Limundo Cafe - F I L M O V I
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthormemento
    • CommentTime16.08.08
     link
    ajmo jednu klasičnu offtopic temu i ovde da otvorimo xD
    dakle koji ste film skoro gledali, da li bi ga preporučili ili ne, ocenili itd.
    Vaš najomiljeniji film..

Neću ja da započinjem da ne bih zauvek ubio temu, jer mogu o filmovima da pričam satima.
    Pozdrav
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime16.08.08 izmenjeno
     link
    Veruj mi da ne mozes vise od mene. :) Salim se.

Moja lista:

1. Billy Elliot
    2. Deer hunter
    3. Kum 2
    4.
    5. Legenda o pijanisti preko okeana

Ja inace gledam MNOGO filmova. A kad kazem MNOGO, stvarno to i mislim. I ne biram zanrove. Ali, nisam skoro gledao nijedan vredan pomena. Da, ima par akcija koje sam pogledao kao sto su Cloverfield, Wanted i Shoot 'em up, pri cemu je svaki dobar u zanru kome pripada, ali nijedan film koji svojom vrednoscu moze da zatalasa moju listu.

Inace, moram da primetim (a nisam prvi koji to primecuje) da postoji tendencija opadanja originalnosti scenarija. Kako vreme prolazi, sve se svodi na adaptacije knjiga, stripova i rimejke starih filmova. Originalnih ideja - nema. Pomislio sam da ce biti drugacije sa Happening-om, ali...

Nekada su postojali filmovi cijem sam se izlazenju radovao. Sada, ne mogu da kazem da cekam da izadje nijedan jedini film...

Pozdrav
    • CommentAuthormemento
    • CommentTime16.08.08
     link
    Ja jedva čekam i radujem se izlaženju Death Race, Transporter 3 (jesen) i Gaj Ričijevog Šerlok Holmsa (mada to ću se načekati - izlazi 2010)

Zašto kum 2 ?? Meni se uopšte nije dopao i nikad nisam mogao da shvatim zašto zauzima treće mesto na IMDb-ovoj listi 250 najboljih filmova svih vremena (šta mislite o toj listi?)
    Tj sada već četvrto mesto jer je Dark Knight sad treći kao. A bio je i prvi !! To IMDb-ovo prodavanje im nikada neću oprostiti.

Moja lista (16.08.08.):
    1. Reservoir Dogs
    2. Trainspotting
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime16.08.08
     link
    IMDB-ovo ocenjivanje nikad nisam cenio. Film ne moze nedeljno da pada i raste za nekoliko mesta. Razumem ja da postoje korisnici koji nisu gledali doticni film, pa ga ocenili tek nakon nekog vremena, ali sve mi je to malo blah. Suvise podseca na box-office liste i americko odsustvo tradicije i univerzalnih vrednosti i spremnost da se zakace na ono sto im se trenutno servira. Film je odavno postao industrija i odatle takve ocene na IMDB-u, ali ja i ljudi koji su Kuma stavili tamo gde treba, ne gledamo ga tako.

Sto se dark night tice, to upravo pokazuje ono sto sam govorio. Film sa Betmenom i Jokerom je vec snimljen. I bio je fenomenalan. U nedostatku inspiracije, oni rade neku vrstu rimejka, ovog puta sa malo vise naglasenim unutrasnjim sukobima glavnih junaka. WTF? Kakvi unutrasnji sukobi? Zna se kom zanru pripada Betmen i ne vidim potrebu za ovako klimavom dramatizacijom. Kad smo vec kod Betmena, Batman Begins je ubedljivo najgori Batman koji sam gledao. Ponovo, u nedostatku inspiracije, ne snimaju sequel, nego prequel. Svasta...

Naravno, postoje filmovi koji ce izaci a koje bih voleo da pogledam, ali nijedan kome se radujem. Postujem tvoje zelje da pogledas filmove koje si naveo, ali... Budimo realni, pa priznajmo da ce oni biti jednokratna zabava. Guy Ritchie je napravio jedan Snatch i ma koliko se mi nadali novin Snatch-evima, nece ih biti. A bilo je pokusaja. Mozda ime glavnog junaka filma malo izvuce stvar, ali sumnjam.

