije, koje se tokom kuvanja izgube. I zato što nije potrebno dodavati šećer ili drugie sastojake, sušena hrana predstavlja ukusan i zdrav obrok za vašu porodicu.

Čuvanje sušene / dehidrirane hrane je jedostavnije
Sušena hrana zauzima manje prostora nego uložena ili zaleđena hrana zahvaljujući uklonjenoj vlazi, smanjuju svoj volumen. Primerna su za skladištenje u vakumski zatvorenim posudama ili kesama. Lagana su i zato su primerna za poneti na izlet u rancu ili na kampovanje.

Kakve su hranljive vrednosti suvih plodova?
"Meko" sušeno voće (kajsije, suvo grožđe, urme , smokve, šljive.. ) bogate su šećerima i imaju nizak procenat masti. Izvor vitamina, vlakana i mineralnih materija (vitamina A u obliku beta –karotena, vitamina E i nijacin, gvožđe, magnezijum...) Zahvaljujući velikoj koncentraciji fruktoze , prisutne u maloj količini sušenog voća, takva hrana je omiljena kod sportista između ili posle fizičkih aktivnosti (vožnja brdskim biciklom, hodanje, trčanje na duge staze itd...) Od sušenog povrća najbogatije je suvo grožđe, pa urma. .S kalijumom i natrijumom je najbogatija sušena kajsija. Sušene banane imaju najveću količinu magnezijuma. Smokve poseduju najviše kalcijuma. Izvor: Evropska RADA za informacije o hrani.

Visok sadržaj vlakana
Sušeno / dehidrirano voće ima više vlakana, nego što ga ima sveže voće iste težine. Vlakna su za čovekov organizam bitna, jer mu pomažu u održavanju probavnog sistema.
Jedna čaša sušenih kajsija, na primer, sadrži 6.5 g vlakana, dok, jednaka količina svežih kajsija sadrži samo 3.1 kg vlakana. Drugi primer je suvo grožđe, gde jedna čaša sadrži 5.4 g vlakana, dok jednaka količina suvog grožđa bez semenki sadrži 1.4 g.

Na kratko o prednostima sušene / dehidrirane hrane
Prednost hrane, konzervirane uz pomoć sušenja, možemo staviti u jednostavnu listu:
1. Za razliku od ulaganja ili zamrzavanja , metod sušenja / dehidracije minimalno utiče na hranljivu vrednost hrane. Sadržaj vitamina A (beta karotena), saharida, vlakana, kalijuma, magnezijuma, selena i natrijuma se prilikom sušenja ne menja ili snižava. Naprotiv –koncentrišu se. Kalorijske vrednosti ostaju iste, češće više dok je procenat soli i masnoća naravno niži. Domaća sušena hrana je bez pesticida i hemikalija. 2. Bilje, ruže, povrće, voće i meso sušimo, skladištimo i sigurno konzumiramo. 3. Hrana, koja je konzervirana s metodom sušenja / dehidracije ima duži rok trajanja, nego hrana koja je konzervirana na drugi način. Ako je dobro vakumirana može trajati i do 20 godina. 4. Zahvaljujući malom volumenu, sušena hrana u ostavi ili na policama ne zauzima mnogo prostora. 5. Sušenje hrane je sigurnije, pa je tako manje posla nego sa ulaganjem. Naravno za sušenje trošimo i manje vremena. 6. Domaće sušenje je jeftinije nego kupovina komercijalno dehidriranih proizvoda. 7. Domaće sušeno bilje i začini prilikom kuvanja nude jaču aromu, što obično kupovno ne nudi. 8. Sušena hrana je zahvaljujući maloj težini i dobroj hranljivosti odlična za piknike, kampovanje i izlete. 9. Originalna hrana može biti dehidrirana uz dodatak vode, supe, drugih tečnosti ili rehidrirana kao naprimer supa od pečuraka.

Nikakvi skriveni aditivi
Jedan od najvažnijih činilaca domačeg sušenja, je kontrola dodataka, koji uz pomoć sušenja / dehidranja dolaze u hranu. Komercijalno sušeno voće je zbog atraktivne boje, obrađeno sumpor dioksidom. Takav način uništava vitamine u voću. Kod osetljivih ljudi izaziva i alergijske reakcije. Sumporisana kajsija na primer ima divnu narandžastu boju i mekša je. Nesumporisane su tamnije i tvrđe ali sadrže više hranljivih materija. Kod domaćeg sušenja ste sigurniji, da vaša hrana neće doći u dodir s neželjenim materijama.

Uslovi prodaje prodavca

MOLIM DA LICITIRAJU SAMO OZBILJNI KUPCI !ŠALJEMO POUZEĆEM SAMO ČLANOVIMA BEZ NEGATIVNIH OCENA.(MINIMUM 10 POZITIVNIH OCENA) BEZ NEGATIVNIH .ZA OSTALE VAŽI PRVO UPLATA IZLICITIRANOG IZNOSA PA SLANJE !
NE ODGOVARAM ZA OŠTEĆENJA NASTALA U TRANSPORTU KURIRSKOM SLUŽBOM,MADA UREĐAJE UVEK OBLAŽEM STIROPOROM I 5-TOSLOJNIM KARTONIMA !

Prodavac

zvezdadanica (124)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

138 pozitivnih ocena

Jagodina, Pomoravski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 76402473