Limundo Cafe - Kupovina
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime28.07.08
     link
    @njaca
    Pogledao sam tvoje aukcije, predlazem ti da korigujes malo cene, manje ces imati onih koji licitiraju i igraju se, a vise onih koji stvarno zele da kupuju.

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime28.07.08
     link
    Jos, dodaj neki opis u vezi placanja, postarine itd. koji ce svim tvojim aukcijama dati ozbiljnost, takodje pogledaj i kako ostali to rade pa smisli nesto svoje. Tako da mislim da ces imati manje problema.

Srecno,
    deqi
  1.  link
    'Deqi" "njaca"
    ne mora da bude pravilo da se prvo daju pare pa onda dobije roba.Pouceni iskustvom iz prethodnih godina i desavanjima u drzavi (ne na limundu) ljudi su postali skepticni prema takvom nacinu placanja.99% aukcija sam odradio "kao otkupninu" ali "kasnije" kad sam dobio neki "rejting" ovde.Takodje ne mora "automatski" da se salje kupcu bez prethodnog dogovora ( mozda je covek na putu ili se "zezao").DOGOVOR,DOGOVOR i opet dogovor mora da postoji a ne neko "zbrzavanje" tipa "ako se ne javis za 2 dana negativna" (iskrano takve zaobilazim iako imaju xx pozitivnih) jer nije nam samo limundo na pameti!
    "sharenko"
    Moras brate da budes strpljiv jer kao sto neko rece nismo se ni mi rodili sa xx pozitivnih ocena (kostalo je to para i zivaca) i normalno je da ce ljudi biti skepticni prema tebi ali svi smo prosli kroz to i ne brini ako das pare unapred nekom ko ima xx pozitivnih NECE DA TE ZEZNE sve su to SUPER likovi.
    Koliko sam ja primetio samo nekih 10% novih ostanu ovde kao ozbiljni likovi dok ostali dolaze iz raznoraznih pobuda i kad im dosadi odu dalje da se zezaju.Mozda Limundo ima neku statistiku o tome da objavi?
    Pozdrav svim limundovcima!
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime28.07.08 izmenjeno
     link
    @sharenko

Mene interesuje jedna druga stvar.

robi86
    Da ali mi koji smo tek usli u LIMUNDO nismo se rodili sa dobrim ocenama nego ih valjda trbamo steci kroz odredjeno vreme i kupovinama odnosno prodajama, ili ste vi ulaskom u Limundo doneli sa sobom te dobre ocene a mi ih nemamo pa sa nama niko nece da posluje . Onda ste vi nosioci tih dobrih ocena sami sebi dovoljni.
    Bilo bi dobro da nam kazete dali negde mozemo da ih kupimo na nekoj aukciji pa da budemo isti.
    Na zapadu se kaze DAJ MI SANSU ........

ISKRICA

Zasto si u prethodnom postu potpisan kao "iskrica"?
    Ti i taj drugi clan se uvek potpisujete u svojim postovima u vidu nicka. Ovoga puta je njen/njegov nick bio u tvom postu. Oboje ste uclanjeni u razmaku od par dana i oboje imate istu primedbu ovde u cafe-u. To je krajnje sumnjivo.

Ocekujem da ovo objasnis. Ukoliko ne objasnis, bice smatrano da imas dupli nalog i oba ce nakon provere svih podataka (adrese, brojevi telefona, IP adrese...) biti obrisana.

Zalis se ovde na nekorektnost i kako ljudi nemaju poverenja prema novim clanovima, a radis krajnje sumnjive stvari.

Dakle, objasni ovo sto sam trazio bez ikakvog uvijanja ili se spremi da snosis posledice.

***Upozorenje svim clanovima koji imaju nameru da dupliraju naloge:***

Meni ovakve stvari ne promicu i dok sam ja moderator, SVAKO koga uhvatim da ima dupli nalog ce biti TRAJNO suspendovan. Dupli nalozi su jedna od stvari koje clanovima najvise smetaju i kvare aukcije i kao takve nece biti tolerisane, kao sto nisu ni do sad. Ako zelite da izgubite privilegiju da budete Limundovci, samo izvolite.
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime28.07.08
     link
    Slazem se sa supremeom, samo sumnjam da ce tako nesto moci da objasne iz prostog razloga sto je to nemoguce objasniti.

