Ja sam i dalje za to da svaki clan, bilo kupac bilo prodavac, pre pocetka prodaje ili bidovanja mora da nekako potvrdi svoje podatke... bilo brojem licne karte ili makar autorizacijom kao sto je spomenuto na dvpu nalik onoj koja je implementirana na donesi.com, znaci smsom... da se zna da korisnik makar ima validan broj telefona ako ne nista drugo.
Trenutno nudimo opciju proveren član. Postaje se tako što nam pošalješ na e-mail kopiju tvoje lične karte.
Time dobijaš status proverenog člana. Prednost je da možeš da pokreneš auckije koje su samo za takođe proverene članove. Ali je to samo opcija a ne neophodno za svakog člana.
Ideja sa SMS-om zvuči odlično. To bi bilo najbolje rešenje, s obzirom da ne možemo da očekujemo da ću svi članovi (znači i oni bez loše namere) hteti da ostave svoju ličnu kartu. Tu je rešenje sa SMS-om realnije.
Posted By: RemeoDesilo se da je jedan član davao više ponuda za artikle. Ubrzo smo shvatili da se on samo zeza.
Rešenje je bilo rigorozno: kompletno isklučenje sa Limunda.
Ako je taj isključen onda se pojavio još jedan. Ponovo je neko licitirao za moju aukciju Sociologija, ali podataka o njemu nema. Dakle, dvaput mi je skinut novac sa računa, još ništa nije refundirano. Taj račun služi da se pare sa njega skinu kada se nešto proda, ali ja stvarno knjigu nisam prodao.
Pošto se taj izgleda baš nameračio na moju Sociologiju, neću aukciju pokretati do daljnjeg, dok se ne reše problemi oko prevere članova!
ELKA71, Elvir Pasovic, Novi Pazar, pasovic@gmail.com je dobio negativnu ocenu od mene jer ne samo da nema robe već nema ni kurtoaznog maila. Ovde zaista nije bitna roba (nekakva lampa za 150 din i 50 din. za transport) već način prezentacije koji mi je u startu bio sumnjiv najviše zbog onih 50 din. za slanje. Mislim da bi bilo dobro da se svi mailovi tipa gmail, hotmail i slično zamene domaćim, zapravo da se izvrši verifikacija članova i učesnika u aukcijama što vidim da ste i pokrenuli.
Pametno sa tvoje strane što ocenjuješ takve članove negativno, time nam daješ mogućnost da ih suspendujemo sa Limunda.
Plus, kao što si i primetio uveli smo proveru članova preko SMS-a. Time ograničavamo takve nesavesne članove. Kad mu se zabrani pristup, on preko istog broja ne može da se prijavi.
Tako da sistem može da funkcioniše ako članovi, kao što i rade, nesavesne članove ocenjuju negativno.
Kako da obrisem aukciju pre isteka roka da ne bi dobio egativnu ocenu i zeznuo prodavca!!!Nisam dobro ispratio artikl a sad kad sam video ceokupnu dokumentaciju hteo bi da odustanem od toga!!!Hvala unapred
licitirao ssam pre odredjenog vremena za skuter i aukcija se zavrsila sa mojom najvecom ponudom koja je bila ispod rezervne cene. u medjuvremenu sam kontaktirao coveka koji je krajnje korektan i nismo se dogovorili oko cene. kasnije on ponovo pokrece aukciju za isti artikal i moja ponuda se automatski prenosi sa prethodne aukcije iako sam ja u medjuvemenu kupio skuter. zbog cega se moja ponuda prenela na sledecu aukciju i kako sada da objasnjavam coveku da nisam vise zainteresovan? pozdrav