Slažem se da onih 50 dinara pravi pravu pometnju. Moj predlog je: ukinuti fiksnu proviziju, uvesti minimalnu cenu na koju bi prodavac pristao i na tu minimalnu cenu uvesti proviziju 3-5% zavisno od cene. Tako bi se izbegle mnoge neprijatnosti. Prodavac ne bi prodavao nešto ispod očekivane cene, a kupac se ne bi uzalud nadao da će nešto kupiti mnogo ispod cene. I još jedan predlog: mogućnost uvođenja "KUPI ODMAH" cene, koju bi prodavac stavio, tako da neko ko je spreman da odmah plati toliko ne mora da čeka do kraja aukcije
7 od 7 ZA Mislim da je uzorak pokazao da su ljudi ZA i treba to pod hitno izmeniti. Evo u zadnje vreme skoro svaka aukcija na kraju ima "U SLUCAJU JAKO NISKE PONUDE ODUSTAJEM OD PRODAJE"...!?! Ja bih to sve brisao! Ma celu aukciju. I na stranici za postavljanje aukcije treba da stoji da je procenat taj i taj za tu i tu cenu i da 10 din ne bude po defaultu upisano vec da korisnik sam upise pocetnu cenu. Takodje bih brisao aukcije u kojima se u opisu pominje neka druga cena... to uopste nema smisla. Stavi cenu minimum minimuma za koju bi nesto dao pa onda stavi na aukciju.
Strašna stvar. Stavio sam predmet na aukciju sa početnom cenom 50 din. i imam samo 1 ponudu. Znači prodaću ga za 50 din, a platiću proviziju 50,5 din. Da li da se pravim lud i zaradim negativnu ocenu ili da predmet poklonim i još platim 0,5 din. Kad malo bolje razmislim, bolje da sam stavio početnu cenu 10 din i da barem nešto zaradim.
UKINITE PROVIZIJU OD 50 DINARA!!! Ima boljih načina.
PA POBOGU LJUDI STA JE VAMA, POSTOVANA GOSPODO SA SAJTA LIMUNDO I NA HRVATSKOM SAJTU POSTOJI POCETNA CENA 1 HRK I STA JE TU STRASNO, U VASEM CENOVNIKU NE TREBA MENJATI NISTA OSIM U SVAKOJ RUBRICI STAVITI REZERVNU CENU KAO STO STE STAVILI U RUBRICI AUTA I RESEN PROBLEM A OVO NIJE U REDU 1 POSTO, 2-3 POSTO TO TI JE BEHU DVA ZECA TRI ZECA.JA HOCU DA STAVIM POCETNU CENU ZA AUTO 100000 I TREBAM PLATITI 3000 DIN.PROVIZIJE,TO NIJE U REDU.RAZMISLITE....... TAKO NIKO NECE OGLASAVATI.IPAK OSTAVITI PROVIZIJU PO STAROM A RESITI PROBLEM REZERVNE CENE KAO NA HR.SAJTU.OTVORI www.aukcije.hr POZDRAV SVIM DOBRONAMERNIM LIMUNDOVCIMA.
1.nije potrebno da vičeš (kucanje velikim slovima se tumači kao vikanje) 2.već smo barem 10 puta na svakoj stranici unutar Limunda objasnili (čak i ovde piše): maksimalna provizija je uvek 1.000 dinara. Znači za kola ćeš platiti 1.000 dinara, maskimalno. Nebitno da li si stavio 1% ili 3%. E sad uporedi to sa aukcije.hr, ebay. de, ricardo.ch, allegro.pl....
OVO sam razumeo za maksimalnu proviziju od 1000 dinara,ali opet mislim da je tri posto mnogo i ujedno da pitam dali je to 3 posto od izlicitirane cene ili od pocetne ako je od izlicitirane je OK.ali ako je od postavljene onda nije u redu mnogo je.AKO se predmet proda je OK.ali ako ne onda je mnogo.MOZDA JA NE RAZUMEM zato sto se ustrucavam da pustam aukcije koje su ozbiljne...REZERVNU CENU i dalje podrzavam da se postavi za sve artikle.POZDRAV.
Provizija se i dalje odnosi na aukcije koje se završe. Dakle, ako neko pobedi na tvojoj aukciji, tebi se sa računa skida 1% ili 3% od postignute cene na toj aukciji. Ako ne prodaš robu ništa ti se ne skida.
Primer 1: Staviš pošetnu cenu 10 din, roba dostigne 1000 din. Tebi se sa računa skida 1% od 1000 din odnosno 10 din.
Primer 2. Staviš pošetnu cenu 1000 din, robu prodaš za 1000din. Tebi se sa računa skida 3% od 1000 din odnosno 30 din.
Primer 3. Staviš pošetnu cenu 1000 din. Niko ne licitira - ne prodaš robu. Ništa ti se ne skida sa računa.
Nista dragi, uplati samo prodavcu koliko si izlicitirao + postarinu koliko je naveo na aukciji i to je to, samo ga prethodno kontaktiraj preko poruka ili ga nazovi na broj telefona koji si dobio u tvojim porukama od limunda da li mu odgovara tako ili cete se vec dogovoriti nekako. Pozdravljam te i cestitam ti na pobedi.