Limundo Cafe - Gde nabavljate pakovanje?
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime01.08.08
     link
    Supreme je pokrenuo dobro pitanje vezano za pakovanje paketa.
    Tim povodom me zanima gde nabavljate kutije,
    materijal za pakovanje (stiropor, papir....)?

Kad ja nešto prodam na Limundu (moj privatni nalog je kapri81),
    koristim kutije koje su mi ostale od kupovine (nije potrebno da su od
    predmeta postavljen na aukciju).
    Takođe u radnjam pitam da li imaju kutiju koja im više nije potrebna,
    mada je to manje uspešan postupak.

Dodatno sam par puta kupio kutije direktno u pošti.
    Veoma su dobre kutije, ali nažalost veoma male.
    •  
      CommentAuthormarija015
    • CommentTime01.08.08
     link
    Ако имаш неку већу продавницу у близини најбоље да тамо погледаш. Ја у згради имам повећи маркет и радници иза њега одлажу кутије свих облика и величина. Пак папир имаш у књижарама и кошта отприлике 10-так динара по комаду. Рецимо кад су у току изборне кампање од људи који лепе плакате за политичке странке можеш да узмеш веће количине пропагандних плаката који су најчешће одличног квалитета за паковање , посебно тисковина, ситнијих пакета и сличног. Старе новине ти увек могу послужити за унутрашње пуњење.
    • CommentAuthorlajcak01
    • CommentTime01.08.08
     link
    Supruga mi skuplja razne kartonske kutije u prodavnicama u okolini,ona i spakuje pakete,jer ja vec jednostavno ne bih stigao i to...Znate kako je kad posao krene... :),
    koverte kupujem na 100 komada odjednom,tako je jeftinije,vece koverte su ja mislim u Postama najjeftinije.
    Kad sam procitao prvi comment,shvatio sam da jos mnogo toga neznam o Limundu...Pa mi smo vec i trgovali nesto Remeo...
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime01.08.08
     link
    marija015Рецимо кад су у току изборне кампање од људи који лепе плакате за политичке странке можеш да узмеш веће количине пропагандних плаката који су најчешће одличног квалитета за паковање

Originalno, ali lako može da bude i kontraproduktivno ako je kupac glasao za "one druge" :))))
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime01.08.08
     link
    ddragon
    Originalno, ali lako može da bude i kontraproduktivno ako je kupac glasao za "one druge" :))))

Pa zavisi da li se to gleda kao podrška ako se koristi partijski plakat za pakovanje ili ne.

Ali je stvarno praktično, ja sam dobio tako upakovane knjige od marije015.
    Originalno i efektivno.

Za punjenje takođe koristim stare novine, njima se lepo ušuškaju predmeti.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime01.08.08
     link
    @lajcak01
    Da trgovali smo, i to ne tako davno.
    I ja sam se začudio da je to bila naša prva saradnja a
    zajedno smo tada imali blizu 100 jedinstvenih ocena :-)
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime01.08.08
     link
    Remeo
    ddragon

Pa zavisi da li se to gleda kao podrška ako se koristi partijski plakat za pakovanje ili ne.

Ali je stvarno praktično, ja sam dobio tako upakovane knjige od marije015.
    Originalno i efektivno.

Za punjenje takođe koristim stare novine, njima se lepo ušuškaju predmeti.

Ma mala šala, nadam se da mi marija015 neće zameriti :)
    •  
      CommentAuthormarija015
    • CommentTime01.08.08
     link
    ddragon имаш право. Има људи који су веома политички острашћени и може их друга опција испровоцвирати. Искрено ја више гледам квалитет папира него ко је или шта је на њему кад се свеједно сече и при распакивању цепа. Просто ми је жао да тражим плакате од неког музичара или неке институције која једва наштампа 100 плаката и нада се да ће то видети цео град. Политичари не жале новац а у кампањи се толико брзо прелепљују и цепају супарници да је штета да толики папир пропадне. А уз то су плакати згоднији за руковање и складиштење од пак папира.
    Што се тиче коверата пошта је најскупља. Ко купује на велико боље нека погледа код приватних штампара или у приватним књижарама. Већи је избор а нижа цена. Плус приватници прате потребе тржишта, тако да не пример видим да од скоро праве коверте и у формату дискова.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08
     link
    Drago mi je sto vidim da se svi snalazite i, na jedan ili drugi nacin, uspevate da kvalitetno zapakujete svoje posiljke. Ali moramo da imamo u vidu da "papirna" roba - novcanice, markice, knjige i slicno, nisu jedini artikli koji se mogu slati. Moramo imati i na umu predmete koji su mnogo podlozniji mehanickim ostecenjima, kao sto su npr. tehnicke stvari. Sto se kutija tice, meni uglavnom odgovaraju kutije za mobilne telefone, a obzirom da je to jedna od stvari kojima se bavim, nikada mi ih ne manjka. :)

