Limundo Cafe - Prodaja
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthoraxy
    • CommentTime08.11.07
     link
    Slažem se! Ni ja to nisam nigde pročitao u pravilima koje bi svi trebalo da pročitaju. Nekorektno. Ja bih to zabranio. Ako se ne uvede rezervna cena o kojoj se priča na ovom forumu, ne treba da se prodavcima dozvoli ni ovo. Ko neće da se igra sa cenom, pravilima i Limundovcima neka stavi odmah cenu koja ga zadovoljava i završena priča.

Time se potpuno gubi smisao početne cene i licitiranja uopšte. Šteti Limundu i članovima direktno.

Strožije kazne za sve koji odbijaju da prodaju robu nakon aukcija! HITNO!
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime09.11.07
     link
    Napisah svuda ponesto pa ajde i ovde... Ovo je apsolutno nekorektno... Ali znam zasto se to desava... :)
    Zbog forsiranja pocetne cene od 10 din... Evo i primera...
    Ako imam nesto sto ne bih dao ispod 200 din stavim pocetnu cenu od 10 ali cena ne dostigne minimalnih 200 imamo problem... i ja i kupac.
    Ako stavim svoju minimalnu cenu od 200 kao pocetnu i neko licitira Limundo ce mi uzeti 1% (2din) + 50din znaci 52din samo zato sto mi pocetna cena nije bila 10 din. Sto na kraju izadje preko 25% !!!
    Ja bih predlozio sledece resenje:
    Pocetna cena od 10 din se stimulise procentom od 1% provizije. Sve druge pocetne cene ce naplacivati proviziju recimo 3-5% dostignute cene (ja sam spreman da ako prodam nesto za 1000 dam 30-50din Limundu)
    i mogucnost odredjivanja rezerve, kada se naplacuje 3-5% provizije na dostignutu cenu ili 1-2% od cene rezerve ako je bilo ponuda ali rezerva nije dostignuta. Tako ce se prodavcima omoguciti da odrede pocetnu cenu i minimum za koji prodaju a istovremeno ce im se skidati kredit ako su im rezerve nerealne. (a i manje ce biti bezveznih predmeta na aukciji).
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime12.11.07 izmenjeno
     link
    Hm, veoma interesantno.
    Možda i jesi u pravu da provizija utiče na početnu cenu.
    To i jeste cilje takve provizije.
    Ali ne na ovaj način.

Mislim da nije toliko do provizije, jer su uglavnom novi članovi u pitanju.
    Oni imaju još 100 dinara kredita od Limunda, tako da ih provizija (pretpostavljam) ne zanima previše.

Drugi razlog je da neki stavljaju i vredne artikle kao mobilni sa početnom cenom od 10 dinara.
    Ako prodaš telefon za 7.000 dinara, provizija od 1% plus 50 dinara nije više toliko značajna.

Pročitaj razlog zašto nismo (još) sklonili taj tekst.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime13.11.07
     link
    Ovo oko cene i provizije si u pravu ali samo artikle sa jako niskom ili visokom cenom...
    Za sve one sa osrednjom cenom 200-600 (a takvih je podosta) vazi matematika koju sam dao gore...
    ili nezadovoljstvo niskom cenom i otkazivanje prodaje. Da sam u pravu pokazuje i to da gomila skoro dodatih aukcija ima komentar prodavca da "ne prodaje ako je ponuda mala" !?!!
    Ja licno imam gomilu stvari koje bih prodao za 300-400 din... mozda bi ih dao i za 200 ali sigurno ne za 25 :)
    Dakle i dalje stojim iza toga da provizija treba da se uzima procentualno jer nije isto 50 din meni kada prodam nesto za 250 din i onome ko prodaje telefon za 7000.
    Dakle 1% za pocetnu cenu od 10 din (pa mozda i do 99) ostalo od 3-5% ...
    Cenim da bi to drasticno poboljsalo trgovinu i rad sajta i smanjilo frustracije kako kupaca tako i prodavaca.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime13.11.07 izmenjeno
     link
    Slažem se, kod cena od 200-600 to sigurno znači.

Pokrenuli smo anketu, da li su i ostali Limundovci za promenu provizije.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime14.11.07
     link
    Stavite link na anketu sa pocetne strane :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime14.11.07
     link
    Stavljeno!
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime16.11.07
     link
    I namestite sat :)
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime18.11.07
     link
    E sad sve ovo vaše o procentima stoji kad je početna cena recimo 10 dinara.
    I još kad je artikal male krajnje vrednosti.
    Recimo prodao bih laptop kome je realna kranja cena 20.000 dinara.
    Ja pristajem na cifre od 15.000 dinara.
    Ali ako postavim početnu cenu od 10 dinara neko ko živi u Srbiji odmah postavlja pitanje ovaj nekog zajebava.

