Limundo Cafe - Bezobrazluk pošte - upozorimo jedni druge
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthormemento
    • CommentTime09.10.08
     link
    Otvaram ovu temu jer sam upravo dobio negativnu ocenu, najveću zaslugu za to ima naša draga pošta. Mislio sam da u ovoj temi limundovci navedu svoja (negativna) iskustva sa ovom okorelom institucijom i upozore druge na stvari koje mogu da im se kasnije obiju o glavu.
    Prodao sam dosta stvari preko Limunda, pošta je uzela barem 30% kolača koji sam ja mukotrpnim radom preko ovog (fenomenalnog) sajta zaradio.
    Navodim neke primere:
    -Da biste slali knjigu ili CD u poštinoj prodavnici morate kupiti specijalni vakumirani koverat, najmanji košta najmanje 25 din, većih dimenzija naravno više.

-Ne daj Bože da odete na poštin šalter da vam zapakuju paket - odraće vas, jednom, tj prvi put kad sam slao paket (moja prva pozitivna ocena - lego sistem), malo pak papira i selotejpa naplatili su mi oko 80 dinara.

-Ako pogrešite u pisanju adrese na pismu i precrtate to hemijskom olovkom, pošta će to naplatiti primaocu 45 din. 'dodatnih PTT troškova' - najverovatnije je to razlog zbog moje negativne ocene jer kada sam pogrešio adresu nisam hteo da kupujem novi prokleti vakumirani koverat nego sam jednostavno precrtao.

-Ako šaljete pouzećem novac će vam stići najmanje nedelju dana kasnije (od kad je primalac platio poštaru) kao da te iste novčanice moraju da putuju do vas - pošta zadržava vaš novac, a ne plaća vam kamatu naravno

to je to za početak, i molio bih da mi moderatori pošalju na pm pismeno obrazloženje ako im padne na pamet da obrišu ovu temu, pogotovo deqi
    POZDRAV
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime09.10.08
     link
    Da u pravu si sto se posta tice ali sta da se radi bolju nemamo pa moramo da se nosimo sa svim ovim problemima.

Meni a jos nekom clanovima su gubili posiljke pa smo imali problema da posle nabavimo to sto smo poslali da ispostujemo kupca.

A sta ti je deqi obrisao. Postoji neki interni dogovor da se to ne radi bez obrazlozenja i potpisa moderatora, Ako je tako kako kazes moracu opet da krenem u ofanzivu ne protiv deqi-a nego da se brisanju stane na kraj i pogotovo ako nije dat razlog za to i potpis pocinioca.

E zato imate temu:
    http://www.limundo.com/limundocafe/discussion/288/pravilnik-cafea/#Item_7

u kojoj treba da se izborimo za svoja prava ali je niko ni ne posecuje niti nesto pise oko toga a pravilnik cafea nam je potreban i to dobar pogotovo sto nas sve vise ovde pise.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime09.10.08 izmenjeno
     link
    pošta ti je čudo
    a ti vrati kupcu 100 dinara i izvini se i obrisaće ti negativnu ocenu...

inače šaljem pakete od 1980 godine, od kada pišem knjige i ništa se nije promenilo.

jednom je poštar hteo da somoinicijativno naplati 300 dinara što je nekome u selo nosio moju knjigu.
    tu je kupac digao galamu na mene a ja na poštu, pa onda i on na poštu i poštara kada je shvatio(uz moju pomoć)
    ko je pokušao da ga pokrade.

pre neki dana ja poslao moje knjige u makiš, bolje da sam ih odneo, poštar sa banovog brda nije hteo ni da ide do makiša nego ostavio u pošti 7 dana. meni se vratile sa oznakom, stranka nije tražila.

platio sam 167 dinara tamo + 150 dinara nazad = 317 dinara- toliko košta jedna knjiga
    stranka 3-4 puta zvala i pitala gde su mi knjige...

tako mogu do sutra da ti pišem...ali sve to ide u staž, ništa čudno jer nemaš kome da se žališ
    50 godina socijalizma dovelo je do toga da je sve naše i ništa nije - totalna negativna (čitaj degradacija) selekcija društva.

knjige i CD inače šaljem u beloj većoj koverti- cena 3 dinara-stavim kartone izmedju da se ne polomi CD
    ne mora vakumirani , neko te laže.
    pakovanje je drastično skupo, to si u pravu
    dodatni troškovi su razni, od ležarine u pošti-svaki dan se naplaćuje, do naplate slanja novca(koji kupac tebi uplaćuje), tako da je pitanje kada je stranka preuzela paket- to sigurno nije precrtana adrresa
    već ležarina a tu je kupac kriv.
    post expres ti je jedna od najboljih usluga sa tim da naznačiš na licitaciji da kupac plaća poštarinu pa kolika bude. tebi novac dolazi za 2-3 dana.
    ili napiši veću poštarinu kao što skoro svi rade- za svaki slučaj.

