Limundo Cafe - Vrednost predmeta na licitaciji
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

1.  link
    Unapred se izvinjavam ali čini mi se da nisam nigde video ovo što bih predložio. Naime primetio sam da se mnoge aukcije ponavljaju. Kada protekne određen broj dana za tu aukciju ista se ponovo pojavljuje sa istim cenama. Moj predlog je da se sledeći put kada prodavac nudi istu robu početna cena automatski smanji za recimo 10%. Mislim da bi se time postigla veća ozbiljnost samih aukcija, a neozbiljni učesnici (obzirom da im se svaki put početna cena smanjuje za 10%) istisnuli sa ovog našeg Limunda.
    • CommentAuthorstivbmw
    • CommentTime08.10.08
     link
    Dobra ideja ima ovde ljudi sto prodavaju polovne stvari skuplje nego nove, pogotovu racunarsku opremu. Nije mi jasno ponavljaju aukciju 10 puta, niko ne uzima zar se ne zapitaju zasto
    • CommentAuthorvirut
    • CommentTime08.10.08 izmenjeno
     link
    Slazem se , sa gore navedenima , racunarske opreme i kompjuteri su stvarno skupi ja sam inace zaljubljenik u racunare sto se tice hardwerske strane , video sam jednu ponudu za racunar xxx, ne bitno, trazi 100.000,00 dinara za njega ,smesno, onda moj kuci vredi 500.000,00 dinara a bio bih srecan kad bih ya njega dobio oko 55.000,00 hiljada
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime10.10.08
     link
    evo jednog primera kako ljudi nemaju pojma o cenama:

http://www.limundo.com/aukcija-USB-usisivac-za-tastaturu-i-racunar-48558
    ovde je i poštarina

http://www.zde.co.yu/
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime10.10.08
     link
    @prodavac
    Pa dobro,covek je stavio pocetnu cenu 10din.,e sad sto je licitirano do 450din.,samo ide u prilog prodavcu.
    Ko je kriv kupcima sto se ne raspitaju malo o cenama u prodavnici pre nego sto odluce da nesto licitiraju.
    Uostalom mislim da nije u redu navoditi ovde cene iz prodavnica.
  2.  link
    prodavacevo jednog primera kako ljudi nemaju pojma o cenama:

http://www.limundo.com/aukcija-USB-usisivac-za-tastaturu-i-racunar-48558
    ovde je i poštarina

http://www.zde.co.yu/

prodavac mislim da svako zeli prodati svoju robu za skuplje pare ,neverujem da bi ti prekinuo licitaciju svog artikla ako vidis da prelazi realnu cenu
  3.  link
    ali nije to problem, problem je verovatno sto ljudi ne shvataju sistem licitacije 90% ovih aukcija su pocetne cene koje bi dosle i u oglasima kao finalna cena ,a limundo im dodje kao mesto gde mogu MOZDA da ucare koji dinar vise
    ponovljenu aukciju moze jos jednom po toj ceni i onda gotovo naplata provizije oglasa ne bitno da li si prodao ili ne ovo se mora uvesti u rezim video bi se rezultat verujte mi
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime10.10.08
     link
    izgleda da me niste razumeli

tema je: Vrednost predmeta na licitaciji

samo sam naveo kako ljudi ne znaju cene i licitiraju više nego što treba,
    znači niko ovde ne traži prekid licitacije jer i nije tema za to.
  4.  link
    chicagopnali nije to problem, problem je verovatno sto ljudi ne shvataju sistem licitacije 90% ovih aukcija su pocetne cene koje bi dosle i u oglasima kao finalna cena ,a limundo im dodje kao mesto gde mogu MOZDA da ucare koji dinar vise
    ponovljenu aukciju moze jos jednom po toj ceni i onda gotovo naplata provizije oglasa ne bitno da li si prodao ili ne ovo se mora uvesti u rezim video bi se rezultat verujte mi

Samo klikni na "Trazi" bez ikakvog unosa u polje. Dobit ces sto zelis.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime10.10.08
     link
    tiverada@prodavac
    Pa dobro,covek je stavio pocetnu cenu 10din.,e sad sto je licitirano do 450din.,samo ide u prilog prodavcu.
    Ko je kriv kupcima sto se ne raspitaju malo o cenama u prodavnici pre nego sto odluce da nesto licitiraju.
    Uostalom mislim da nije u redu navoditi ovde cene iz prodavnica.

Slažem se! Treba brisati postove u kojima se navodi cena u prodavnicama ili sajtovi prodavnica/firmi.
    Nije korektno prema prodavcu koji je stavio nisku početnu cenu i rizikovao da proda robu ispod cene.
    • CommentAuthormemento
    • CommentTime10.10.08
     link
    hm članovi koji su izlicitirali tu cenu od 450 din imaju po 0 pozitivnih ocena hm
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime10.10.08
     link
    Naša posla. Kako to da nikome ne smeta kad neko robu čija je realna vrednost 200, 500, 1000 dinara stavi po početnoj ceni od 10 dinara???? Suština je ista, zar ne?