Limundo Cafe - Fer odnosi - kupac-prodavac
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorprodavac
    • CommentTime30.08.08
     link
    Priometio sam da ima dosta tužakanja što je normalno koda nas.
    Ali ajde da malo pomenemo i fer odnose.

Osim toga malo bih pokrenuo temu o svesti i savesti naših kupaca.

To što neko počne prodaju za 10 dinara ne znači da predmet toliko i vredi.
    Jednostavno zanimljivo je gledati kako cena raste dok ne dostigne neki tržišni nivo.
    Medjutim nije korektno da kupac ponudi 10 dinara za nešto što vredi mnogo više
    a kako nema nikoga drugog da licitira onda i traži od prodavca da mu proda po toj ceni.

OK, reći će oni koji se strogo drže prvila, to je aukcija i gotovo.

Ali ako smo bar malo svesni cena i korektni trebali bi sami da razmotrimo da li smo u pravu ili ne.
    Lepo je kupiti nešto za 10 dinara ali nije ok prema prodavcu.
    Pokušajte da, ako ste jedini ponudjač, bar za vrednije predmete stavite 100-500 dinara.

Tačno je da prodavcu ne treba pomenuti predmet kada ga prodaje, ali budimo fer
    i ne vredjajmo nekoga smešnom cenom.

primer
    ja sam prodao modem kupcu i on mi se javio i rekao da nije ok da mi uzme nešto za 10 dinara
    već da ponovo stavim na aukciju.
    poštujem takvu odluku tako da sam mu rekao da dodje i uzme modem ako mu stvarno treba
    i nemam ni nameru da mu naplatim. ako ne , staviću opet na prodaju.
    ne očekujem da ću dobiti više od 50-100 dinara jer se cene polovnih kreću oko 5 evra
    ali hoću da kažem da svi treba da ponudimo neku malo realniju cenu za predmete koje kupujemo.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    Fer predlog,

ali si predvideo da ako se javi samo jedan ponuđač,
    nije bitno koju cenu stavi on će voditi samo sa 10 dinara (Limundo agent).
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime30.08.08
     link
    Pa mogli bi da dodamo opciju prilikom nudjenja preskoci agenta i tada bi delimicno bio resen problem.

Naprimer:
    pocetna cena 10 din.
    ja nudim 50 din.
    sa Limundo agentom se vidi 10.

ako ima opcija prilikom ponude preskoci LImundo agenta izgleda ovako:
    pocetna cena 10 din.
    ja nudim 50 din. ( kliknem na preskoci agenta)
    sada je vidljivo kao 50 din.

Bilo bi zanimljivo i da to moze da se uradi samo jednom mislim samo ko prvi ponudi moze da upotrebi tu opciju ( agent posle prve ponude ponovo stupa na scenu) i onda ne bi ostalo 10 din. za nesto sto vredi 100 din ako je samo jedan ponjudjac i manje bi bilo negativnih i neutralnih ocena, manje bi se koristili dupli nalozi ili varijanta ja i ti se poznajemo ajde guraj mi cenu da neprodam nesto djabe.

I ja sam imao lose iskustvo sa pocetnom cenom od 10 din. pa sam sve ispoklanjo ili nisam obavio transakciju sa kupcem koji je bio razuman i nije hteo po toj ceni da uzme ali ima i onih koji su svesni da cena nije ni blizu realne a ipak traze da im se isporuci predmet. Ima i slucajeva da se ni po 10 din niko nejavi pa to moze i godinu dana da se vrti na sajtu niko nece ni ponuditi. Ima i slucajeva da se nesto proda i po nerealno visokoj ceni kada se njih nekoliko zainate pa teraju dok neposustanu ili neshvate da nesto placaju vise puta skuplje nego sto moze da se kupi u prodaji. Tako da je sve to samo nadmudrivanje ali uvek treba biti obazriv sta stavljas po 10 dinara.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    To bi samo dodatno iskomplikovalo nuđenje,
    a celom Limundo timu je glavni cilj da je Limundo pregledan (i brz).
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime31.08.08
     link
    e sada mi treba objašnjenje

imao sam aukciju i kupac je stavio 10 dinara
    sutradan je isti taj kupac stavio 33 dinara

izmedju nije niko licitirao

znači da je on sam podigao cenu videvši da je mala
    ili iz nekog svog razloga

onda to nema veze sa agentom

ili

je kupac drugi put stavio cenu 33 ali se nije pojavila dok
    novi kupac nije stavio 34 pa se tek onda pojavila i cena od 33

