Krst od pravog ( ne sintetičkog ) tamno zelenog žada .

67 pregleda
4 želi ovaj predmet

Krst od pravog ( ne sintetičkog ) tamno zelenog žada .

Prodat!

Datum kupovine: 07.12.2021. u 19:56

Prodat po ceni: 470 RSD

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

dragov

(245)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

282 pozitivnih ocena

Beograd-Zvezdara, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Krst od pravog - prirodnog žada ( nije veštački-sintetički) tamno zelene boje.

Žad kamen – djelovanje, kako prepoznati pravi žad i nakit od žada ( :
Žad je dragi kamen često korišten u nakitu, raznim figurama ili skulpturama te ga se preporučuje prema feng shui načelima. Žad kamen ipak je mnogo više od toga. Veoma je cijenjen u drevnim azijskim kulturama, ali i danas. Smatra se da vibrira na dubokoj spiritualnoj razini i najpopularniji je mineral prema feng shui-u. Koristi se u alternativnoj medicini upravo zbog svoje ljekovite energije i pozitivnog djelovanja na organizam. To ga čini idealnim za nošenje u obliku prekrasnog nakita ili za držanje u vlastitoj blizini unutar životnog prostora.

Žad je zapravo naziv za dva minerala, jadeit i nefrit. Može biti zelene (najčešće), zeleno-sive, žute, narančasto-smeđe ili čisto bijele boje. Lako ga je oblikovati i obrađivati te se od njega izrađuju mnoge figurice ili skulpture, nakit, kozmetički rolleri i sl. U raznim azijskim kulturama smatra se kamenom mira i ljubavi te je omiljen za izradu ukrasnih predmeta, dok njegova energija govori “voli i prihvati samog sebe”.

Dragi kamen Žad posebno je cijenjen u Kini i njihovom drevnom učenju Feng Shui, dok ga se smatra simbolom 5 vrlina:

Hrabrosti,
Pravednosti,
Pristojnosti,
Moralne čistoće,
Skromnosti.

Žad djelovanje i značenje:
Žad kamen poznat je po svojoj umirujućoj energiji i pozitivnom djelovanju na naš um i zdravlje. Za razliku od mnogih drugih kristala i dragog kamenja, energija Žada je umirujuća i nježna. Harmonija i ravnoteža koju osjećamo zahvaljujući Žadu proizlazi iz zaštite od negativnih energija te umirujućeg utjecaja na živčani sustav.

Žad dragi kamen:
Krasi ga nježnost, pročišćavajuća energija i osjećaj “uzvišenosti” kada smo u njegovoj prisutnosti. To je kamen vjere, čistoće i smirenosti. Pomaže vam da se lakše emotivno izrazite i da budete ono što jeste. Jako je dobar za žene jer povećava plodnost, smanjuje i ublažava upale ženskih organa, zbog svojih dobrobiti često ga žene nose za vrijeme trudnoće i dojenja jer uvelike olakšava taj period.

Žad djelovanje na organizam:

Pomaže da se lakše emotivno izrazimo,
Štiti od negativne enegije i donosi harmoniju,
Pomaže podići svjesnost na jedan viši, dublji nivo,
Djeluje pročišćavajuće,
Privlači prijateljstvo i sreću u život,
Pomaže u procesu detoksikacije organizma i energije,
Koristi se kod visokog tlaka i problema cirkulacija,
Najviše djeluje na treću i četvrtu čakru.

Kako prepoznati pravi Žad?

Zbog rasta cijene samog žada, mnogi su se okrenuli bojanju kamenja ili predstavljanju druge vrste dragog kamenja pod Žad. Kako biste izbjegli prevaru, potrebno je znati karakteristike pravog žada. Pravi Žad poznat je po svojoj prozirnosti, većoj gustoći (težini) u odnosu na drugo kamenje iste veličine te po većoj tvrdoći od stakla i metala.

Pravi žad možete ispitati na nekoliko načina (pažljivo). Prvi način je da podignete Žad prema jakom izvoru svjetla i provjerite kako vam izgleda iznutra (veće je prozirnosti, stoga biste trebali vidjeti unutrašnjost). Ukoliko vidite neregularnosti i vlaknastu strukturu, to može biti znak pravog žada. Umjetno kamenje se čini više homogeno i jednolično.

Drugi način je provjera gustoće, te ukoliko nemate opremu za pravu provjeru, isprobajte s bacanjem žada u zrak. Kada ga uhvatite, trebao bi biti nešto teži od drugog kamenja iste veličine. Treći način je test grebanja jer je pravi Žad čvršći u odnosu na metal ili staklo. S neoštrim vrhom škara pokušajte lagano ogrebati manju površinu svog žada (koja nije toliko vidljiva). Ako ga ne uspijete ogrebati, on je pravi.