E sad postoji bolja solucija za ako mi se ne svidi ne prodajem.
    Na zapadu to doneseš nešto i kažeš 100$. On neče da proda ispod 500$. Krajnja cena je 400$ i on kaže ne hvala.
    Nema ljutnje to te košta 50$ i daje se umesto privizije.
    E sad ovde bi to funkcionisalo ma pazi da ti ne platim.
    Lepo uvede se opcija ako vam ne odgovara krajnja cena ne morate da prodajete. ko to hoće za svaki takav ponudjeni artikal mora da uplati 100 dinara, prvo.
    Na kraju ima lepo taster odustajem i kad klikne aukcija se briše on ostao bez 100 dinara i mirna Bosna. Pa sledeći put neka razmisli da li će prodavati sve i svašta ako mu ne odgovara. Ipak je ovo aukcija a ne oglasi.

I nema potrebe da se podiže provizija onome ko stavi početnu cenu 10.000 ako nešto vredi 100.000.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime21.11.07
     link
    Krajnje je vreme da se namesti sat!
    Izaziva pometnju!
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime23.11.07
     link
    @ pirat.w:
    zanimljivo rešenje.
    Sad uvodimo opciju rezervna cena za kategoriju Auto & Moto.
    Opcija košt 50 dinara.
    Videćemo kakv je odziv i da li ima potrebe da se širi broj kategorija.

@ axy:
    Slažem se.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime23.11.07
     link
    Evo ti još zanimljivije.
    Minimalna cena pri postavljanju aukcije.
    Znači ja prodajem mobilni ne bih ga dao ispod recimo 4000.
    Početna cena je 10 dinara ali ja navedem da ga ne bih prodao ispod 4000. Naravno kupci to ne znaju. Cena dostigne recimo 3500 dinara kupac biva obavešten da aukcija nije uspela zbog slabe ponude i to je to. Ali isto tako ostaviti mogućnost da prodavac dobije podatke o kupcu pa da može da mu eventualno i proda odredjenu stvar ako proceni da je recimo i 3500 dovoljno za ono što prodaje.

Tako se vraćamo na onu varijantu a kako ja da nudim bilo šta kad nešto što se nudi toliko i košta.
    Tako će svi potencijalni prodavci moći bez ikakve bojazni moći da stave početnu cenu od 10 dinara i da ne moraju da razmšljaju da li će se zeznuti da je ponuda mala ili ne odgovarajuća.
    Nema više ako mi se ne dopadne ponuda neću da prodam i sl.
    Prosto dao si cifru za koju bi prodao cifra nije dostignuta i to je to.
    Probaj ponovo.
    Naravno varijanta 0 dinara minimalna cena znači prodaje se ponudjaču sa najvišom ponudom.

v.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime23.11.07
     link
    Veoma dobro osmišljeno.
    Razmislićemo o mogućnosti da elemente ubacimo na Limundo.
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime25.11.07
     link
    Viđao sam na nekim internet aukcijama i rubriku koju ću slobodno da prevedem kao "cena za direktnu prodaju". Znači, nznačena je početna cena od recimo 10 din., očekivana cena od recimo 3.000 din., a za direktnu prodaju je cena 2.500 din. To znači da ako se neko odluči direktno da kupi proizvod kontaktira prodavca i nakon dogovora aukcija se prekida i roba prodaje dogovorenom kupcu. Ako takvih kupaca nema aukcija traje do kraja. Ova cena za direktnu prodaju je praktično i minimalna cena za koju bi prodavac dao robu.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime25.11.07
     link
    Da to planiramo isto da uvedemo, ali najverovatnije u sklopu zajedno sa Shop sistemom
    koji je dosta velik i zahtevan.
    Dosta pogodnosti = dosta posla :-)
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime01.12.07
     link
    Jedna sugestija vezano za prodaju, trebalo bi proveriti da li prodaja piratskog softvera i bilo kog drugog piratskog sadržaja može loše uticati na rad sajta, u smislu tužbe nekog od strane nosioca autorskih prava i sl. Vidim da se prodaje dosta filmova, igrica i softvera, a tek ponegde piše da je u pitanju original, pa me zanima kako je to uopšte regulisano zakonom i pravilima, da li je svako odgovoran za sebe ili i sajt snosi deo odgovornosti u slučaju da se neko pobuni?
    Ako je ovo zamišljeno da traje, kontam da je bolje u startu neke stvari sprečiti, samo bi to trebalo negde jasno i glasno napisati da bi ljudi znali šta se sme a šta ne.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime01.12.07
     link
    Regulisano je u Limundo pravilima da nije dozvoljena prodaja piraterije.
    Limundo se od sadržaja aukcija distancira, tačnije ne preuzima odgovornost na verodostojnost.
    Ali svakako preduzimamo mere da sprečimo čim saznamo da je piraterija u pitanju,
    što smo već nekoliko puta sproveli.
    • CommentAuthorn3mke
    • CommentTime02.12.07
     link
    Pozdrav, nov sam ovde. Interesuje me da li mogu da dopunim korisnicki racun nekim drugim putem? npr sms-om ili slicno?
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime03.12.07
     link
    Trenutno je samo preko uplate moguće.