Sto se Kuma tice, ne diraj mi Kuma! :)

Salim se. Imam druga koji je Trainspotting gledao uz dorucak, uz rucak i uz veceru. Znao je dijaloge na srpskom i engleskom. Tako da razumem zasto ga volis. Ja, jednostavno, u njemu ne nalazim ono sto sam nasao u filmovima sa moje top liste.

Iz svega ovoga mogu da zakljucim da imamo malo drugaciji ukus kad su filmovi u pitanju, ali tim bolje. Lepo je naici na nekog ko ce ti dati malo drugaciji pogled na stvari.

Pozdrav
    • CommentAuthormemento
    • CommentTime17.08.08
     link
    Poštujem i ja tvoje i tuđa mišljenja o filmovima, ali moja se stvarno sa malo čijim podudaraju.
    Zašto je po tebi Batman Begins ubedljivo najgori? Evo gledao sam ga sad drugi put i (po meni) je bolji od prethodnih.
    Ne znam šta je loše u tome da snimaju prequel. Iako mislim da to uopšte ne treba da predstavlja prequel, nego Christopher Nolan hoće da snima svoju, potpuno odvojenu Batman seriju koja nema nikakve veze sa ostalim Batmanima.
    Moram da napomenem da njega veoma poštujem zbog filma Memento koji je ostavio na mene dubok utisak. Tako da, uz malo predrasuda, mi se dopadaju i njegovi ostali filmovi :D
    I kad smo već kod sequel-prequel kombinacija moram da napomenem koliko mi je glupa ideja da se u seriji Lost, ubacuju FLASHFORWARDI ! Pa gluplju ideju u takvoj seriji od koje se nešto očekuje nisam mogao da zamislim!
    Stvarno se vidi koliko su ti producenti i scenaristi ostali bez ideje...

U vrhu moje liste je i
    12 Monkeys
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime18.08.08
     link
    Teško je staviti po redosledu, ali TOP 10 bi ovako izgledao:

-Kum 1
    --Gledao sam ga sa bratom i on me je ubedio.
    Razlog: znao sam da je film dobar i ja onda uvek želim da sve bude na svom mestu.
    Svetlo, muzika, raspoloženje.
    Iznajmili smo DVD jer sam tada (2003 čini mi se) imao Playstation 2 od drugara kod sebe.
    Brat mi je odmah predložio da uzmemo i drugi deo.
    Ali kad sam video da bi to značilo ukupnu preko 5 sati filma nisam bio za to.
    GREŠKA!
    Oduševio sam se.
    Toliko da sam odmah posle toga gledao ceo film sa komentarima režisera Francis Ford Coppola.
    Fantastićan film, ne može se drugačije reći.
    Još kad čuješ koje je probleme imao tokom snimanja (skraćivanje budžeta, tražili su novog režisera, snimanje sa samo dve kamera - što se pokazalo kao dobar potez...).
    Inače na Rotten Tomatoes je dobio 100%.

-Underground
    --Najbolji film Emira Kusturice. Miki Manojlović - odličan. Ristovski takođe.
    Neko je dobro objasnio film: "Gledaš ga i non stop se smeješ. A onda se završi film.
    Svi izlaz iz bioskopa i tužni su." Mene svaki put dirne film.

-Back to the future I i pogotovo II
    --Robert Zemeckis je stvorio nešto... divno.
    San svakog dečaka. Kad sam bio mali, nikako nisam odmah shvatio drugi deo.
    Kako to- vraća se u budućnost ali ona nije ista :-)

-Dark Knight
    --Za akcioni film odličan. Joker - perfektan.
    Naravno, tragična smrt Heath Ledger-a koji je glumeo Joker-a je svemu dodali
    dodatnu mistićnost - tragediju - šokantnost.

-------------

Inače da li ste primetili koliko je muzika bitna.
    Čitajući Standing on the shoulders of Giants sam saznao
    da jedan veliki deo (preko 50%) doživljaja filma čini muzika.
    Prvo sam mislio da je to malo preterano.
    Međutim onda sam pogledao svoju listu i kod svakog filma sam dodao: odlična muzika.
    Proverite i kod sebe.