Limundo Cafe - Prodaja
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime24.09.06 izmenjeno
     link
    Prodajte artikle na brz i jednostavan način:

1.Uđite u "Moj Limundo" i odaberite Nova aukcija
    2.Ubacite sve podatke vezano za aukciju: Naslov, početnu cenu, troškove transporta, opis artikla, trajanje
    3.Pritisnite "Snimi aukciju"
    4.Sada možete još da dodate slike, kako bi članovi mogli lakše da ocene artikal
    5.Pritisnite "Završio sami" i...aukcija za vaš artikal počinje

Tako jednostavno!
    ----------------

U cilju da dobijete što veću cenu na aukciji, bitno je sledeće:

-naslov artikla mora da privuće pažnju kupca. Unesite detaljan naslov na primer "Casio Exilim digitalna kamera" umesto samo "kamera"
    -nudite mogućnost slanja paketa poštom (troškove možete na stranici Pošte izračunati.)
    -opis artikla treba da bude što detaljniji i iskren. Napišite sve detalje (n.pr. godina proizvodnje, nabavna cena, karakteristike, da li je oštećen artikal...)
    -slike: unesite slike i time "pipljivo" olakšajte zainteresovanim članovima da seupoznaju sa vašom aukcijom
    • CommentAuthorSinisa
    • CommentTime25.09.06
     link
    OK, potpuno sam nov na vasem sajtu, pa imam jedno prosto pitanje.
    Kako ja kao prodavac dolazim do svog novca posle prodaje ? Recimo posle aukcije zaradio sam 1000din, i tih 1000din pretpostavljam pojavice su u mom racunu na sajtu, ali kako ja sada da podignem tih 1000 din fizicki u novcanicama npr ? Ili uopste da raspolazem tim novcem van Limundo sajta ?

Hvala na odgovou i pozdrav!

p.s. izvinjavam se ako pitam nesto ocigledno ili glupo, ali ja nisam nasao odgovor na ovo pitanje na sajtu
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime25.09.06 izmenjeno
     link
    Moj račun koji vi mislite ima drugu namenu.

Kad prodate artikal preko Limunda, skida Vam se sa korisničkog računa Moj Račun određena provizija
    (vidi cenovnik).

Znači taj račun je jedino za Vaše obaveze prema Limundu.

Nakon prodaje artikla, vi dobijate od nas podatke od člana.
    Tu imate njegovu adresu i njegov e-mail.

Slična poruka sa Vašim podacima se šalje kupcu.

Vi se međusobnu dogovarate oko preuzimanja i plaćanja.
    U zavisnosti od mogućnosti koji ste iskazali na svojoj aukciji moguće je lično preuzimanje ili slanje poštom.
    Ako se dogovorite za lično preuzimanje, kupac Vam plaća pri preuzimanju.

U slušaju da ste se dogovorili za slanje poštom, kupac Vam ukupnu sumu uplaćuje na vaš račun i vi mu nakon toga šaljete paket.
    Ili je mougće slanje paketa pouzećem.

Pozdrav
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime18.10.06
     link
    Objavio sam novu aukciju i na kraju naveo link do opisa proizvoda koji prodajem.Kasnije pogledam aukciju vidim nema linka. Reko ok, mozda sam se zeznuo kad sam pastovao. Izmenim, linka i dalje nema...

Ukoliko je zabranjeno stavljati linkove do opisa proizvoda molio bi da mi se objasni razlog. Svuda u svetu je na aukciskim sajtovima najnormalnije da uputite korisnika gde moze naci opis ili test proizvoda.

Konkretno radilo se o opisu igre koju prodajem.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime19.10.06
     link
    Trenutno je tako, da svaki tekst koji ubaciš kao opis aukcije se prikazuje kao "plain text".
    Znači prikazuje se samo tekst a ne link (primer: http://www.Limundo.com).

Ideja ti je dobra i mogućnost ubaicvanja linkova unutar opisa će biti aktivna najkasnije u toku 7 dana.
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime19.10.06
     link
    Nisam mislio na linkovanje, vec na to, da se cela recenica sa linkom nije pojavila :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime19.10.06 izmenjeno
     link
    Znači ipak sam te dobro shvatio, ali sam se začudio.
    Uzmi kao primer GTA Srbija aukciju.
    Tu se vidi link.
    Možeš naknadno da ubaciš tekst, pritisni dugme izmeni i tu ti je omogućeno da dodaš tekst.
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime19.10.06
     link
    Mozda je nesto zabagovalo. Mislio sam da nije dozvoljeno i da je neko rucno uklonio.

edit: evo dodao sad, medjutim ocigledno je potrebnoodredjeno vreme do updatea, jer ga i dalje nema...
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime19.10.06
     link
    Mora odmah da primi.