Naravno, desi se da dimenzije nekada nisu odgovarajuce, pa se onda snalazim. Poslednji slucaj koga se secam je da sam neki FM transmiter (na kome je, izmedju ostalog, ucestvovao i kapri81) poslao u kutiji od nekog milka praskastog napitka. Parola "snadji se". :)

Ispuna kojom zasticujem predmet je materijal koji se koristi za punjenje zimskih jakni. Kupujem je u jednoj prodavnici u komsiluku, a rekli su mi da se zove "specijalna vata". :) Kako god, veoma efikasno sprecava svaki vid ostecenja.

Ceo paket oblazem cistim belim listovima A3 formata, koji mi po dimenzijama odgovaraju, te nema rizika da se nekome ne svidi politicka opcija koju ja podrzavam. :)

Sve ovo nije bas jeftino, ali nije ni skupo ukoliko se zeli da ima apsolutna sigurnost posiljke.

A sada, nadam se da nece biti problem sto cu ovde ponoviti post koji sam izneo u drugoj temi, a na koji se Remeo pozvao. Cinim to iskljucivo sto mislim da ce interesovati clanove, a ocigledno je da tema u kojoj sam ga prvo postavio nije dovoljno posecena.

Kada je slanje paketa u pitanju, ovde (mi) nedostaje jedna stvar. U nekim trgovinama sam imao prilike da primim "paket" koji se sastojao od artikla zamotanog u kesu (!). Ja, sa druge strane, svoje artikle pakujem veoma pazljivo, kako ne bi postojala mogucnost ostecenja u transportu.

Kupujem kutije, kupujem specijalnu vatu u koju umotavam predmete koje saljem i sve to lepo pakujem, oblazem i obelezavam nalepnicama "handle with care". Takodje, pri slanju paketa kurirskom sluzbom placam opciju osiguranja paketa od ostecenja. Sve ovo kosta, a ja ne dobijam nadoknadu za trud i troskove pakovanja i osiguranja. Zato, predlazem da se uz stavku "Postarina" postavi i mogucnost da prodavac izabere opciju "Postarina i pakovanje", u koju bi bili upisani realni troskovi postarine sabrani sa troskovima pakovanja i osiguranja. Tada ce biti omoguceno da onaj ko kupuje odluci da li zeli da plati nesto malo vise i da bude apsolutno siguran da mu paket nece biti ostecen ili zeli da ustedi nesto malo novca a da se nada i moli Svevisnjem da ce paket stici citav.

Siguran sam da bi ovom opcijom slucajevi kao sto je ovaj bili izbegnuti, te da onaj ko salje paket nece imati opravdanje u losem baratanju paketom od strane kurirskih sluzbi. Takodje, kupac nece imati pravo da se zali na ostecenje u transportu, ako nije zeleo da plati dodatno pakovanje.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime02.08.08
     link
    Za mene je uvek fantastično kako mozak funkcioniše.
    Neke ideje su zanimljive i veoma inventivne.

Supreme, gde da tražim specijalnu vatu?
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime02.08.08
     link
    @Remeo
    Ako ti treba i stiropor koji vidim da si pomenuo, imam negde adresu i tel. proizvodjaca sa svojom distribucijom u Bg.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime02.08.08
     link
    Zanima ma ova specijalna vata (ili je to stiropor, samo ne presovan kao što smo navikli od
    kutija tehničkih uređaja).

U svakom slučaju, možeš slobodno ovde da staviš,
    kako bi svi imali korist od tog kontakta.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime02.08.08 izmenjeno
     link
    Koliko je ta vata specijalna, da nije nesto meksa :)
    Vatu su nekada proizvodili kombinati od pamuka i moglo se kupiti na kilo, ali sada neznam da li toga ima vise negde.
    Inace postoji i stiropor u granulama kao sitne kuglice.

Koga interesuje gde se moze nabaviti, posaljite PP.
    • CommentAuthormiki38
     link
    @Remeo.
    @deqi.

Lepa je ova tema koja je pokrenuta i ok je da jedni drugima pomazemo ali ja imam jednu veliku primedbu:
    ja sam jednom clanu dao adresu ovde u cafeu od firme XXXXXXXXX to je obrisano iz razloga sto je reklamiranje zabranjeno, ok shvatio sam bez ljutnje pravilo je pravilo.

Kad gle vraga: dva najodgovornija coveka na Limundu (gazda i moderator) razmenjuju javno adrese distributera na Cafeu.

Ovo nemoze ovako da prodje I Remea I deqia pozivam na suncanje pa da tamo razmotrimo ovo da nebismo pokvarili ovu temu.

