Limundo Cafe - Sta je sad pa ovo?
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

1.  link
    Primetio sam da se u poslednje vreme na aukcijama gde se prodaje PC oprema i diskovi (nebitno da li su filmovi, muzika ili igre) na dnu pojavljuje link koji vodi ka nekakvoj fiktivnoj organizaciji. Nisam se obazirao na to dok nisam video da se i na jednoj mojoj aukciji to pojavilo. Hteo sam da izmenim tekst i obrisem link ali ne mogu.
    Recite mi molim vas sta je to. Bas mi briga da li ce neko d ami nadgleda sta prodajem/kupujem ali ne zelim da mi u tekst ubacuju link koji nisam zeleo da stavim.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime15.12.07
     link
    Saradjujemo od sada sa organizacijom koja se bori protiv piraterije.
    Zelimo time da se izborimo sa pirateriji na Limundu.
    Sami nismo u stanju da porcenimo da li je piraterija na aukciji.

Taj link samo pokazuje da oni nadgledaju aukcije iz tih kategorija:
    -Filmovi > DVD
    -Tehnika > Konzole i igrice
    -PC > Software
    • CommentAuthormdark
    • CommentTime15.12.07
     link
    to ti je link nevladine organizacije koja se bavi suzbijanjem piraterije na internetu.oni nadgledaju sve aukcije i tu su da opomenu clana za eventualnu distribuciju piraterije.limundo sa njima saradjuje
  2.  link
    Ja sam pogledao taj link, cini se da ta "organizacija" postoji tek nedelju dana i posto je sajt potpuno neprofesionalan (koristi Wordpress skriptu sa gotovim sablonom) mislio sam da se to neko zeza (a mozda i da, raspitao sam se i jedini clan te organizacije je sam osnivac). Malo me sve to buni, kako da znam da lik ne skuplja neke druge podatke sa Limunda?
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime15.12.07
     link
    Organizacija ima samo pravo da kontaktira članove i da ih zamoli, u slučaju da nude pirateriju,
    da te aukcije izbrišu.
    Takođe o tome nas informišu, tako da možemo da reagujemo u slučaju da član neće
    da sarađuje.

Samo Limundo ima pravo da izbriše aukcije.
    Takođe, organizacija ne dobija nikakve podatke sa naše strane
    jer su podaci članova po našim uslovima učestvovanja zaštičene.
  3.  link
    Izgleda da je suspendovan domen te "organizacije".
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime26.12.07
     link
    izgleda da je i njih neko nadgledao :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime27.12.07 izmenjeno
     link
    Sad smo dobili obaveštenje da su zbog
    velikog pritiska prekinuli projekat.
    Dobijali su dnevno veliki broj e-maila (pretpostavljam ne uvek ljubazni)
    i sa svih strana (kako na forumima tako i na njihovoj stranici)
    su direktno napadani.

Iz tih razloga su nažalost odustali od daljeg razvoja projekta.

-----------

Od sada Limundo opet preuzima nadgledanje aukcija u tim kategorijama.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime29.12.07
     link
    Kada bi Limundo ukinuo sve aukcije čiji je predmet neki vid piraterije, u tim kategorijama ne bi ostalo ni 10% aukcija. Pretpostavljam da to Limundu ne ide na ruku (jer treba da bude što više aukcija) pa se zato i dalje provlače aukcije sa piraterijom. Za većinu članova to i nije neki problem, jer posledice može da snosi samo onaj ko prodaje, odnosno stavi na aukciju neko piratsko izdanje i eventualno Limundo preko čijeg sajta se faktički ta piraterija i prodaje, ali problem jeste u tome kako da neki član koji želi da licitira za nešto, razazna da li je to original ili ne. Trebalo bi pri postavljanju aukcije naglasiti da se radi o originalu, samim tim sve ostale aukcije bi mogle da se brišu.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime29.12.07
     link
    Nema šta da se naglašava da se radi o originalu. Svi su prihvatili pravila Limunda pri registraciji na sajt. Tako da se smatra da su sve originali jer je prodaja piratskog softwarea ZABRANJEN na Limundu. Prodavci koji prodaju piratska izdanja mogli bi komotno da dobijaju negativne ocene od kupaca. Kupci su najčešće svesni šta kupuju pa ih tolerišu.