Prosledi mi na e-mail link, da ga mi ubacimo.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime20.10.06
     link
    Od sada je moguće koristiti u naslovu aukcije do 55 karaktera umesto 30.
    Time je olakšan odabir dobrog naslova za svoju aukciju.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime23.10.06
     link
    Namestili smo da sada svaki link koji se ubaci, stvarno postaje link ka to stranici.
  1.  link
    sta raditi kada se kupac ne javlja nakon upucenih mailova/poruka sa molbom da dostavi svoju adresu za isporuku ili da izvrsi placanje kako bi mu roba bila poslata?

hvala na odgovoru.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime08.01.07 izmenjeno
     link
    Adresu nakon završetka aukcije i prodavac i kupac dobijaju u sekciji Moje Poruke
    kao i na svoj e-mail

Ako ne reaguje odmah:
    Budite strpljivi

U slučaju da i nakon toga nema reakcije, ocenite člana negativno.
    Time nam dajete mogućnost da nesavesne članove isključimo sa Limunda.
    I naravno obavestite nas o tome da nije došlo do prodaje, kako bi Vam refundirali proviziju za aukciju.
  2.  link
    Kako da Vas obavestimo kada dodje do toga? na mail? ili... koji mail, koji format poruke da bude (koje informacije treba staviti, itd?

Hvala na odgovoru.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime09.01.07 izmenjeno
     link
    Najbolje preko e-mail adrese.
    E-mail adresu vidite na stranici Kontakt.

U poruci treba da navedete:
    -svoje korisničko ime
    -korisničko ime člana koji nije preuzeo artikal
    -broj artikla koji nije preuzet (broj artikla vidite na stranici artikla, iznad "Troškovi transporta")

Nakon primanja poruke, u najkraćem roku će provizija biti refundirana.
    • CommentAuthorGoranG
    • CommentTime12.01.07
     link
    Nisam bas odusevljen sto vidim da su se na Limundu oglasili i profesionalni prodavci koji,recimo,iznesu sve sto imaju u prodavnici i tako naprave ogromnu zbrku na spisku stvari koje se prodaju.Naravno sve sto je oglaseno (ne bih da imenujem,prepoznace se) ima da se kupi u svakoj prodavnici tehnike na svakom cosku u Beogradu jer je jeftino i ne vredi nista (prava kineska roba,cast izuzecima).Mislim da ova aukcija ne treba da predstavlja takvo mesto za prodaju stvari jer ako imate sopstvenu prodaju novih stvari,dozvolite,onda platite nekom od WEB majstora i on vam napravi sajt sa Vasom ponudom i onda lepo platite nekom provajderu za godisnji najam i stvar je na svom,pravom,mestu.Izvinite nije mi namera da se iko uvredi ali mi se cini da se pravi velika konfuzija sa malim rezultatom na kraju.Pozdrav i hvala.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime12.01.07 izmenjeno
     link
    Mislimo da ovo može da bude veoma korisna stvar.
    Naravno, ne možemo da predvidimo budućnost, tako da ste možda i vi u pravu.

Kada je korist Limunda najveća (kako za prodavca tako i za kupca)?
    Kad ima velikog broja članova i aukcija.

Ovime se povećava broj aukcija.

Što se tiče kvaliteta i cene robe, u to Limundo ne ulazi.
    To je politika svakog pojedinca ili svake firme.
    Kao što smo naveli u sekciji "O nama" Limundo je postavio cilj da nudi transparentno tržište
    za kupce.
    To znači ako je izbor dovoljno velik, svaki kupac može da izabere njemu najbolju ponudu.
    Konkurencija će stvoriti veći izbor i bolje ponude za kupce, a prodavcima omogućiti lak plasman svojih artikla.

Svesni smo da je ovaj korak rizičan i dugo smo razmišljali da li i kako da ga sprovedemo.

U sledećih 2-3 meseca videćemo kako se razvija i da li smo ovim potezom odradili pravu stvar za naše članove.

Ako nismo, izmenićemo.
    • CommentAuthorGoranG
    • CommentTime15.01.07
     link
    Hvala Vam,to je korektno!
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime24.08.07
     link
    1. Nadovezao bih se na post GoranaG: meni ne smeta to što se oglašavaju profi trgovci, već to što su izmešani sa pravim aukcijama. Predložio bih da budu posebne rubrike za novu robu što u svojoj suštini nije i nema veze sa aukcijom i polovne robe spremne za utakmicu.

2. Većina nove robe po pravilu ima veće cene nego što može da se nabavi na drugim mestima pa se oglasi već mesecima ponavljaju. I neka polovna roba ima cene vrlo blizu, čak i veće od nove pa bih predložio da posle određenog broja ponavljanja oglašavač mora da napravi neku pauzu. Ovako već mesecima gledamo iste oglase
    sa nula ponudama.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime24.08.07
     link
    1. Razvijamo nov Shop sistem za trgovce. Kad se to završi, odvojićemo
    aukcije od njihovih artikla, tako da svaki član može lakše da bira i ako želi
    samo da mu se prikazuju obične aukcije.