Za buduće planiramo i mogućnost dopune preko SMS-a.
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime07.12.07
     link
    "Pitanje za prodavca"

Gornja rubrika postoji kod svake aukcije, ali sam došao u situaciju da prodavcu već dva puta postavljam pitanje i tražim pregled robe pre licitiranja, a on ne odgovara. Razmišljam da su moguća dva razloga:

a.) možda je nedovoljno upućen pa ne ume da pregleda poruke:
    b.) možda krije neki nedostatak robe pa neće da odgovori na pitanje.

Na Ricardo.ch aukciji sam video da su sva pitanja i odgovori vidljivi u dnu strane.Možda to i nije loše rešenje jer će onda prodavac sigurno da vidi pitanje, a takođe se pitanja neće duplirati. Razmislite o ovome.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime07.12.07
     link
    Da to je dobra ideja.
    Mada je sistem tamo (kao što sam upućen)
    da prodavac odobrava koja pitanja (i odgovore) ima da pusti
    na dnu aukcije.

Čisto iz razloga da neko ne dođe i napiše stavke koje nisu istinite i time
    ugrozi aukciju.

Planiramo baš po tom principu da postavimo pitanje i odgovore.
    • CommentAuthorRemp
    • CommentTime12.12.07
     link
    Ja sam taj prodavac koji nije odgovorio na poruke, a razlog je taj da ih nisam primetio.
    Ne bi bilo loše staviti pop-up za novu primljenu poruku, ili recimo da tab za poruke postane crven, tako nešto što bi skrenulo pažnju.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime12.12.07
     link
    Remp,
    radimo na sistemu da čim kad se prijaviš
    pored tvog imena će biti jedan mali tiker, gde
    su izlistane sve promene (i linkovi ka njima) od tvoje poslednje posete.
    To može biti (sam biraš šta da ti se prikaže):
    -broj novih poruka
    -broj novih aukcija
    -aukcije koje uskoro ističu a ti ih posmatraš
    -nove teme u Cafe-u
    -dodaj po želji tvoj predlog
    • CommentAuthorSava
    • CommentTime10.01.08
     link
    Nažalost, izgleda da su se na Limundu namnožili ljudi kojima je dosadno u životu pa postavljaju aukcije iz zabave. Bila je ponuda za akustičnu gitaru Yamaha na kojoj sam pobedio i nakon izveštaja Limunda o tome kontaktirao prodavca mailom 03. i 07. januara, a pustio sam mu i poruku preko Limunda 04. januara, ali me dotični Alexander Jovanović nije udostojio nikakvog odgovora. Naravno da je sve bilo sumnjivo pa je pitanje da li je prodavac uopšte imao tu robu ili je jednostavno odabrao po meni nekulturan način da odustane od prodaje kada je video da nije postigao cenu koju je zamislio. Meni jedino ostaje mogućnost da prodavcu dam negativnu ocenu, a vi ubuduće obratite pažnju na nekoga ko se predstavlja kao Alexander (?) Jovanović pod userom Raddypoo. Adresu i mail koju je prijavio Limundu ne znam imam li pravo da objavim, ali verujem da je i ovo dovoljno.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime10.01.08
     link
    Hvala na obaveštenju.
    Negativnom ocenom člana automatski suspenduješ,
    tako da je to tvoje najjače oružje.
    Time je zabranjen pristup, a preko istog e-maila ili mobilnog nije moguća registracija.

Dodatno počinjemo da proveravamo strožije da li neko zaobilazi tu zaštitu prijavom
    preko drugih e-mail adrese i mobilnog broja sa istim podacima.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime10.01.08
     link
    gde da se prijave sumljivi tipovi? ;)
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime10.01.08
     link
    da je Pera otišao pravo u policiju, do svega ovoga ne bi ni došlo :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime10.01.08
     link
    Svakog član koji je tebi sumnjiv
    možeš da prijaviš nama preko kontakta.
    Navedi zbog čega ti je sumnjiv i mi ćemo proveriti da li je to opravdano.

Hvala na pomoći.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Napravio aukcju, ja tamo kad ono mdjutim, nemam pojma dal je uspela, ali mi je ponavljao pocetni ekran iznova i iznova! Jel to ato sto imam 0 ocena, a licitiram 10 predmeta? Sa koliko (pozitivnih, neutralnih, ako mozete da rzlozite za oba) ocena mogu da licitiram koliko predmeta?
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime28.01.08
     link
    Pa ja mislim da mozes koliko god hoces aukcija da licitiras nezavisno koliko imas ocena