Žad nakit
Nakit od Žada – nakit od zelenog žada, žuti žad nakit i bijeli žad nakit
Nakit od Žada veoma je cijenjen zbog svoje ljepote, ali i svrhe. Ovo nije samo nakit koji će lijepo izgledati već će imati prave dobrobiti (koje smo iznad naveli) za osobu koja ga nosi. Nakit od zelenog žada veoma je popularan jer njegova boja može rangirati u nekoliko nijansi, no bijeli ili žuti Žad jednako su lijepi za kombiniranje s drugim materijalima ili dragim kamenjem.

Jedan od razloga korištenja za nakit od Žada je upravi njegovo lako obrađivanje u razne oblike. Također, može se savršeno ispolirati do visokog sjaja i ugraditi u prstenje, naušnice, ogrlice, medaljone i razne druge komade nakita. Narukvice i ogrlice su najčešći komadi koji koriste potencijal Žada, no može ga se pronaći i u brojnom prstenju.

Čišćenje kristala i punjenje Žada:
Poput svih ostalih kristala, Žad kamen je također potrebno čistiti kako ne bi nakupljao previše neproduktivne energije ili pak uopće ne djelovao. Najbolji način za čišćenje je ispiranje žada pod mlazom hladne vode nekoliko minuta. Također ga možete očistiti “dimljenjem”, a to ćete napraviti tako da zapalite suhu kadulju i držite je ispod žada kako bi se on očistio od stranih energija njenim mirisnim i moćnim dimom.

Punjenje Žada je jednostavno, možete ga upariti s prethodno očišćenim Kvarc kristalom (Gorskim kristalom) tijekom nekoliko sati ili čitav dan. Druga opcija je ostavljanje Žada na mjesečini tijekom punog mjeseca (oblaci ili kiša neće smetati, no izbjegavajte izlaganje direktnoj kiši). Još jedan način punjenja je da Žad kristal zakopate u zemlju na jedan dan kako bi se napunio najboljom vrstom energije našeg planeta.

Pogledajte fotografije i pitajte me pre kupovine ukoliko imate bilo kakvih pitanja.

Moje ostale oglase možete pogledati preko sledećeg linka:
http://www.kupindo.com/Clan/dragov/SpisakPredmeta

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

Uslovi prodaje:

Molim eventualne kupce a posebno članove sa kojima do sada nije bilo prilike za saradnju da pažljivo pročitaju uslove prodaje da bi svi zajedno izbegli bilo kakav eventualni budući nesporazum i da bi bili svi akteri ove kupoprodaje zadovoljni .

Ukoliko ipak, posle čitanje uslova prodaje Vama nešto bude sumnjivo molim Vas da ne kupujete od mene.

A ukoliko označite kupovinu znači da ste o svemu navedenom saglasni.

O meni govori i moja biografija odnosno moj rad i sve pozitivne ocene na platformi-sajtu Kupindo-Limundo .

Najpre da istaknem koje sve pogodnosti imate u ovoj saradnji:

Šest najzanimljivije pogodnosti u Vašu korist

1-Opcija plaćanja * na rate *

Možete da kupite i na rate a to važi uglavnom za predmete većih cena stim da primopredaja kupljenog predmeta se realizuje posle isplate zadnje rate na moj T.R ( isključivo na moj T.R. da bi Vi imali dokaz o uplati svih rate i isplati celokupne
kupoprodajne cene).

O broju i visini rate možemo sporazumno i na zadovoljstvo obe strane se dogovoriti .

2-Opcija *dogovaranje oko cene*

Za kupovinu više predmeta moguć je dogovor i o ceni ali samo pre nego što označite kupovinu da bi mogao najpre da korigujem cene na platformi.

3-Opcija * razgledanje predmeta *

kod mene pre kupovine, ako želite možete da tražite da vidite lično i na licu mesta željeni predmet pa ako nakon toga zaključite da to nije ono što tražite možete komotno da odustanete bez ikakvih obaveza ali ova opcije važi samo pre nego što označite kupovinu.
A u slučaju da Vam predmet prilikom razgledanje odgovara onda realizacije kupoprodaje je moguća jedino kada označite kupoprodaju a to je zbog opravdana i dogovorena naplata provizije od strane platfome koju samo ja kao prodavac snosim.

