Od mojih šest završenih aukcija na Limundu, u dva slučaja kupci mi se nikada nisu obratili. Šta se radi u ovakvim situacijama i postoji li šansa da se kredit u ovakvim situacijama refundira...?
1)Pokušajte da kontaktirajte člana. Ako je ostavio telefon, nazovite ga. Budite strpjlivi. Dešava se da se član tek nakon nedelju dana javi, zato što je bio na odmoru, bolestan, kompjuter / internet nije radio, zaboravio...
2)Ako se član ne javlja, dajte mu negativnu ocenu.
3)Nakon toga kontaktirajte nas preko e-maila, i recite koja aukcija je u pitanju. Novac za aukciju se odmah refundira.
4-kao dodatna opcija) Upravo uvodimo sistem "proveren član". Kao proveren član možete da pokrenete aukcije, koje su samo za takođe proverene članove. Proveren član postajete slanjem kopije svoje lične karta. Prednosti proverenog člana su pored mogućnosti pokretanja aukcije isključivo za proverene članove, veće poverenje članova u vas i time veće cene za vašu aukciju.
tek sam se uclanio i ovo je ok.zainteresovan sam kao i sigurno mnogi da prethodnici ponove aukcije i molim da mi objasnite,a sta biva ako prodavac odustane od prodaje artikla jer nije dobio ponudu kakvu je ocekivao.hvala
-kao prvo, bitno je da ste strpljivi, čest je razlog nesporazum (na primer prodavac nije bio pri računaru nekoliko dana zbog obaveza, kvara računara ili trećeg)
-ako i nakon dužeg čekanja nema odziva ili prodavac čak priznaje da nije spreman da proda, kao prvo ocenite njega negativno. Time nam dajete mogućnost, u slučaju da član dobije više negativnih ocena, istog isključimo sa Limunda
-slučaj da prodavac neće pristati na prodaju će vremenom sve manji biti, zbog činjenice da u slučaju da prodavac ne pristane na prodaju artikla, provizija neće biti refundirana. To sada možda nije toliko bitno, s obzirom da svako dobija 500 dinara kredita. Ali ćim se potroši taj kredit, prodavci će biti oprezniji sa odustajanjem od prodaje.
Postoji još dodatni mehanizmi zaštite, kao što je "Proveren član" koji je upravo u fazi testiranja.
Ako imate bilo koje ideje, kako da poboljšamo sistem zaštite, slobodno nam javite.
Onaj koji pogazi svoju rec tesko da ce se i zakonom naterati da bude posten, a kako je aukcija pre i iznad svega pravni posao - neka vrsta neformalnog ugovora (uostalom i svaka prodaja je vrsta neformalnog ugovora) to je iz tog razloga potrebno uciniti sve sto je u Vasoj i nasoj moci da ugovor odrzi na snazi. Moj je predlog sledeci: za prvo nepostovanje ugovora (aukcije) pored korisnickog imena prodavca koji je vec jednom izbegao obavezu prodaje obavezno treba da stoji ta napomena kako bi svi potencijalni novi kupci znali o kakvom je "karakteru" rec. Za jos jedno izbegavanje prodaje po zavrsenoj aukciji trebalo bi da sledi trajno odstranjivanje tog korisnika sa Limunda. Da bi se ubuduce odstranili nesavesni kupci obavezno uvesti proveru clana (licna karta) tako da se i njima zabrani ucesce na aukciji ako ne ispostuju ugovor o prodaji (aukciji).
-ako član dobije negativnu ocenu, to se vidi u njegovoj listi. Odmah na stranici artikla vidi se kompletno bodovanje prodavca. Spojiti to sa tvojom idejom da se negativna ocena što bolje primeti, uvešćemo da su negativne ocene označene crvenom bojom.
-po pravilima Limunda, nesavesne članove isključujemo sa Limunda To smo za sada radili kad član ima 2 ili više negativnih ocena.
-Provera člana: nudimo sistem Proveren član. Ako pošalješ kopiju lične karte na Limundo e-mail, postaješ prveren član. Time možeš da pokreneš aukcije koje su samo za proverene članove i pored toga uliva veće poverenje (što znači veća krajna cena za tvoj artikal koji prodaješ)