Velika italijanska bižuterija - Lepota koja se nosi

189 pregleda
4 želi ovaj predmet

Velika italijanska bižuterija - Lepota koja se nosi

Cena: 1.600 RSD

Kupi odmah

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Zambezi

(5.500)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.805 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Velika italijanska bižuterija - Lepota koja se nosi
112 str.
Uglavnom prikaz nakita.
“Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija” naziv je izložbe odabranih originalnih komada nakita, koja će biti svečano otvorena u petak 11. decembra u 18 časova, u Italijanskom institutu za kulturu.
Kustos izložbe je Bjanka Kapelo, istoričarka juvelirstva i kostimografije, profesorka na IED fakultetu za dizajn u Milanu, specijalizovana za istoriju juvelirstva i jedan od najboljih stručnjaka u ovoj oblasti u Evropi.

Postavka “Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija” prati razvoj i proizvodnju bižuterije prepoznatljivog italijanskog estetskog senzibiliteta i stila. Nastala krajem 19. veka kao deo kostima u pozorišnim predstavama, bižuterija je zatim zadovoljavala potrebe dama koje sebi nisu mogle da priušte skupe originalne komade nakita.

U drugoj polovini 20. veka bižuterija izlazi na veliku modnu scenu, umetničku bižuteriju visokog kvaliteta proizvode odabrani majstori, pridružuju im se najpoznatiji dizajneri, i italijanska bižuterija evoluira u prepoznatljiv kreativni proizvod posebne prefinjenosti i lepote.

Jedinstvena bižuterija pred Beograđanima
Interesantna i bogata postavka prilika je da se vidi mnogo toga – ogrlice, narukvice, minđuše, kravate… od kojih su pojedini komadi stari i 150 godina.

Biće izložena i ogrlica od providnog duvanog stakla, Sotuar – staklene perle, broševi, mesing i minijaturni mozaik od stakla, bižuterija Kazalmađorea, nakit od venecijanskog murano stakla, ogrlice, elementi od topljenog stakla i žice nastali između 1940. i 1945. godine, minđuše na klip, tkanine i kristali iz 60-ih godina 20. veka, ogrlice, beli metal i veštački dijamant iz 70-ih, staklene perle, pozlaćeni metal i štras, posebno obrađena plastika…

Izložbu sačinjava i scenski nakit od pozlaćenog metala i štrasa, u izradi ateljea Korbela iz Milana za Milansku skalu, iz 30-ih godina 20. veka, kao i naslovne strane modnih časopisa iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, uz posebno zanimljiv časopis „Bellezza“ (lepota), iz januara 1941. godine, sa Brunetijevim crtežima.

Pokrovitelji izložbe su Muzej bižuterije u Kazalmađoreu i Fondacija umetničkih zanata Kolonji.
Odlicno ocuvana knjiga
Sadržaj je na dodatnim slikama.
Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.
Ovo je jedini primerak na sajtu na dan postavljanja!
POGLEDAJTE I OSTALE predmete KOJE PRODAJEM POPUST NA VIŠE KUPLJENIH PREDMETA, PITAJTE!
KLIKNITE NA LINK
http://www.kupindo.com/Clan/zambezi/SpisakPredmeta
------------------------------
18032020

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

Zambezi (5.500)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.805 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 90044893