4-Opcija * lićno preuzimanje *

Apsolutno preferiram i preporučujem lično preuzimanje kupljenog predmeta a za rizike i eventualne posledice transporta odnosno slanja kurirskim službama ne odgovaram i ta opcija je moguća jedino na Vaš zahtev a to sve zbog više razloga:

-Da bi sprečili bilo kakve manipulacije i nepredvidljive situacije od bilo kog aktera učesnika u ovoj kupoprodaji.

-To važi za sve vrste i kategorije predmete a posebno što neki predmeti su lomljivi a pritom mogu biti i većih cena pa nisam apsolutno za varjantu da takve predmete šaljem kurirskim službama zbog rizike od lomljenje ili gubitaka iste i da bi sprečio eventualne nesporazume i nepotrebne rasprave. Dakle moguće slanje samo na vaš zahtev.

-Kada je lično preuzimanje u pitanji vidite na licu mesta šta kupujete i u kakvom je stanju.Bez obzira što uvek se trudim maksimalno tačno da opišem predmet i dobro ga fotografišem sa svih uglova to ne može biti isto kada Vi lično i uživo to vidite.

5-Opcija * odustajanja od kupovine *

-kada je lično preuzimanje u pitanji možete i da odustanete od kupovine jer ste npr. zaključili da kupljeni predmet nije ono što ste zamislili i u slučaju da ste već označili kupovinu i bez obzira što ste sami propustili da iskoristite gorenavedenu opciju * razgledanje predmeta * pre kupovine .
A provizije koja je platforma opravdano mi naplatila ( 5-7 % od kupoprodajne cene ) ili mi nadoknadite da bi imali pozitivnu ocenu od mene ili ne morate ali tada da bi povratio naplaćenu proviziju za ne realizovanu kupoprodaju, zbog Vašeg odustajanja moram Vam dodeliti negativnu ocenu pa neka izbor bude na Vama.

Ako pak odlučite da Vam šaljem predmet onda:

6-Opcija * eventualne reklamacije i obeštečenje *

-Za eventualno oštećenje ili gubitka predmeta prilikom transporta ne odgovaram niti primam reklemacije a jedino imaćete pravo na reklemaciju PPT-u i pravo na obeštećenju.

-Kupljeni predmet odnosno novac za kupljeni predmet, bez obzira na razlog ( došlo do lomljenje prilikom transporta, gubitak iste ili možda Vam se ne sviđa ili možda i isceniran slučaj-događaj i toga na žalost ima) ne vraćam ni pod kakvim uslovima i okolnostima jer je to opcija slanje predmeta na Vaš zahtev a ne lično preuzimanje sa svim svojim pogodnostima kako je gore navedeno i koje ja preferiram .

U slučaju oštećenja ili gubitka predmeta poslata kurirskom službom imate pravo na reklemaciju i obeštečenju od PPT-a.

Zakonski uslovi za ispravnu reklemaciju i sigurnu obeštečenju:

Da bi Vaša reklamacije odnosno prigovor bio validan i pravno ispravan i da bi mogli da naplatite štetu nastalu tokom transpora, prigovor mora da bude u skladu sa zakonom, podzakonskim aktima i pravilima poslovanja PPT-a što će reći da mora da bude:

-podnet u roku 24 časa od primopredaja pošiljke i

-da bi Vaš prigovor bio uspešno i pozitivno rešen u Vašu korist, morate uvek da otvorite paket pred dostavljača ako je primopredaje kupljenog predmeta na terenu kod Vas na Vašu adresu ili pred službenika ako primopredaje bude u pošti da vidi i on kao svedok sa Vama šta ste dobili i u kakvom je stanju a to su vrlo bitne činjenice za pozitivan ishod Vašeg prigovora.

Ostali uslovi prodaje:

-Uvek me pitajte pre kupovine (pre nego što označite kupovinu) o dostupnost željenog predmeta jer može da se desi npr. da je predmet već ranije prodat na drugom mestu.

-Pre kupovine me pitajte sve što Vas zanima o željenom predmetu.

-Komunikacije uvek preko Kupindo - Limundo poruke.

-Uplata pre slanja na tekući račun ili postnetom.

-Pouzećem ne šaljem.

-Predmete koje prodajem šaljem isključivo kurirskom službom Postexpres.

-Predmet kupoprodaje će biti odlično upakovan i maksimalno zaštičen da ne bi došlo do oštećenja u transportu i kao takav, tokom pakovanja i snimljen-fotografisan .

-Troškovi slanja padaju na teret kupca .

-U inostranstvo ne šaljem, jedino preko posrednika ovde.

Nadam se da smo se lepo sporazumeli na obostranu korist.
Hvala veliko.

Prodavac

dragov (245)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

282 pozitivnih ocena

Beograd-Zvezdara, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 105497837