Prave duple naloge i jos se bune sto niko nema poverenja u njih, mislim da je to u najmanju ruku krajnje bezobrazno.
    I ja sam kao i mnogi imao par prilika da nesrecno saradjujem sa novim neozbiljnim clanovima i smatram da takve treba pod hitno trajno suspendovati.

Jos jedna bitna stvar sto se tice tog robi86 je to da stavlja na aukcijama da "zadrzava pravo da ne proda ako mu se ne svidi dostignuta ponuda" sto je ja mislim takodje prekrsaj za izbacivanje sa sajta. Nismo mi svi drugi glupi sto prodajemo po izlicitiranoj ceni, ma kolika ona bila, a on i jos par pojedinaca prodaju samo ako im se svidi ponuda.

Pozdrav
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime29.07.08
     link
    Koliko sam ja razumela, na prethodnoj strani nije pisao robi86 vec sharenko, a potpisao se kao iskrica. Dok je u sledecem postu pisao iskrica i potpisao se tako. U svakom sluchaju sumnjivo.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime29.07.08
     link
    @vojkanrandja
    U pravu si sve sto kazes, ali ja samo iz ranije stecene navike ne saljem pouzecem, naravno ako neko trazi da tako posaljem poslacu, mada je tada postarina veca od one koje normalno koristim. Inace gledam da kupac prodje sto jeftinije i da ono sto saljem bude pokriveno sa nekom vrstom osiguranja od gubitka u tranzitu i naravno da bude dobro zasticeno od nekog loma.

