Limundo Cafe - Ovaj sajt je takvo...
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthordalek
    • CommentTime04.11.07 izmenjeno
     link
    Ne znam da li neko ovde nesto uspe da proda? Ovo je tako uzaludno. Mozda nesto i proda covek ako ga da upola cene inace nema sanse. Ko da pirocanci biduju...
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.11.07
     link
    Jesi li probao da prodaš nešto?
    A ako je tako jeftino kao što kažeš, onda kupuj za upola cene.
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime05.11.07
     link
    Naravno da sam probao, ne pricam napamet kao sto ti to cinis. I hocu da kupim, ajde prodaj mi GPS blutooth resiver za 50 evra, kupujem odmah dva komada! moze?
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime05.11.07 izmenjeno
     link
    Ovo je cista prevara, dodje do pola realne cene ponuda i kao ajde da prodas!
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime06.11.07
     link
    Pa brate sto si stavio 10 din za pocetnu cenu.... Stavi pocetnu cenu kao minimum minimuma (ili taman toliko da ga ne izgazis) :) tj stavi tvoju "realnu" cenu.

p.s
    evo jos jedan primer nezadovoljstva koji bi bio resen kada bi se usvojio moj predlog rezerve (tj najnize cene)

p.p.s
    ako neko cita iz "uprave"
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime07.11.07
     link
    PA stavis cenu koja je tebi prihvatljiva i kuliraj. Ako stavis cenu koje je realna kupcu, kupice.
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime07.11.07
     link
    Pa kako da stavim cenu kad nesto sto je realno mozda 100 evra ovde dostigne 50 evra i tu stane, vise puta sam pokusavao. Znaci ovde moze da dotigne tu cenu koja nikako nije realna. Ne znam jedino kao na ebay sto rade, da stavim da mi je dovoljna cena 50 evra a postarina isto da bude 50 evra ;-))
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime07.11.07 izmenjeno
     link
    Pa ti stavi pocetnu cenu 100e, pa ako neko ponudi ponudi, a nemoj da pricas kako je sajt kriv sto ti aukcije ne dostizu zeljene cifre.

Takodje moras da imas u vidu da roba vredi onoliko koliko je neko spreman da plati a ne koliko vredi u tvojim ocima.
    • CommentAuthordraknez
    • CommentTime08.11.07 izmenjeno
     link
    Dizem ruke od ovog limunda!!!!!Ovde covek nemoze da uzme pare da nesto proda i ako ga proda nikad mu nece stici pare jer ovde je 99 procenata registrovano dece od 7 godina koji samo zajxxx ozbiljne prodavce a dok se ovde neka pravila ne promene mene vise do tad nema, a posto vidim da su ljudi ovde veoma nezadovoljni ne predvidjam neku lepu buducnost ovom sajtu!neka se vlasnici malo zapitaju!!!!Ideja je dobra da se napravi internet aukcija ali ipak ovo je SRBIJA i bolje bi bilo da su ovaj sajt napravili u PAKISTANU mislim da su tamo ljudi mnogo posteniji nego ovde.Bruka......
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime08.11.07
     link
    Izgleda da u zadnje vreme retko ko čita pravila Limunda koja zalažu strpljenje, toleranciju i druge moralne osobine. Nije problem do Limunda nego do društva. Ne mora se uvek davati negativne ocene ako nije došlo do kupoprodaje. Postoji i neutralna i naravno komentar.

Svima preporučujem da ako neće da rizikuju stave cenu koja ih zadovoljava. A ne stavi cenu 10 dinara a očekuje da robu proda za cenu koju je zacrtao u startu i nikako ispod. Ako ne osećate "čar aukcije" i ako nećete ni malo da rizikujete onda početna cena od 10 din nije za vas.
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime08.11.07 izmenjeno
     link
    Posted By: pcigrePa ti stavi pocetnu cenu 100e, pa ako neko ponudi ponudi, a nemoj da pricas kako je sajt kriv sto ti aukcije ne dostizu zeljene cifre.

Takodje moras da imas u vidu da roba vredi onoliko koliko je neko spreman da plati a ne koliko vredi u tvojim ocima.

Za razliku od tebe, ja sam tu istu stvar i to par komada prodao preko halo oglasa ili na drugi nacin bez problema. Takav uredja se prodaje u radnjama za visu cenu od moje.
    (IZMENJEN TEKST OD MODERATORA)
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime08.11.07
     link
    Posted By: axyIzgleda da u zadnje vreme retko ko čita pravila Limunda koja zalažu strpljenje, toleranciju i druge moralne osobine. Nije problem do Limunda nego do društva. Ne mora se uvek davati negativne ocene ako nije došlo do kupoprodaje. Postoji i neutralna i naravno komentar.

