Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Jug i strip u teoriji, Marko Stojanović

43 pregleda
2 želi ovaj predmet

Jug i strip u teoriji, Marko Stojanović

Cena: 990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.641)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.916 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Наслов Jug i strip u teoriji / priredio Marko Stojanović
Врста грађе зборник
Циљна група одрасли, озбиљна (није лепа књиж.)
Језик српски
Година 2021
Издавање и производња Leskovac : M. Stojanović : Udruženje ljubitelja stripa i pisane reči "Nikola Mitrović Kokan", 2021 (Niš : Printmi)
Физички опис 216 str. : ilustr. ; 24 cm
Други аутори - особа Stojanović, Marko, 1978- = Стојановић, Марко, 1978-
Krulčić, Veljko, 1962- = Крулчић, Вељко, 1962-
ISBN 978-86-902312-2-5 (MS; broš.)
Напомене Tiraž 300
Str. 7-13: Predgovor / Veljko Krulčić
Biografije: str. 191-204
Napomene i bibliografske reference uz tekst
Registar.
Предметне одреднице Стрип -- Зборници
Jug i strip u teoriji
Blic26 Sep 2022Stripo-logija Slobodan ivkov

Jug i strip u teoriji”, priredio Marko Stojanović, izdavač Marko Stojanović, Leskovac, 2021.

Opet jedan projekat Marka Stojanovića! Živeći lokalno, a delujući u najdoslovnijem smislu globalno, on se, posle dve knjige sopstvenih tekstova o stripu, okrenuo kolegama iz okoline. Tu su, kako piše: “stripteoretičari od Surdulice na jugu, preko Leskovca i Niša, pa do Pirota, Babušnice i Dimitrovgrada”. Stojanović je sačinio hrestomatiju od 46 priloga, koje su na temu stripa pisala 23 publicista. Svaki je zastupljen sa po najčešće dva teksta. Opširan predgovor ovoj, slobodno to iznesimo antologiji napisao je najznačajniji hrvatski publicista i istoričar hrvatskog stripa Veljko Krulčić. Tiraž je samo 300, ali ovde broj primeraka nikako ne umanjuje ni značaj, a ni kvalitet sadržaja. Naprotiv, daje mu notu ekskluzivnosti! Iako ne najstariji po godinama od zastupljenih, ali svakako pionir i doajen “južnjačke” stripske publicistike koji živi i radi u Beogradu, Dragan Stošić svoje intervjue (ovde, onaj sa Enkijem Bilalom iz 1997. i Mirkom Ilićem iz 2001. godine), reportaže sa festivala, osvrte i prikaze, počevši od tzv. omladinske štampe, objavljuje još od samog početka osamdesetih! Posle kratkih biografija uključenih autora i pogovora priređivača, sačinjen je Indeks, veoma koristan pojmovnik i imenik, koji omogućava pretragu po naslovima, piscima, temama, izdanjima, medijima u kojima je objavljivano... Izvučena su dva izvanredna teksta Branislava Miltojevića iz njegovog zbornika tekstova, monografije o američkom andergraund-stripu “Tragovi u plavoj ilovači”, pa su tu prilozi drugih o stripovima „Diznija“, o “Asteriksu”, o Hozeu Ortizu, Sabahudinu Muranoviću, ediciji “Nikad robom”... Tu je i književni hitmejker, filmski i TV scenarista Dejan Stojiljković (o stripovima “Kobra” Branislava Kerca i “300” Frenka Milera), pa... Nema ovde mesta za nabrajanje svih stripskih tema, ali možemo da nevedemo imena i ostalih zastupljenih publicista: Nikola Milićević, Srđan Marković, Velibor Petković, Saša Stojanović, Dejan Đorđević, Predrag Stanković, Ivan Spirić, Dejan Ognjanović, Goran Stevanović, Dalibor Đorđević, Marjan Milanov, Zlatibor Stanković, Nenad Pejčić, Stefan A. Marković, Stefan D. Marković, Aleksandar Teokarević, Uroš Dimitrijević, Luka Vidosavljević i Luka Stojanović.

Kada, zahvaljujući Marku Stojanoviću, pogledamo ovako na jednom mestu, po broju i ukupnom kvalitetu, teorija “južne pruge” je najvrednija u Srbiji! Što se predrasuda tiče, i hejteri će, tek da se i njima učini, imati svoju satisfakciju čim vide unutrašnji vizuelni prelom knjige. No, em on ne utiče na vrhunski kvalitet koncepcije i sadržaja, em su naslovna stranica, štampa i hartija odlični, em je između korica sve što je potrebno. Svaka čast, i pozdrav jugu sa severa!

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.641)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.916 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132199401