Limundo Cafe - Ko se prvi javlja?
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthordeyboy
    • CommentTime03.12.07
     link
    Evo jedne teme za razmišljanje.
    Dao sam novčanicu na aukciju, čovek licitira, pobedi i onda se ne javlja. Posle nekoliko dana daje mi negativnu ocenu uz komentar "Nije mi se ni obratio kupac". Čekaj malo, pa nisam ja kupac, on je. I red je da se on kao kupac prvi javi za dogovor. Tako je svuda: u prodavnici, na pijaci, na aukciji. Uvek kupac prvi uspostavlja kontakt.
    Za nepunih mesec i po dana koliko sam član Limunda, sakupio sam 20 pozitivnih ocena od 10 različitih kupaca i prodavaca. I uvek se kupac prvi javljao.
    • CommentAuthorkapri81
    • CommentTime05.12.07 izmenjeno
     link
    Hm...
    Pa jeste uglavnom se kupac prvi javlja.
    Iz prostog razloga: on je često do zadnje sekunde ispred računara i
    čeka istek aukcije za koju nudi.
    Dok prodavac to isto radi, ali ne uvek.

Sa druge strane, ja se rado prvo javljam kupcu.
    Iz razloga zato što mi se uglavnom nekoliko aukcija odjedanput završe
    i ja tako u roku od 10 minuta mogu svakom kupcu da pošaljem poruku.

Dodatno: što si bolji Limundovac (a s obzirom da si prodavac automatski si bolje upućen u funkcionisanje aukcije i Limunda) pre ćeš prvi kontaktirati kupca koji često prvi put učestvuje na aukciji.
    Time mu olakšavaš snalaženje.
    Često dobijam poruku od kupca (kad je prva njegova aukcija u pitanju):
    "Pobedio sam na aukciji.
    Šta sad?"
    • CommentAuthormdark
    • CommentTime14.12.07
     link
    ja odmah po zavrsetku aukcije posaljem poruku kupcu.
    kada ja nesto kupujem sacekam malo,pa ako mi se prodavac ne javi,vidim da mu i nije stalo da proda,ali svejedno mu se javim posle izvesnog vremena
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime14.12.07
     link
    Najbolji nacin!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime18.12.07
     link
    Očekujem da kupac mene prvi zove. Glupo mi je da ga jurim. Kad bih zvao sve kupce koji su pobedili na mojim aukcijama, sav novac bih davao na telefonske račune. Posle par dana šaljem e-mail ako se ne javi.
    Ako ne odgovori, zovem.

Kad pobedim na aukciji, zovem ili pošaljem e-mail.

Vidim da su mnogi kupci i prodavci dali jedni drugima negativne, zato što su očekivali da će onaj drugi prvi da se javi. Smešno i bezveze.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime15.01.08
     link
    OBRATITE PAŽNJU NA KORISNIČKO IME "stefannp". OČIGLEDNO IMA OBIČAJ DA NEŠTO LICITIRA, ZATIM SE NE JAVLJA NITI ODGOVARA NA PORUKE KOJE MU POŠALJETE, DA BI NA KRAJU DAO NEGATIVNU OCENU I ON DAVAO NEGATIVNE KOMENTARE.
  1.  link
    po meni nebitno je ko se prvi javi pa podrazumeva se da su obe strane zainteresovane osim ako nekom LIMUNDO ne sluzi za "ubijanje" vremena i zezanje ali na zalost ima i takvih.Licno meni se desavalo da do realizacije dodje i posle 2 meseca zbog raznoraznih dogadjaja u nasim zivotima.ZASTO? pa zato bre ljudi nije samo LIMUNDO u nasem zivotu postoje i druge stvari.Licno nisam nikom zamerio sto se i vidi iz ocena.
    ZATO budite maximalno fleksibilni,gledajte ocene i budite strpljivi.Iritira me kad neko napise:"imas x dana da se javi posle ide negativna" pa meni se x puta desilo da sam vise dana odsutan i jednostavno nema sanse da pogledam sajt a kamoli da se nekom javim pa zato i ne ucestvujem na takvim aukcijama.
    Pozdrav svim limundovcima