UPOZORENJE SVIMA KOJI ŠALJU POST EXPRESOM

Paket hoće da se vrati ako onaj ko preuzme NAVTRLJA adresu pa isporučilac NE MOŽE DA JE pročita.
    dobro gledajte kada vam dodje momak i piše na onom dokumentu adresu, obično je to svrakopis na kolenu...
    • CommentAuthorsasa64
    • CommentTime09.10.08
     link
    Bas dobro sto ste pokrenuli ovu temu!
    meni je posta za mesec dana tri pisma izgubila pa sam posle kupovao drugu robu i slao ljudima, samo da bi ih ispostovao.
    Za slanje poternice mora da se plati +80 dinara da bi ti posle dva meseca cekanja i proveravanja posta isplatila 400 din. zato od sad saljem samo kao vrednosno pismo!
    Sto se tice brisanja postova a bez adekvatnog objasnjenja? mislim da je to sramota-daj vlast coveku pa ces da vidis koliko vredi- primitivizam!
    Miki38 legendo ti znas da smo mi uz tebe kad su ovakve stvari u pitanju!!!! pozdrav za sve iskrene limundovce!
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime09.10.08
     link
    @memento
    Tema ti je odlicna i ne verujem da ce je ijedan moderator obrisati.
    Nema zaista po mom misljenju razloga za to.
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime09.10.08
     link
    Znam za te probleme s postom.
    Svi smo to osetili na ovaj ili onaj nacin i kada se nesto slicno desi, ne treba zuriti i stvarati nervozu, najlakse je dati nekom negativnu i ne razmisljati u cemu je problem.

Slazem sa kolegom sasa64:
    sasa64Miki38 legendo ti znas da smo mi uz tebe kad su ovakve stvari u pitanju!!!!

da je ***miki38*** legenda ali nemojte da pricate za deqi-ja da brise postove i da
    se ne potpisuje, to ne verujem da je istina.

deqi je skroz korektan i uvek izadje u susret sta god da je u pitanju.

Pozdrav Limundovci !!!
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime09.10.08
     link
    prodavacpošta ti je čudo
    a ti vrati kupcu 100 dinara i izvini se i obrisaće ti negativnu ocenu...

Pozdrav Prijatelji,odlicna tema ali jedino da se jedan drugom izjadikujemo.O mom losem iskustvu mogu da napisem roman.Kolega prodavac sto je napisao sve se slazem nemam sta da dodam rekoh treba pisati roman.
    Samo par stvari-4 posiljke izgubljene-nikad nadjene mislim na preporucenu posiljku.Post expres mi vratio posiljku koju sam morao da platim i to sto mi vratio i jos sijaset stvari.No prijatelji moji u celoj prici svi smo osteceni a opet nema se kome zaliti.Kolega prodavac je sve napisao.NO KOMENT!!!!!!!!!!!!
    Jedina uteha je cafe.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.10.08
     link
    @memento
    Koliko se secam izvinuo sam ti se prosli put zbog moje greske, a i temu si pokrenuo naknadno tako da nevidim razlog zbog cega se to pitanje povlaci ponovo.

Video sam tvoju negativnu ocenu i koliko sam razumeo ti si poslao pouzecem, pitanje je dali si obavestio kupca da je postarina za slanje pouzecem veca od drugih ili si samo poslao na svoju ruku.
    Dalje, mislim da nije u pitanju greska sa pisanjem i ispravljanjem na koverti nego su dodatni troskovi naplaceni za slanje novca ka tebi, a obavezno se naplacuje kada su u pitanju posiljke pouzecem.
    Ne prodajem knjige i neznam kolike su postarine za slanje, ali predpostavljam da je postarina od 70 din. koju si naveo u svojoj aukciji za slanje stampanih stvari ili obicnom postom, a ako je kupac trazio da mu posaljes pouzecem trebao si ga barem obavestiti koliko otprilike iznosi postarina za takvo slanje i da ce mu posta naplatiti neke dodatne troskove za slanje novca.
    Mada ovde nevidim razlog zasto je kupac ostavio negativnu kada se "zna" da je postarina za slanje pouzecem veca i nije procenjena na 70 din. nego je najeftinija za slanje, a kupci zahtevaju pouzecem jer im je lakse da plate kad im postar donese, nece da odu do poste ili banke, ili jednostavno zele da budu sigurni da ce stvar stvarno i dobiti.