i još nešto o čemu se već raspravljalo
    zar nije podizanje cene od 1 dinar smešno???
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime31.08.08
     link
    @prodavac
    Ako moze daj link ka toj aukciji pa da pogledamo
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime31.08.08
     link
    To nije moguće, mora da se greška desila.
    Kao što je deqi rekao, pošalji broj aukcije ili link da vidimo šta se tu desilo.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime31.08.08
     link
    http://www.limundo.com/ponude-punja%C4%8D-za-2A-i-3A-baterije-34743

evo.
    prvo je kupac stavio 10 dinara kao danas
    a sutradan je isti kupac stavio 33 dinara

a pazite kasnije novi kupac je stavio 34
    pa je sam digao na 54

pa je sledeći stavio 76 pa sam digao posle 2 dana na 200

i tako cela aukcija

možda postoji logično objašnjenje i ja grešim?
    • CommentAuthordaxx
    • CommentTime31.08.08
     link
    Nema razloga za brigu, to samo znači da je prvi ponuđač stavio kao svoju maksimalnu cenu 33din, pa je Limundo agent njega prikazao kao vodećeg sve do tog limita, te je zato prva ponuda njegova minimalna (10din), druga njegova maksimalna (33din), treća minimalna sledećeg ponuđača, četvrta njegova maksimalna itd.

Tako se ima bolji uvid u tok aukcije.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime31.08.08 izmenjeno
     link
    @prodavac,

prodavacpa je sledeći stavio 76 pa sam digao posle 2 dana na 200

A da gresis gresis to sto ti vidis da neko dize cenu to je LImundo agent ( lik koji radi iz potaje i tera te da juris zadnju najvisu ponudu a ti je nevidis sve dok nepredjes cifru koju je neko pre tebe stavio kao najvisu).
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime31.08.08 izmenjeno
     link
    ok
    kako ukokati agenta???
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime31.08.08
     link
    Nemoguće, on je uvek aktivan.
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime01.09.08
     link
    miki38

I ja sam imao lose iskustvo sa pocetnom cenom od 10 din. pa sam sve ispoklanjo ili nisam obavio transakciju sa kupcem koji je bio razuman i nije hteo po toj ceni da uzme ali ima i onih koji su svesni da cena nije ni blizu realne a ipak traze da im se isporuci predmet.

Nije mi baš najjasnije šta smatraš "razumnim kupcem".
    "ima i onih koji su svesni da cena nije ni blizu realne a ipak traze da im se isporuci predmet", pa normalno da traže kad su ga po toj ceni osvojili, tj. prodavac im je to omogućio. Uostalom, šta je to realna cena? Na primer, pekari se redovno žale kako je cena hleba niska. Da li im zato svaki dan ostavljaš desetak dinara više ili ga ipak kupuješ po ceni po kojoj prodaju? I da li to smatraš razumnim? Jedina je razlika u tome što su pekari OBAVEZNI da hleb prodaju po propisanoj ceni, a prodavci na Limundu NISU.
    • CommentAuthorantap
    • CommentTime04.09.08
     link
    Ne slazem se sa predlogom.
    Na Limundo kao kupac dolazim sa idejom da kupim nesto povoljnije nego sto bih mogao preko oglasa ili u prodavnici. Za sada se pokazalo da je Limundo opravdao ocekivanja. Do sada sam kupio dosta zanimljivih stvari po, za mene, prihvatljivim cenama.
    Aukcije koje pocinju sa 'realnom' cenom i ne gledam, te stvari cu kupiti u prodavnici. Ono sto mene interesuje je da pronadjem zanimljiv artikal po odgovarajucoj pocetnoj ceni, i da licitiram, i da se nadam da se na licitaciji nece pojaviti neko ko ce ponuditi 'realnu' cenu, kako bih ja mogao da povoljnije prodjem. U slucaju da se pojavi kupac koji nudi vise(za mene previse, a za prodavca mozda 'realno'), ja odustajem.
    Preko Limunda sam i prodavao, i nisam uvek bio skroz zadovoljan dostignutom cenom, ali sta da se radi, naravno da nisam ni pomisljao da kupac preko dostignute cene nudi neku visu 'realnu'.

Ranije sam predlagao da se prilikom postavljanja aukcije prodavac dodatno upozori na mogucnost da se predmet proda po pocetnoj ceni, kako bi prodavac jos jednom mogao da razmisli o tome. Dakle, pre konacnog postavljanja aukcije, da dobije popup prozor sa porukom gde su detaljno objasnjene sve posledice odluke, i dva dugmeta, 'OK' i dugme 'promeni pocetnu cenu'. Ako nakon toga kaze 'ok', onda nema sta da se zali da postignuta cena 'nije realna'. Limundo tim stimulise ljude na nisku pocetnu cenu nizom provizijom za prodati artikal, ali ipak bi trebalo da jos jednom upozori prodavce na posledice koje niska pocetna cena moze povuci za sobom.