Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

SENDMEN: LUTKINA KUĆA - Nil Gejmen

68 pregleda
2 želi ovaj predmet

SENDMEN: LUTKINA KUĆA - Nil Gejmen

Cena: 1.450 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Merkur83

(374)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.203 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

-Izdavač: `Beli put`
-Povez: Mek
-Pismo: Latinica
-Broj strana: 240
-Format: 170x260
-Stanje: Novo, nekorišćeno

SENDMEN Nila Gejmana možda je najmaštovitija i krajnje zaprepašćujuća knjiga u današnjem stripu glavne struje - a ujedno i najradikalnija. U njoj se pripovedaju jezive, zapetljane, ponekad turobne priče o kapricioznim, zlosrećnim bogovima i krhkim ljudima, a uspeva i da izvede sjajan trik tako da Smrt učini, na kraju krajeva, nečim za šta vredi umreti. A opet, u svojim najfantastičnijim trenutcima, SENDMEN-ova najveća (i uznemirujuća) snaga jeste to što su svi njegovi užasi i sve njegove nade duboki i poznati koliko i samo ljudsko srce. Čitati SENDMENA znači i čitati nešto što prevazilazi novi maštotoviti strip; to znači čitati snažnu novu književnost, svežu od odjeka mitova koji ne zastarevaju. Mikal Gilmor, Rolling Stone


Nil Gejmen je verovao da je strip autor dok mu neko nije rekao da je on u stvari, književni stvaraoc. `I suddenly felt like someone who had been informed that she wasn`t a hooker, that in fact she was a lady of the evening` A onda je napravljen neviđeni presedan u istoriji književnosti i Gejmen je dobio World Fanatasy Award za “San letnje noći”. Ovo je prvi put da je jedna grafička novela dobila književnu nagradu, ali ne zato što se poziva na Šekspira u pokušaju da se obično potcenjeni žanr popularne kulture poveže sa nespornim književnim vrednostima, već zato što je sam Sendmen orginalno delo, koje se bavi pitanjima šta je život, kako se nositi sa odlukama, kako snovi utiču na stvarnost, kako predanja kreiraju našu kulturu. Sam Šekspir se pojavljuje u jednoj od epizoda, kao čuvar kome Sendmen poverava da prenosi Velike priče. I kao što su sve teme kojima se Šekspir bavi već bile poznate, i teško da su nove, ali od njega postaju prepoznatljive i lako pojmljive, tako i ovaj strip prenosi neke velike teme, na način koji je razumljiviji od mnogih rečnika mitologije.

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (374)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.203 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 127341357