Svima preporučujem da ako neće da rizikuju stave cenu koja ih zadovoljava. A ne stavi cenu 10 dinara a očekuje da robu proda za cenu koju je zacrtao u startu i nikako ispod. Ako ne osećate "čar aukcije" i ako nećete ni malo da rizikujete onda početna cena od 10 din nije za vas.

Ma nema tu rizika, mogu da stavi i da prozivod umotavam u 100 evra i poklanjam, pa ipak da ga na kraju ne prodam. Stvar je u ceni koja ovde ne dostize skoro nista preko nabavne cene, tako da se ne isplati prodati.
    • CommentAuthordraknez
    • CommentTime08.11.07
     link
    Nije problem nikakav u prodajnoj ceni, i ja sam zadovoljan sa cenom koju sam dobijao za te artikle.Da li je normalno da poslednjih 15 aukcija koje su zavrsene nisam dobio nikakve pare niti kontakt od tih osoba?kontaktirala me posle zavrsene aukcije klinka od 14 godina!!!!!! koja cak ni nezna srpski pravilno da pise.Koja je poenta uopste i stavljati vise aukcije i nadati se nekoj prodaji kad ti niko neplati to sto se proda nego te deca zajebavaju?
    Problem je u tome sto kad bi limundo poostrio kaznene mere ostalo bi 10- ak clanova i njima se nebi isplatilo vise da drze ovaj sajt, zato se ni nepoostravaju mere i nista se ne menja nego je i dalje ovde divlji zapad!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime08.11.07
     link
    Morate imati u vidu da se broj članova naglo povećao u poslednje vreme. To je svakako dobro za sve, ali jasno je da svi članovi nisu i dobri članovi. Sigurnost je povećana uvođenjem Bezbednosnog sistema Plus+ (http://www.limundo.com/vest-Bezbednosni-sistem-Plus--110) ali on radi u saradnji sa članovima. Dakle, kada neko ima zbirnu ocenu -1, suspenduje se dok ne uplati 300 dinara na svoj račun kao garanciju da će se popraviti. Hoću da kažem da je potrebno strpljenje dok se ne sankcionišu članovi kojima ovde nije mesto. Nemojte misliti da je na ebayu bolje, naprotiv, još je gore.

Dakle, ako se pobednik aukcije ne javlja, neće da kupi robu ili je krajnje bezobrazan i drzak imate negativne ocene. Pokušaj da prodaš robu članu sa drugom najvećom ponudom, ako neće ni on, pokreni aukciju ponovo. Rešen problem.

@dalek
    Nema potrebe za vređanjem drugih članova, ovde smo da diskutujemo o sistemu i poboljšanjima

@draknez
    Što se tiče isplativosti sajta, sigurno je više uloženo nego što se do sad vratilo. A sistem je prilično bezbedan, niko ti ne garantuje da će neko ko je ozbiljniji od 14 godina da ti kupi robu. Dosta je urađeno po pitanju bezbednosti ja bih radije uvodio nove funkcije. Bezbednost zavisi od svih nas, od solidarnosti svih Limundovaca, tako što negativno ocenjujemo loše članove. Bitno je strpljenje, a članovi će se "isfiltrirati" vremenom.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime09.11.07
     link
    Sto se tice cene od 10 dinara... mislim da je zanimljivo kad nesto sto je skupo krene kao od 10 din. Ali korak ponuda bi morao da bude veci... bar po 10 din dok ne dodje do neke sume, a onda da se povecava kako raste i cena. Bezveze je da nesto sto je dostiglo cenu od 1000 din i dalje bidujemo za po 10 din ili kako je sada za 1 din... Mislim, ko je spreman da plati 1000 dace jos i tih 1 ili 10... sledeci korak treba da bude toliko velik da malo razmislis da li ces da licitiras i toliko mali da ti ne predstavlja puno ko si vec nudio hiljadarku. :)
    Ko vodi sajt trebalo bi da pogleda samo koliko aukcija ima gde je kao pocetna cena 10 din a u opisu stoji prava cena koju prodavac trazi ili na primer "u slucaju niske ponude odustajem od prodaje" WTF :)
    Cemu onda ovo...
    Dajte stavite na stranici za postavljanje aukcije KRUPNIM SLOVIMA da prodavci stave cenu koja im odgovara... ili da postoji rezerva i da se provizija naplacuje procentualno od krajnje cene... ovako ljudi stave 10 din pocetnu da bi izbegli vecu proviziju a u opisu stave "prodajem za 500 evra"?!?
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime09.11.07
     link
    Zanima me da li je prodat bager? Imao je jednu ponudu koliko se secam... mogao bi ponosni kupac da nas casti... ;-)))
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime09.11.07
     link

