Kako bi Cafe bilo mesto gde svi mogu opušteno da ćaskaju o aukcijama i srodnim temama, potrebno je da svi znaju par pravila kako ne bi došlo do nesporazuma.
1.Pre nego što pokreneš novu temu, vidi da li je tema već negde postavljena. Za to koristi pretragu.
2.Naslov i sadržaj poruka nek je jasan.
3.Nije dozvoljeno vređanje i prepucavanje preko komentara.
6.Moderatori imaju ovlašćenje da: -prebace temu -izbrišu komentar ili celu temu ako krše dobro ponašanje ili na drugi način remete Cafe -savetuju ostale Limundovce -suspenduju Limundovce na određeno zbog nesavesnog ponašanja Sve naravno u korist što lepšeg doživljaja u Cafeu.
7.Ako imaš primedbe na određene moderatore, javi administratoru. Molimo samo za konstruktivne primedbe na rad, najbolje sa dokazima zašto nisi zadovoljan.
Ako se svi pridržavamo ovih par tačaka Cafe može da postane lepo deo Limunda.
Posto sam nov ovde a citam ova pravila koja su napisana a druga nisam video da postoje o radu cafea imao bih par pitanja:
Od sedam navedenih stavki dve nemaju bas neke veze sa pravilima: stavka 4 i 5.
Pitanja: - citat: prebace temu " nije naznaceno dali ce biti i napisano gde je prebacena " - citat: suspenduju Limundovce na određeno zbog nesavesnog ponašanja " nije navedeno koliko je to vreme i da li ce biti napisan razlog " - i najvaznije nema ni reci o pravilu po kojem treba da se ponasaju moderatori i da li ce pre bilo kakve njihove odluke biti obavestena administracija pa onda izvrsena.
Ja sam misljenja da bi trebalo malo ozbiljnije razraditi ovu temu ustanoviti pravila za sve konkretno. -opste pravilo za sve koji se javljaju u cafeu. -pravilo rada moderatora. -pravilo rada administratora.
Tada bi to na nesto i licilo ovako je previse uopsteno i bez jasnih naznaka ponasanja.
Video sam da ste uveli ocenjivanje moderatora i samoga Limunda ali nisam sa svim bas najbolje upoznat pa za sada cu ostati suzdrzan kod davanja ocena, a jos nisam uspeo da procitam sve teme koje su pokrenute po cafeu ima ih bas dosta.
Posto sam se vrati da se opet druzim sa vama moram i da pocnem ono sto najbolje znam a to su kritike ( naravno za dobro svih nas ovde u cafeu ).
I ja sam misljenja da ova pravila nisu uredu, da su previse uopstena a posto nas je sve vise u samom cafeu trebalo bi odraditi ozbiljnije ta pravila i postaviti ih na vidno mesto pri samom ulasku u cafe mozda i ispred "Pokreni novu temu" i napisati ih crvenim slovima da budu uocljiva i da se obavezno procitaju.
Na svim forumima, chatovima postoje pravila koja odredjuju tacno kako ko treba da se ponasa: clan, moderatori i administrator i ne vidim zasto bi bilo tesko neka od ti pravila prilagoditi i nasem cafeu i onda bi to delovalo malo ozbiljnije a ne ovako.
Ali ok, ovo je samo moje vidjenje stvari, mozda i nisam u pravu mozda drugi misle drugacije ili im odgovara ovako da mogu da rade sta hoce pa je bolje bez dobrih pravila. ( Zato se i suzdrzavaju od bilo kakvog komentara ??? ).
@remeo, Ako mislis na ovo ovde gde smo pisali da stoji na vrhu ali samo u trenutku kada je neko nesto napisao inace menja mesto doduse ne moze da padne ispod tema sa limunom ali moze na dno kada nista nije napisano.
Mislim da Cafe nije pametna ideja, i da ga treba "zatvoriti". Sve imam osecaj da ce sve teme biti preimenovane u " Ovde nek pise ko sta hoce". Po meni (svako ima pravo da misli suprotno), jedino sto je ovde potrebno su Vesti i Obavestenja koje uredjuju moderatori, a diskusije po Cafe-u nisu produktivne, prave haos, nepotrebne su (osim Ja trazim), a za svaku ozbiljnu primedbu uvek postoji kontakt mail "spajalica", privatne poruke za clanove, pa se treba ograniciti samo na taj vid komunikacije. Ustedecete vreme, nerviranje i beskrajno pretrazivanje sajta. Sve je lepo objasnjeno u Uslovima koriscenja, kako kupiti, kako prodati, nema potrebe za dodatnim informacijama i prepucavanjima izmedju clanova u Cafe-u. Licno mislim da je ceo Cafe nepotreban. Bas bih volela da cujem da li neko deli moje misljenje, ili sam samo ja ovde Toza-nervoza :) I da mi neko kaze razloge "za" Cafe.
Zaboravih da dodam, mozda bi zgodno bilo da postoji samo Chat opcija, za one koji ne mogu da chekaju na odgovor, tu bi clanovi mogli jedni druge da pitaju ako nesto nije jasno, a nigde se ne bi "chuvalo" kao ova silna pisanija na Cafe-u.Udjes, pitas, dobijes odgovor, izadjes i nigde nema ogromnog teksta koji moras pretrazivati. Shajaznam, mozda i gresim...
Kafe ne bi trebalo zatvoriti. On jeste prilično haotičan, ali je ipak CAFE i ne može u njemu biti sve ozbiljno i “pod konac” pa da se u njemu očekuje rešavanje svakog problema koji neko ima. Možda ga treba bolje održavati ili renovirati, ali ne bih o tome. Ja ga shvatam onako kako i samo ime kaže.
Mislim da je bolje uvesti neki java baziran chat klijent, a forum nastaviti ovako, samo ga malo uobliciti. Nije sramota ni iskopirati pravila sa nekog od poznatijih stranih foruma i organizovati ga na isti ili slican nacin. Da ne pocnem da govorim samo o problemima sa html/css-om i ostalim kodovima koji i administratorima i korisnicima mogu pokvariti ugodjaj, ali nadajmo se da niko od nas koji znamo po nesto o tome nece tako nesto uraditi. Pa phishing, kradje naloga, lozinki i ostale zloupotrebe ( duple naloge vec imate :) samo je pitanje vremena...
O boze kad procitam ovo vidim koliki sam pesimista...