To mu dođe nešto kao obostrana korist kupca i prodavca na štetu Limunda i autora softwarea, muzike..

Slažem se sa svim što je sloba rekao.
    Evo ja znam bar jedan primer da je kupac dobio negativnu ocenu od prodavca zato što je odbio da kupi piratski software. Verovatno je ovoga još ali kao što sam rekao to se prećutno toleriše.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.12.07
     link
    Aukcije brisemo na jedan od sledeca nacina:
    1.Ako nam kupac javi da je piraterija u pitanju,
    mi te aukcije brisemo i opominjemo clana da to nije dozvoljeno.
    2.Kod aukcija gde se jasno vidi odmah sledi brisanje.
    3.Ako nam jedan clan skrene paznju da je ocevidno piraterija u pitanju,
    sto mi nismo odmah primetili (bolje je upucen u materiju od nas).

I naravno svako moze da oceni prodavca negativno za pirateeriju.

S obzirom da se negativno ocenjivanje i stavka 1. veoma retko desavaju,
    ocegledno je da su i jedna i druga strana time zadovoljni i ne vide potrebu da
    nas obaveste.

NAPOMENA:
    Time ne zelimo nikako da skinemo obavezu sa nasih ledja.
  4.  link
    Očigledno je da kad neko prodaje igru ili program/operativni sistem za 50 ili 100 dinara, piraterija je 100%. Pored toga kao slika proizvoda stoji nešto što je taj neko očigledno našao na internetu (primer: Windows XP sa SP2 za 100 dinara, a slika je samo logo Windowsa). Kad već prodajete pirateriju, dajte se potruditi da bar izgleda kao da je original. I šta sad, da idem redom i da prijavljujem sve aukcije koje su nelegalne?
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime07.01.08 izmenjeno
     link
    Od sada uvodimo sistem da možeš aukcije iz kategorija samo da prodaš
    ako slikaš predmet.
    Znači kutiju po kojoj se vidi da je original.
    Plus mora u opisu da navede da je original u pitanju.