@dalek
    Nema potrebe za vređanjem drugih članova, ovde smo da diskutujemo o sistemu i poboljšanjima

Mislim da korisnik mora malo da se drzi argumenata a ne napamet da prica. Kad bi nesto znao, on bi pogledao cene i video da to kosta recimo 100 evra a kod mene moze da ga kupi za 80 ako dotle izlicitira... ali nema pravih kupaca...
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime10.11.07
     link
    Posted By: dalek
    Mislim da korisnik mora malo da se drzi argumenata a ne napamet da prica. Kad bi nesto znao, on bi pogledao cene i video da to kosta recimo 100 evra a kod mene moze da ga kupi za 80 ako dotle izlicitira... ali nema pravih kupaca...

Aman covece, ja ti lepo napisah da stavis cenu koju mislis da je realna, kao sto to radis i u oglasima, a sta si ti procitao i razumeo, ja stvarno ne znam.
    • CommentAuthordalek
    • CommentTime11.11.07
     link
    Posted By: pcigre
    Posted By: dalek

Aman covece, ja ti lepo napisah da stavis cenu koju mislis da je realna, kao sto to radis i u oglasima, a sta si ti procitao i razumeo, ja stvarno ne znam.

Ma lepo sam te ja razumeo, rekao si da trziste formira cenu a ne ja, i slazem se, ali je ovo ovde kvazi limundo trziste na kom nece da se formira realna cena ma kolko pokusavao, sto zbog neozbiljnosti korisnika, sto zbog ogranicenosti broja korisnika.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime12.11.07
     link
    Da i ovde krenemo redom:

@dalek:
    Kao što je axy već napisao: bitno je strpljenje.
    Da Limundo nije perfektan, nije.
    Ali smo svi tu da postane, ako ne perfektan, onda barem da stremi ka tome.

Mnogo je odrađeno da se izbace nesavesni članovi:

-SMS registracija
    -bezbednosni sistem Plus+ (ovih dana se automatizuje)
    -Proveren član

SMS registracija je dosta povečala bezbednost.
    Ali je uvek bitna da nesavesne članove oceniš negativno.

Tada hvata drugi sistem:
    bezbednosni sistem Plus+
    Ako član dobije -1 on se suspenduje, tvoje pare automatski refundiraju i možeš aukciju pritiskom
    na jednu dugme opet da pokreneš (završetak automatskog sistema ovih dana).

Proveren član:
    -kao proveren član možeš da pokreneš aukcije koje su samo za proverene članove.
    Time dodatno povećavaš sigurnost da će prodaja uspeti.

Limundo Team se trudi da odreaguje što bolje na zahteve za povećanje bezbednosti.
    Postoji još veliki broj mogućnosti koje smo pripremili da uključimo za dodatnu bezbednost.

Kao što su ostali rekli, ako nisi spreman da staviš nisku početnu cenu, stavi tu koju želiš
    da dobiješ. Time na najbezebdnij način izbegavaš da prodaš artikal za cenu koja ti je suviše mala.

Slažem se sa tobom, kao i svi ostali Limundovci, broj članova je mali.
    Naravno, kad dostignemo 100.000 članova, veća je verovatnoća da prodaš artikal po fenomenalnoj ceni.

Ali, do toga trebamo da stignemo.
    I na tome svi radimo.
    Kako Limundo Team, tako i svi Limundovci sa entuzijazmom (što se kroz ovu diskusiju lepo vidi).

Bager:
    Bager je prodat.
    Tačnije aukcija je završena.
    Pošto nismo bili nedelju dana u Srbiji, trebamo ovih dana da se sastanemo sa kupcem i prodavcem.
    Planiran je prikaz na TV-u kako kupac preuzima bager uz propratne akcije.