Dalje predlazem svima da maksimalno koriste postanski kalkulator, da kupite vagu koja odgovara vasim potrebama i da posiljke izmerite i preracunate postarinu, onda da obavestite kupca koliki je iznos i tek onda da posaljete.
    Vec sam negde pomenuo ali cu ponoviti da je slanje pouzecem i najsigurnije za prodavca u slucaju da se posilka izgubi. Za izgubljene posiljke posta vam vraca novac a u zavisnosti kako ste poslali, ali necete dugovati kupcu u slucaju da vam je uplatio unapred.

U slucaju gubitka posiljke obratite se kontroloru, stim sto cete popuniti obrazac potraznice i platiti neku sumu za slanje iste. Takodje se u nekim slucajevima moze i zahtevati odredjeno obestecenje, a u slucaju kasnjenja posiljke vise od 7 radnih dana.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.10.08
     link
    sasa64Sto se tice brisanja postova a bez adekvatnog objasnjenja? mislim da je to sramota-daj vlast coveku pa ces da vidis koliko vredi- primitivizam!

Svako brisanje od strane mene ima moj potpis, a predpostavljam da ce se i ostali moderatori potpisati.
    Mozda se ranije nisu potpisivali ali se nesto nesecam da je neko obrisao tvoj post, tako da je komentar suvisan.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime10.10.08
     link
    u slučaju da se paket izgubi pošta plaća samo onu sumu koja je stavljena kao vrednost paketa.
    ja uvek stavljam istu vrednost kolika je i otkupnina i od tada je prestalo nestajanje paketa.
    ljudi stave otkupninu recimo 5000 a vrednost 500 dinara je rje onda poštarina niža za oko 100 dinara.
    naravno da potencijalni lopov a u pošti ih ima na hiljade jer se ne prati ko šta potpisuje pomisli da je u paketi ko zna šta i otvara ga. ako mu odgovara uzima, ako ne baca ga.
    pošta će platiti tu sumu od 500 dinara i niko neće tragati za počiniocem
    ali ako je vrednost 5000 i desi se više puta onda počinje potraga.

znači

otkupnina = vrednost

kazati kupcu kolika je poštarina pre slanja paketa
    pa telefoni postoje zato da se razgovara

osim kada kupac NEĆE da kupi a to se dogadja sve češće
    i LIMUNDO HITNO baš HITNO mora da reaguje na take stvari.

ja već imam 2 (DVE) aukcije gde mi se kupci NE JAVLJAJU (na telefon, na email, na PP)
    pa se već nerviram,
    jer ću im dati negativnu pa onda oni meni
    pa ću se ja žaliti , pa će mi skinuti negativnu.

GUBLJENJE VREMENA a ja nisam baš za to...svačije strpljenje ima granica.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.10.08
     link
    prodavacpošta ti je čudo
    pre neki dana ja poslao moje knjige u makiš, bolje da sam ih odneo, poštar sa banovog brda nije hteo ni da ide do makiša nego ostavio u pošti 7 dana. meni se vratile sa oznakom, stranka nije tražila.

platio sam 167 dinara tamo + 150 dinara nazad = 317 dinara- toliko košta jedna knjiga
    stranka 3-4 puta zvala i pitala gde su mi knjige...

Malo sumnjivo, oznaka stranka nije trazila znaci da je posiljka odbijena od strane kupca.
  1.  link
    Moram da kazem da sam do sada imao samo 3 problema sa postom a slao sam zaista dosta.
    Cak moram da pohvalim postu,,tj vojvodjanski deo,jer niti jedno obicnoi registrovano pismo mi se nije zagubilo.
    CAk moram reci da sve sto posaljem u ponedeljak , prepoporuceno, stigne vec sledeceg dana na teritoriju Vojvodine i u Beograd. A i imam super postara.

Sto se tice problema. Jedno pismo koje sam slao zivkovima su mi otvorili i uzeli sta im je trebalo.
    Takodje jedno pismo iz NIsa su mi otvorili i uzeli pola. Tako da u Centralnu Srbiju ono sto je iole skulje ide ili vrednosno ili post ekspresom.
    3.cu posiljku kupac nije preuzeo i covek se ne javlja.
    Sta da radli.