2. Uz to, zadnja dva-tri dana razmišljali smo o ovom problemu.
    Naša trenutna ideja da se to spreči je:
    Ako se stavi aukcija sa početnom cenom iznad 10 din, za svako postavljanje
    se plaća 5 din.
    Ako se stavi aukcija početnom cenom od 10 din, nema troškova postavljanja aukcije.
    To bi sigurno sprečilo ovaj pojam i uz kombinaciju sa stavkom broj 1
    dovelo do dosta preglednije liste artikla.

Šta mislite o ovom predlogu?
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime24.08.07
     link
    2. Sumnjam da bi bilo koga 5 din. mnogo uzbudilo, za onih "besplatnih 500 din." to bi bilo 100 postavljanja. Nisam previše razmišljao o ovom problemu, ali ovako ad hock mi se čini da je možda bolje odrediti pauzu nakon npr. tri uzastopna oglašavanja bez ponuda ili možda uvesti nekakvu novčanu skalu pa za drugo objavljivanje uzimati 10, din., treće 20 din., četvrto 50 din. itd. Voleo bih da čujem i druge predloge.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime25.08.07
     link
    Kredit je smanjen pre mesec dana, tako da sada novi članovi dobijaju 100 dinara.

Skala zvuči takođe zanimljivo.
    Čini mi se da je 5-10 din dobar odnos između fer cene i opet
    dovoljno visoka da članovi neće često ubacivati neuspešne aukcije.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime26.08.07
     link
    Predlog za odvajanje aukcija shopova i običnih prodavaca mi se sviđa. Podržavam. Nije do sad mnogo učinjeno na preglednosti aukcija, osim što su dodate nove kategorije. Recimo vidim da se broj aukcija povećao, a ne mogu da ih pronađem jer neko pustžti aukciju da traje 5 dana neko 3, neko 10. Onaj RSS mi i nije od neke pomoći, ili ja ne znam da ga koristim. Zar ne može da se stavi dugme koje otvara stranu sa 5-10 novih aukcija. Atraktivno bi bilo i da se otvara stranica sa aukcijama sa najviše ponuda, ali o tome smo već pričali... Drugo, sve više ima TOP aukcija, a mesta je samo 4, možda bi bilo dobro da se stavi strana i sa top aukcijama, a da na prvoj ostanu samo ove koje se prve završavaju.

Ne sviđa mi se skala. Može nadoknada za aukcije koje imaju startnu cenu veću od 10 din. 5-10din nije mnogo, nećemo propasti :) Predlažem da se ta nadoknada odnosi na mesec dana. Ne mora da bude 10 din, može 30, pa da onda prodavac može da bira da li će aukciju da pusti 10 puta po 3 dana ili 3 puta puta po 10 dana. Ili neku drugu kombinaciju...

NIje mi jasno:

Zašto se privatnici kod vas sve vreme besplatno reklamiraju. To bar tako izgleda. Recite mi da plaćaju, pa će mi biti mnogo lakše. Čudi me da nema reklama na sajtu, one se meni naravno ne sviđaju, ali bi pomogle vlasnicima sajta da isti bude još kvalitetniji, a nama Limundovcima smanjili troškove :)

10 din nije nikom mnogo, niko od nas neće prestati da stavlja aukcije, ali može se krenuti od pravnih lica, a fizička za kasnije :)

Poz.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime03.10.07
     link
    Koliko treba da prodje da bi se nova aukcija videla na RSS-u?
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime03.10.07
     link
    U stvari momentalno,
    međutim trenutno podešavamo RSS da može da prikaže i slike.

Zbog toga RSS poruke kasne i po nekoliko sati.

Čim završimo poboljšanje, poruke će stizati čim aukcija krene.
    • CommentAuthorVladaSo
    • CommentTime29.10.07
     link
    Zanima me sta sve moram da imam da bih primao kupljene artikle postom?Npr.Racun u banci...
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime29.10.07
     link
    Račun ti ne treba za to. Prodavac ti pošalje artikal poštom a ti platiš pouzećem kad ti poštar donese paket na tvoju adresu. Možeš u dogovoru sa kupcem da se dogovoriš da mu platiš na drugi način. Uplatom na račun u banci, slanjem novca poštom, dopunom kredita na njegov mobilni... Nema ograničenja, sve je stvar internog dogovora.
  3.  link
    Dodao sam nove aukcije, i stavio da krecu za 2min.
    Posle tih 2 minuta, pogledam u oblast gde sam ih ubacio ali ih nema tamo.
    Jel sve u redu sa mojim ponudama ili je nesto do sajta???
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime31.10.07
     link
    Strpljenja, pojaviće se. To je do sata koji kasni malo.
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime08.11.07
     link
    "ako cena bude mnogo niska odustajem od prodaje" napisa prodavac u ponudi robe za aukciju. Nisam primetio da takva mogućnost postoji negde u pravilima ponude.