------------

@draknez
    Mi pooštravamo mere, kako bi Limundo postao bezbedniji i komforniji za kupovinu.
    Kao kod svake stavke bitno nam je da ne zahtevamo suviše od člana.
    Odnos truda i bezbednosti pokušavamo da usaglasimo na pametan način.
    Kao na primer sa SMS registracijom:
    -laka
    -povećava bezbednost
    -plus komfor: na kraju aukcije odmah dobijaš telefon člana što olakšava dogovor

Što se isplativosti tiče:
    -odvojili smo skoro 2 godine života za Limundo
    -zarada: Limundo svaki mesec stvara veliki minus
  1.  link
    Dalek, patience my lad, patience... :)

Limundo crew... just keep rockin! :)
  2.  link
    ovo je aukcija i ne znam sta ovde traze oni koji ne razumeju kako "radi" aukcija
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime05.04.08
     link
    Tu te podrzavam buraz! Ako nisi ni cuo za aukciju sta ces tu, mada kad bi bar procitali uputstvo! :D
    • CommentAuthorgajic
    • CommentTime16.08.08
     link
    Svi ti saveti lepo zvuce, ali mislim da su ne samo totalno pogresni vec i neprakticni, kako za pojedinca tako i za sistem limunda koji svi mi nadam se zelimo da poboljsamo i usavrsimo ... Kazes "Kad prodaješ: Lično preuzimaš ili šalješ pouzećem, ili tražiš da ti uplate na račun unapred pa tek onda šalješ." a "Kad kupuješ: NIKAD NE UPLAĆUJEŠ UNAPRED"... Pa ko ce onda da kupi a ko da proda ... Kako da posten covek dobije "barem 10 pozitivnih ocena" pod tim uslovima? Da svima salje robu bez uplate ili da kupuje " macku u dzaku"? Slazem se da ima onih koji na postenju zele da prevarama dodju do koristi ali ... Hvala bogu daleko nas je vise postenih! Nasi ljudi zasluzuju da imaju pravo na aukciju a jedino im Limundo to omogucuje i zato moramo ako zelimo da ovako nesto radi kod nas i za nas budemo pametni, tolerantni i posteni.
    Pozz iz Vel Plane
    • CommentAuthorgajic
    • CommentTime16.08.08
     link
    Jedna mala prica

Devojka je cekala avion u cekaonici jednog velikog aerodroma. Kako je trebalo
    dugo da ceka, odlucila je da kupi knjigu i tako prekrati vreme do polaska aviona.
    Pored knjige, kupila je i paketic keksa. Sela je u cekaonicu. Pored nje bila je
    stolica sa keksom, a sa druge strane sedeo je gospodin koji je citao novine. Kada
    je ona uzela keks, i gospodin je uzeo jedan keks. Ona se sokirala, ali nije nista
    rekla. Nastavila je da cita knjigu, a u sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da
    samo imam malo vise hrabrosti, do sad bih ga vec udarila! Svaki put kada je ona
    uzimala keks i gospodin, koji je sedeo pored nje, ne obaziruci se uzimao je keks.
    Nastavili su tako, dok nije ostao samo jedan keks u paketicu. Devojka je
    pomislila - sta li ce sada da uradi? Covek uze taj keks i podeli ga na pola.
    Devojka je ponovo bila sokirana! Pokupila je svoje stvari, uzela knjigu i posla u
    drugu cekaonicu. Nasla je drugo mesto gde nije bilo nikoga pored nje. Kada se
    malo pribrala i kada ju je prosao bes, otvorila je torbu da vrati knjigu i u
    torbi videla paketic keksa, koji je bio netaknut. Postidela se kao lopov kada je
    shvatila da je keks, isti kao njen, zapravo pripadao gospodinu koji je sedeo
    pored nje i koji je, bez sokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj
    poslednji komad sa njom, sasvim suprotno od nje, koja se cak osecala povredjenom
    u sopstvenom ponosu i osecanjima.
    Koliko puta smo u nasem zivotu pojeli tudj keks, a da toga nismo bili svesni i
    nikada necemo saznati. Pre nego sto dodjete do brzopletog zakljucka, pre nego sto
    pocnete da mislite lose, pogledajte sa paznjom detalje. Vrlo cesto situacija nije
    onakva kakva nama izgleda na prvi pogled.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime16.08.08 izmenjeno
     link
    @gajic
    Lepa prica :)
    Nadam se da ce je drugi shvatiti.

Ali na zalost ne moze se postavljati na tri mesta.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthormemento
    • CommentTime16.08.08
     link
    da lepa priča, editovao sam moj prethodni post jer je bio glup, slažem se sa gajicem
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime16.08.08
     link
    Veoma lepa i poučna priča.