Jeste da je rigorozan, ali se nadamo da ćemo time drastično smanjiti broj piratskih diskova na aukciji.
    • CommentAuthorSinobadS
    • CommentTime18.01.08
     link
    HVALA BOGU!
    vise mi je pozlilo od ovih narezanih fimova!!!!
    :)
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Tako treba to je pravi nacin za suspenziju piraterije, a ne vi da smarate zato sto vam je krivo sto neko valja pirateriju, a vi ne, 90% vas koji se zalite sigurno ima torrent downloader(uTorrent, BitCommet itd..) ili e-mule, e-donkey, lime-wire, lime-turbo, ako ne onda koristite rapid-share ili mega-share, ako ni to onda sigurno you-tubujete serije! Ne mozete mene da farbate, takodje nek se jave limundovci sa originalnim windowsom! Pa budi fer ako ti to koristis dozvoli drugima da ga kupe i koriste ako ih mrzi da skidaju! Pola vas nema licenciran software, borite se protiv sice i napacenog naroda koji bi neki dinar, a sta je sa korporacijama koje nemaju licencirani software, ja znam 4 kompanije u bg-u koje nemaju ni jednu jedinu aplikaciju koja je licencirana, pa vi gledajte, ta firma treba da ulozi 20.000eura za software, a ti mene smaras koji nemam 400eura za nov komp nego koristim crt monitor i grfiku na pci expres slot, ata hard disk i ddr1, pa odakle meni 200eura za licencirani microsoft? Sto ne razmisljas tako? to sto ti imas pare ne znaci da ja imam, pa onda podrzi brata i pustiga da zbog pukog siromastva koristi svoj piratski software! Najvise mi se gadi ljigavost ljudi sa fush softwerom koji se bune protiv piraterije! OSTAVITE PIRATE NA MIRU NISU VASA BRIGA, POGLEDAJTE VASU POLICOM SA PIRATIMA PA ONDA PRICAJTE NESTO!
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    POGLEDAJTE OVAJ LINK:
    http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-I-180-NOVO-7704
    PA TE PATIKE SAM UZEO PRE 2 NEDELJE JEDVA SAM IH NASAO, CENA JE 14.000DIN, ZENA IH PRODAJE ZA 5.500, MOJE SU SA GARANCIJOM NA DJON OD 1GODINU DANA, i TEGET BELO PLAVE SU SA SIVIM PRUGAMA I SVETLO PLAVIM NIKE ZNAKOM, DAL VAM OVO LICI NA TO? KO CE TAKVU PIRATERIJU DA SPRECI????????????????????
    PUSTITE CD-OVE I GLEDAJTE OZBILJNIJE STVARI! KO ZNA U SPORTSKOJ OPREMI KOLIKO JE NEORIGINALA! CELA SEKCIJA NIKE 180/360 JE FUSHHHHHH!!!!!
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-I-180-NOVO-7705
    OVE PATIKE TREBA DA IMAJU NARANDZASTO UNUTAR VAZDUSNOG DJONA!
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-NOVO-7711
    OVE JEDINO MOGU BITI ORIGINAL I TO MOZDA!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime28.01.08
     link
    U gomili stvari sto si naveo se slazem s tobom. Kod mene svaki drugi dan dolaze panduri da im rezem ili OS ili neke filmove, igre. Piraterija se mnogo rasprostranila u Srbiji da realno gledano nikad nece biti moguce da se iskoreni. Sta da im radimo? Sto se lepo nisu na vreme setili i bacali vise para na zastite pa bi mozda danas bilo manje pirata, ali naravno "sve ima rupu" tj. svaka zastita moze da se zaobidje. Opste je poznato... da navedem primer... covek koji napravio neki sistem brava i sifri za sefove sigurno zna i da ih "crackuje" i kat tad ce doci baja sa ljimuzinom i dace mu 3x vise para nego sto mu je platila kompanija kojoj je prodao sistem. I tu zastita nestaje! Ali ipak... sto se tice piraterije na limundu... takve aukcije su vidljive za javnost i ukljuceno je dosta ozbiljnih ljudi koji ne bi zeleli da izgube posao ili upropaste svoju ideju ili san zbog takvih stvari. Jeste da Limundo Team u svakom pogledu pokusava da zastiti clanove "musterija je uvek u pravu" ali ipak moraju da vode racuna o sebi i o svom poslovanju. Naravno da svi koriste pirate... policija, politicari, velike firme ali zakon je zakon i mi mali bednici ne mozemo protiv njega. Ja sam imao brdo piratskih aukcija ali su sve izbrisane jer ih je stvarno bilo previse. Ostala je samo jedna koja ima 10 ponuda i zavrsava se za par sati. I tako... postepeno... pokusavam da se "skinem" sa prodaje pirata na limundu :)

ps: sta fali pci express slotu i svakoj grafickoj koja se kaci na njega? :)

Toliko od mene!

Pozdrav za Limundo Team i sve limundovce!
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.01.08
     link
    Hvala Tjewapu na podršci.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Cevap: jesi kralj keve mi danas sam 30 min sedeo u kladzi sa "uvek budnim" zastitnicima zakona! Slazem se a dok god ima piraterije na ulicama da je moze biti i ovde, ali lepo ako se neko smatra ostecenim nek zove policiju jer svako limundu moze da potura original sliku! Ni e-bay nije puka, a ko zna koliko piraterije prodje preko njega!

Ja brate imam AGP slot, PCI je keva za mene, moja grafika je ogranicena samo tako, oblivion elder skrols ne ide ni na 800x600, a da ne pricamo o bruka rezolucijama, nfs pro street ni ne pomisljam da instaliram, takodje sve one nove naslove od kojih se znojim i podilazi me jeza! :)
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Ups, ja iza cevap stavio : umesto .. :)))))
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.01.08
     link
    Hehe! Pa znam kako ti je... ja sam do pre par meseci imao Asus - a7v8x - x, AMD Athlon 2200+ 32bit koji je jedva radio na 1.8ghz... 256rama, HDD neki WD od 2gb i staru smrdljivu Ati Radeon 7500 sa 64mb i lep mali samsung od 15" :) tako da znam kako ti je