Tako da su moja iskustva sve u svemu pozitivna.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime14.10.08
     link
    Lopovi!
  2.  link
    Citam sve ove vase navode i hvala milom Bogu jos mi se nije tako nesto lose desilo.
    Doduse imam iskustva u firmi gde radim i gde redovno koristim kurirsku sluzbu (sa uzasno velikim paketima) i stizalo je sve bez problema na sve destinacije u Srbiji.
    E sad, ja svojim kupcima ponudim varijantu - hoces ovako ili onako? Dam sve opcije i kako god kupac hoce - tako ce i dobiti.
    Klasicno slanje postom - je uzaludno trosenje i novca i vremena (i sa tim imam iskustva posebno u Glavnoj posti u BG), ali je zato kurirska sluzba (da ih bas ne reklamiram) iste drzavne ustanove vrlo korektna.
    • CommentAuthorgagac
    • CommentTime16.10.08
     link
    A zamislite kad mi je chovek poslao pismo u kome je bilo markica za otprilike 40 evrica.Dobio sam novog poshtara neki vojnik na civilnom sluzenju i on presavio pismo na pola da bi ga nagurao u sanduche uz to ga je i do pola iscepao,
    josh uvek pijem bensedine /posle mog razgovora sa njim / on sada dolazi na vrata i zvoni i predaje pisma lichno

Iz Pariza pre 4 meseca poslato mi preporucheno pismo koje je nestalo devojka koja ga je poslala na moju interrvenciju poslala poternicu francuzi se chude kod njih je lepo zavedeno da je predato Srpskoj poshti a nashi nemaju pojma gde je...
    •  
      CommentAuthormarija015
    • CommentTime16.10.08
     link
    Мој некадашњи поштар је повећу тисковину са књигама ( неколико комада) најпре поцепао, тј отворио и затим кроз мали отвор нагурао књигу по књигу у сандуче тј потпуно их уништио. Тако да си ти gagac са маркицама још супер прошао. Чисто информативно све пошињке из иностранства се отварају тако да се не чуди ако их добијеш поцепане или отворене. Тема је безобразлук поште, а ко је имао посла са царином тек може да се похвали да се намучио са идитлуцима и бирократијом. Та служба постоји само да би повећала потрошњу бенседина у држави. С поштом имам проблема 3 до 5 процената од свих пошиљки. Са царином 100 %.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime04.11.08
     link
    Moja iskustva sa poštom.

Privatno (kao kapri81):

-poštar je super, ljubazan i uvek spreman za kompromis.
    Primer: dogovorili smo se da ako mi stignu pare pouzećem,
    da ih slobodno ubaci u sanduče.

-Pošta na Banovom Brdu: profesionalni. Znaju svoj posao
    i veoma ljubazne šalteruše :-) Čak i ako dođem sa 5 paketa 5 minuta pre kraja
    radnog vremena oni sve uredno odrade i čekaju ako nisam sve formulare ispunio.
    Nemam primedbe.

-sama usluga:
    --dva tri pisma nisu stigla i vratio sam uplaćene pare kupcu.
    Nisam hteo preporučeno da šaljem, da ne povećavam troškove kupcu.
    Ali sam onda saznao da je to samo minimalno skuplje (20 dinara ako je manje pismo u pitanju).

Problem je što ljudi nisu upućeni.
    Koliko sam putao slao pakete i tek sam kasnije saznao da je slanje tiskovinom mnogo povoljnije
    (samo za knjige - časopise).
    Zato na tim aukcijama gde prodajem knjige to i navodim, kako bi i ostali Limundovci za to znali
    i tako i svoje aukcije pokretali sa nižim troškovima transporta.

-----------------------

Poslovno (remeo):

Kad smo počeli sa razmišljanjem o slanju verifikacionih pisma svim članovima,
    tražili smo za najefikasnijim rešenjem.
    Ideja je bila da šaljemo kao direktnu poštu.
    Međutim osoba zadužena sa poslovnu saradnju nas je odbila.
    Razlog: nije dozvoljeno da stavimo kod u pismo, to se onda ne tretira kao direktna pošta

To je bile velika šteta jer bi time cena pisma bila barem 2-3 veća.
    Međutim jedan Limundovac nam je predložio da pokušamo preko BG Info Box-a koji se time bave.
    I nakon saradnje sa njima oni su ipak dozvolili.

Očigledno žena nije bila upućena koja nas je odbila.

Na kraju smo uspeli sa slanjem kao direktna pošta i istovremeno
    dobili partnera koji obavlja celu logistitku: štampanje, personalizacija, pripremanje, slanje pošti.