Limundo Cafe - "Koliko bi dao za ovo?"
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthoraxy
    • CommentTime27.12.07
     link
    Predlog za novu funkciju.
    Možda se svidi svima koji se zalažu za rezervnu cenu.

Funkciju bih nazvao "Koliko bi dao za ovo?"

Koncept je sledeći:
    Ne radi se o klasičnoj aukciji, već o nekoj vrsti probe za skuplju robu.
    Prodavac postavi opis robe koju prodaje, stavi slike i pokrene ovu opciju.
    Čeka da Limundovci koji bi da kupe robu ponude svoju cenu.

Recimo ovo traje tri dana, ponude su TAJNE i beleži ih "Limundo agent".
    Nakon isteka "probe", prodavac dobija obaveštenje o najvećoj ponudi.
    Ako mu odgovara cena, kontaktira ponuđača i prodaje robu.
    Ako ga ponuda nezadovoljava, može da pokuša da se dogovori sa ponuđačem za veću sumu.
    Ovako prodavac nema rizik da proda robu ispod cene.

Provizija za ovu opciju je fiksna i utvrdiće se ako ideja zaživi :)

Kako vam se čini predlog?
    Sugestije i primedbe naravno...
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime27.12.07
     link
    Super ideja.Ja se slazem.
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime29.12.07
     link
    JOK BRATE pa nismo na pijaci pa koliko bih dao za ovo prava stvar je rezervna cena pa to vam je na svim sajtovovima.POGLEDAJTE.JA ipak mislim da bi trebalo stavljati ozbiljne ponude jer oni stave pocetnu cenu 10 din.kako bih manje platili LIMUNDU za uslugu to nije u redu.STAVI CENU za stvar ispod koje neces da prodas a ko ponudi vise to je + a ne ovo behu dva zeca-tri zeca.JEL OVO OK.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime23.03.08
     link
    Sto da ne to je ko aukcija samo tajna, malo se nagadjamo! Ipak svi se slazemo da ima stoke koja dize sama cene i tako dalje i da ima aukcija koje se mnogo ponavljaju, tako da ako aukcija propadne sa kupcem iz nekog razloga ne moze opet da pokrene nego stavi na ovu "pijacnu" aukciju ili ako je sumnjivo podizanje cena da se prebaci na takvu "seljacku" aukciju, ali sa razlikom ako je max cena 2000din, a druga 1500din da se kupcu ispostavi cena 1501din kao max ponuda i ako kupac kaze da je ne zadovoljan pa ukuca ispod 1900 da mu on prikaze 1901 jer je kupac licitirao 2000 i time eto nekog lepog sistema!
    Ako niste razumeli jer sam pospan pa brkam malo sta pisem recite?

Ko je ZA???
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime30.03.08
     link
    evo ja sam ZA :)
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime31.03.08
     link
    Da, zgodno za prodavca... ali i bezveze za kupca... mada... cak je bezveze i za prodavca. :)
    Posto nije prodaja, zasto bi se neko od potencijalnih kupaca zamlacivao s tim...
    drugo, ko ti garantuje da ce "potencijalni kupci" biti realni u svojim ponudama... mogu komotno da odvale cenu jer nisu u obavezi da kupe, a ocenjivanje tu nema nikakvog smisla.
    Dakle i sa stanovista prodavca, male su sanse da bi na kraju dobijao realnu predstavu o zainteresovanosti kao i o ceni koju bi kupciirealno platili.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime05.04.08
     link
    Ma ok je fora, samo sam ja glup da ti objasnim i docaram na pravi nacin!!! :D