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime29.07.08
     link
    Ma Supreme se zbunio :)
    Citirao je robi86, tekst je od sharenka, a potpis od iskrica. Jos ce i nas ostale da pomesa onda smo nadrljali. :)))
  2.  link
    "deqi"
    Ma bitno je brate da se razumemo i onda nema problema zato i imamo ovakve ocene.Neki korisnici hoce to na brzaka.Ako se secas kako su se delile ocene na "Tbay",onda ti je jasno zasto su propali,ovde je to mnogo,mnogo ozbiljnije
    Pozz
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime11.08.08
     link
    Primetila sam da neki ljudi uopshte nemaju poverenja, pa chak ni u chlanove koji imaju dobre ocene. Uglavnom trazhe da im shaljem pouzecem, a to chesto ume da bude duplo, a nekad i trostruko skuplje! I tako placaju poshtarinu vrednosnog paketa sa otkupninom, gde poshtarina bude veca od same vrednosti paketa/pisma! Dok, sa druge strane, ima onih koji imaju poverenja, pa su troshkovi poshtarine zanemarujuci. :)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime11.08.08 izmenjeno
     link
    Da nazalost nepoverenje postoji, ali svakako obrati paznju kom clanu saljes pouzecem jer moze da se desi da kupac odbije prijem posiljka se vrati, a ti platis dodatnu postrinu za povracaj koja je ista kao i kad saljes ili ako nije kuci posiljka se vraca nazad kao sto sam negde pomenuo.
    Ja sam imao jedan zahtev za slanje pouzecem, pogledao sam ocene kupca i odlucio da mu posaljem na taj nacin, sve je bilo u redu, jedino sto mi je postar doneo duple pare :)))
    Naravno vratio sam postaru, jer je bila greska kod prijemne poste.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime11.08.08
     link
    Ja se trudim da ne shaljem pouzecem svima, vec samo onima koji imaju dobre ocene. Ali gledam po sebi, ako neko ima dobre ocene, ja imam poverenje i uplacujem novac pre prijema robe, dok neki jednostavno nemaju nimalo poverenja i onda placaju neku veliku cifru i to samo za poshiljku! Mada sam skoro imala sluchaj gde sam poslala na poverenje jednom chlanu, i to zato shto je kupac odustao, ali sve je ispalo ok. :)
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime11.08.08
     link
    Zaboravih da spomenem jednog chlana koji je nakon svoje registracije (znachi nov chlan) kupio neke ploche od mene, a tada ni ja nisam imala puno ocena i na poverenje mi uplatio novac. Aukcija se zavrshila kasno uveche, a on je rano ujutru uplatio novac i za robu i za poshtarinu, svaka chast i hvala mu na ukazanom poverenju! :)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime11.08.08
     link
    U sustini sve se svodi na poverenje, ako nema poverenja nema ni posla.
    Mada me malo cudi kad neko zahteva pouzece, a kod mene sve lepo pise, ne pise da saljem pouzecem ali pise sve ostalo. Takodje zavisi kakvog kupca imas, neko ce poslati novac na rizik i prezaliti ako izgubi neku manju svotu, ali ce svakako biti pazljiviji kada kupuje kasnije, neko ne zeli u opste da rizikuje i zahteva takvu vrstu slanja, mada ima i onih koji se posle aukcije ohlade i nece da prime posiljku.
    Zbog svih ovih problema koji se pojavljuju treba se boriti sa negativnom ocenom, takvi kupci nestace vremenom odavde sa nekoliko negativnih ili ce sami uvideti da ne pripadaju ovde i da im ne lezi licitiranje.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime11.08.08
     link
    Ja sam s pocetka, kada nisam imao ocena, pristajao na slanje pouzecem. Par puta mi se to obilo o glavu, jer nisam imao kredibiliteta da trazim uplatu unapred. Onda, kada sam dobio pozitivne ocene, krenuo sam da znhtevam da mi se uplacuje unapred. I to ne samo zbog mogucnosti da kupac odustane od kupovine, pa platim duplu postarinu, vec i zbog toga sto na pare od Post Expressa moze da se ceka poduze. Ja sam na jednu isplatu cekao 4 meseca! I u to vreme je kurs pao, a ja izgubio pare. Naravno, sada imam transakcije i od po 5-6000 dinara, pa ljudi vide da nemam nijednu negativnu ili neutralnu, sto je sasvim dovoljno da ne traze pouzecem.
    Naravno, ove uslove postavljam u tekst aukcije, te nema nacina da kupac tvrdi da nije znao o tome.
  3.  link
    Meni licno najvise odgovara "pouzecem"jer sad cesto odsutan pa me posiljka ceka na posti ili javim nekom da ode i preuzme umesto mene.Inace propis pod isporuke tekve posiljke kaze 2+5 dana tj. donosi se 2 puta na kucnu adresu (osim ako kupac iz "prve"ne odbije prijem) + 5 dana cuvanja na posti po obavestenju koje postar ostavlja za vas.Ostali "kurirski" dostavljaci odmah vracaju posiljku.Dosad nisam imao nikakvih problema (osim od VIKEND limundovaca).
    a da zaboravih da propisi (ptt a i ostali) kod nas Srba postoje da bi se krsili.
    Poz
    • CommentAuthorkremna
    • CommentTime25.10.08
     link
    Ma ljudi moji ovo je super ! Ja sam clan od juce, i odusevljen sam. Svaka cast, idemo dalje !
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime25.10.08
     link
    drago nam je da je novim članovima super!
  4.  link
    dobro dosao, nadamo se da ce od tebe postati dobar "Limundovac"
    • CommentAuthordinamit
    • CommentTime29.10.08
     link
    Kako da vidim "last minute" aukcije? Ubih se trazeci negde neko dugme, jedva nasla i pretragu cafe-a...:)
    • CommentAuthoriciric59
    • CommentTime29.10.08
     link
    @dinamit
    Klikni na dugme Traži bez upisivanja pojma.
    • CommentAuthordinamit
    • CommentTime29.10.08
     link
    E,brawissimo, ovo je bilo ekspresno :) Hvala.
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime17.11.08
     link
    @dinamit

Eto vidis, a ti bi da zatvorimo cafe... vidis da je i vise nego koristan.
    • CommentAuthordinamit
    • CommentTime17.11.08
     link
    Trebalo mi je samo par dana da reshim: Zatvaranje! :))
    I dalje sam misljenja da je bolji samo chat, pricam zbog novih clanova, koji se isprepadaju kad iscitaju vise stranica Cafe-a, deluje neozbiljno , ja sam se kao novi clan citajuci Cafe dobro razmisljala da li da ostanem aktivna. Cisto pricam iz mog iskustva..."da se ja pitam"...al' ne pitam se :)))
    I, da...nemo' da premestas temu ovde! :))))
    • CommentAuthorbucats
    • CommentTime25.11.08
     link
    od skora sam se uvrstio u vase redove. nisam znao sva pravila, i odmah ste me upozorili da ne mogu da preterujem sa aukcijama. A ja navalio jer mi ovaj nacin kupovine odgovara. Jos kad prodavac hoce da salje Cyti Expresom ili AKS-om, divota.Sada cekam pismo da dobijem, pa cu valjda moci da nastavim.Valjda necu nista propustiti.Pozdrav svima
    bucasts
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime02.12.08
     link
    Gde ste svi nestali od kako se pojavio VUK medju OVCICAMA??????????????????????????????