Dok su "deca" iz komsiluka terali besne pucacine sa besnim "enginima" ja sam Hitman 2 presao 47 puta verovao ili ne. To je bila jedina normalna 3d igra koja je mogla da se pokrene i da stane jer je bila samo na jednom disku... i naravno GTA Vice City bez radia (2cd) :)

Ali sada sam se preporodio. Baba iz francuske je odresila kesu i sada imam Asus - P5LD2 - x, Intel 1.6ghz Dual Core, 1Gb DDR2, WD 160Gb sata, Nvidia 7300 gt 256mb, LG Flatron 17" + burazeru sam kupio 1Gb DDR i jedan mrezni switch + neko napajanje od 5kg i 550w + pioneer DVD-RW

i sve ovo me je izaslo oko 29.000din. A pogledaj ti koje krsine ljudi nude za mnogo vece pare. Ja sam onu prvu krsinu pre 2 - 3 god platio 26.000din i to bez monitora

Ali ipak... neka kaze za AMD ko sta hoce... ali ja se na njega nikada nisam zalio. Znate one price: danas uporedjujemo Intel i Amd procesore. Ukljucimo oba i iskljucimo coolere... AMD digne sistem i posle par minuta kaze "przenje" a Intel digne sistem... prijavi da mu je malo vruce, da ti fore 60sec da sacuvas sta god da si radio na kompu i mirno se iskljuci. Mani bre te fore... ja sam licno testirao moj AMD tako sto mi se slucajno prilikom mnogobrojnog vucaranja kucista po komsiluku (je****... nisam imao lap - top) otkacio hladnjak sa sve coolerom. Ja ukljucim masinu i sa komsom odigram partiju Zero Houra koja traje prosecno 45min i zavrsim partiju... bata spusti igru i uradi isto ono sto je Intel uradio posle par minuta. Rekordna temperatura na ovom AMD-u je bila +105.5c i to preko zime... mogli smo kafu da kuvamo na procesoru. Steta sto ga je jedan neiskusni kupac bas ovde na limundu kupio i sa spoljne temp. od oko -1c uneo unutra na +25c i odmah ukljucio. Mnogo mi je zao tog procesora "smrc" sta sam mu sve radio i on da "pogine" od tudje ruke :)

Al sam se ja raspricao... treba ovde jedna tema za sve i svasta da malo laprdamo

Ajd' u zdravlje :)
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime30.01.08
     link
    Treba takva tema, da se digne nesto slicno mini forumu sa tri teme i to je to, a ne chat!
    masina ti je slicna mom privom kompu (i ja imam samsung samtron 17") sa tim sto sam imao intel celeron 1.75ghz i neku shlj maticnu, hitmena 1 sam presao uz malo seckanje! :)
    Sad imam navedenu kantu i amd sampron koji je lud, kad sam mu zamenio suvu pastu poceo je extra da radi, jedino ruzno je ati radeon, mada bi rado 64bitne stvarcice ubacio u njega!
    Upravu si za prodaju za ogromne pare cene svoje racunare...hteli bi da povrate svaki ulozeni dinar, kakve sam ja kombinacije imao za 120eura, jedino sto je monitor falio, jedino zasto ih nisam uzeo je jer su sa agp slotom za grafiku, ne mogu da promenim graficku na neku noviju nVidia!
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime11.05.08
     link
    RemeoSad smo dobili obaveštenje da su zbog
    velikog pritiska prekinuli projekat.
    Dobijali su dnevno veliki broj e-maila (pretpostavljam ne uvek ljubazni)
    i sa svih strana (kako na forumima tako i na njihovoj stranici)
    su direktno napadani.

Iz tih razloga su nažalost odustali od daljeg razvoja projekta.

-----------

Od sada Limundo opet preuzima nadgledanje aukcija u tim kategorijama.

HAHAHAAAAAA!!!!!!
    Hajdemo policiju da bombardujemo mejlovima, možda i nju ukinu uskoro???!!!
    Baš ste našli žešću antipiratsku organizaciju......
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime11.06.08
     link
    Da nije baš bila jaka kad je tako prekinula.

Mislili smo da će nam biti od pomoći i time nas rasterete za druge poslove.

Ali smo sada našli mnogo bolje rešenje: Limundo moderatore.
    Hvala svima koji nam pomažu, mnogo nam znači i olakšava rad na stranici.