Limundo Cafe - Uvesti rok od 30 dana da se mora preuzeti roba
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorcetko69
    • CommentTime18.11.07
     link
    Ograniciti vreme za preuzimanje robe na recimo 30 dana da se nebi beskonacno cekalo da se roba preuzme. Recimo da bude rok 30 dana da se mora dati ocena tj da se roba preuzela.
    Valjda ce tada ljudi biti odgovorniji po pitanju toga i pre ce preuzimati svoju robu..
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime18.11.07
     link
    Po tome, ja bih imao sad gomilu negativnih ocena :)
    • CommentAuthorcetko69
    • CommentTime18.11.07
     link
    Pa to i jeste cilj. Nastaje haos.
    Evo ja trenutno imam 20setak stvari sto sam kupio i prodao. Potpun haos. Svakog dana zvrckanje da ljudi uzmu stvari a oni kaze hocemo.
    Nesmem vise ni da licitiram jer mi je haos u primljenim porukama.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime18.11.07
     link
    Jel su beše Vaše domine još kod mene? :0)

Šalim se, vidimo se kad imate vremena. Gledajući sebe, najčešće čekam da se kupci prvi jave da dođu i podignu robu. Jedino mi je frka sa frižiderom i šporetom jer mi zauzimaju prostor. Pretpotavljam da ste imali problem sa nameštajem...
    • CommentAuthorcetko69
    • CommentTime18.11.07
     link
    Jos nije uzeo namestaj a cena je bila samo 10din. A pre 5 dana je rekao da ce uzeti od tebe neke stvari pa i moje domine
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime18.11.07
     link
    Stvarno postoji problem sa preuzimanjem i sa ocenjivanjem.

Elem kupio sam odredjenu stvar da ne kažem osvojio na aukciji sa najvećom ponudom. Dobio podatke i obavestio prodavca da sam iz drugog grada i da ću prvom prilikom kada budem dolazio u Beograd doći da mu dam pare i preuzmem robu. Ovo sve jer je naveo samo lično preuzimanje. Odgovor nisam dobio. Posle oko 14 dana mene je prodavac ocenio negativno jer nisam došao po robu.
    Onda sam mu poslao mail u kome mu nudim da mi ako hoće pošalje robu na adresu i on se javlja i prihvata ponudu.
    E sad ja bivam isključen iz sistema ponuda jer sam ocenjen negativno.

Šta se dešava kada kupac odustane a prodavac ponudi idućem na listi. Na taj način sam ja kupio do sada 6 artikala. Ti ljudi ne mogu mene da ocene kao kupca. Ali jedan negativan glas je mene odstranio sa aukcija.
    Priznaćete nije fer.
    Stvarno treba dati odredjeni rok.

v.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime23.11.07
     link
    @pirat.w
    Takve slučajeve treba nam odmah javiti.
    Sistem je od sada tako podešen da automatski suspenduje članove sa ocenom -1.
    Međutim uz objašnjenje smo uvek spremni da priključimo člana opet na aukcije
    i po potrebi brišemo ocene koje nisu opravdane.

Ocenjivanje drugoplasiranog.
    Opciju koju želimo da uvedemo izgleda ovako:
    -ako se nejavi prvoplasirani, prodavac može da da zvaničnu ponudu drugoplasiranom.
    -ako on prihvati, automatski dobijaju podatke druge strane i mogućnost da se međusobno ocene