Pozdrav.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08
     link
    Ja nemam nista protiv da ovde stavim ime firme (prodavnice) i adresu u kojoj kupujem tu vatu. Medjutim, iz razloga koje je miki38 naveo, mislim da ne bi bilo u redu.

Ja sam neko ko insistira na postovanju pravila i sankcionisem editovanjem i brisanjem svako nepostovanje istih, pa bi u najmanju ruku bilo licemerno i nefer da ih ja krsim.

Ja cu veoma rado podeliti sa zainteresovanima adresu i ostale podatke ove prodavnice, ali bi trebalo da to uradimo preko PP.

Mislim da je ovo u redu i nadam se da cete se svi sloziti sa ovim. Dakle, svako ko pozeli neka mi se javi na PP, a ja cu veoma rado izaci u susret.

Iz istog razloga, morao sam da mikiju da editujem post i izbrisem ime firme koju je pomenuo.

@deqi

Zamolio bih te da i ti izbrises podatke o firmi koje si napisao, jer nije fer da mi kao moderatori prvi ne postujemo pravila. Dajemo los primer. Ostavi sve sto nije vezano za ime firme, a ako nekog bude interesovalo, neka te upita preko PP.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime02.08.08
     link
    @supreme.

Moram da priznam da si veoma brz i odgovoran za mnoge stvari samo jedna mala ispravka tvog teksta.
    Nisi ti taj koji je meni to izbrisao nego deqi ja se nisam bunio iz razloga koje si i ti naveo ali to je bilo juce a danas se to desava bas od clana koji je meni i izbrisao post i zato sam ih i pozvao na suncanje da se izjasne o tome tamo a ne ovde.

Poazdrav.
    • CommentAuthormiki38
     link
    Neznam ko je na mom predzadnjem postu stavi xxxxxx umesto naziva firme ali mislim da i kod deqi-ja treba izbrisati naziv firme.

Pozdrav.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime02.08.08
     link
    @miki38
    Ne znam ko ti je izmenio post ali ja sam vec obrisao naziv firme u mom post-u.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08
     link
    @miki38
    Ja sam izmenio naziv firme u XXXXX, sto sam i napisao u prethodnom postu. Pretpostavljam da nisi ukapirao da se odnosi na to.
    Evo, sad je i deki izbrisao nazive firmi koje je napisao, tako da nema potrebe da se iko oseca neravnopravnim.
    Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
     link
    Ja koliko vidim i dalje pise Pxxxxxx kombinat a to je firma ili ja grsim?

Pozdrav.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime02.08.08
     link
    @miki38
    Preformulisano

Pozdrav
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime03.08.08
     link
    Sve je to lepo i mislim da je o.k. napraviti izuzetak za stvari koje mogu samo da pomognu drugim clanovima,

ALI!!!

Iz prvog posta se jasno vidi da clan kapri81 ima dupli nalog, a za to, zna se, sledi suspenzija po oba naloga
    i to po hitnom postupku.

Nema sad tu vadjenja kao gazda, ovo-ono.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime03.08.08
     link
    Da razjasnim:

Limundo = poslovni nalog svih članova Limundo tima
    Remeo = poslovni nalog Vladimira Nikolića
    Kapri81 = privatni nalog Vladimira Nikolića

Preko remeo naloga nudimo korisničku pomoć
    kao i rešavanje svih pitanja.

Preko kapri81 ja kupujem i prodajem stvari privatno.

Nismo želeli da mešamo to sa poslovnim nalogom,
    zbog toga je to odvojeno.
    Kao što piše i u Limundo pravilniku: sam Limundo ništa ne prodaje preko stranice Limundo.com.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime03.08.08
     link
    Slazhem se, a i vidi se da nalog Remeo nije zloupotrebljen, nema ni ocena ni aukcije. Tako da se belaja ne plashi. :)
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime03.08.08
     link
    Ne znam ja njaco zasto remeo nema ocena, mozda je samo slab trgovac...
    a i rekli smo vec - nema vadjenja.
    Salim se naravno, ako je neko ovo sa nalozima ozbiljno shvatio.
  1.  link
    Gazda je IPAK Gazda zar ne i ako pogledate sve sto je napisano stoji al' kad ga navatamo da licitira sam sebi jao si ga njemu.Sala naravno .Pozdrav
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.08.08
     link
    Ja u 99% slucajeva koristim koverte sa vazdusnim jastucima raznih velicina, pa ako nekoga zanima gde se mogu naci i gde je jeftinije moze da mi se javi na PP.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.08.08
     link
    Za one koji koriste opciju slanja paketom da bi smanjili troskove slanja preko poste mogu isto poslati kao pismo preporuceno, otkupno ili vrednosno do ukupne tezine od 2 kg ili paket koji prelazi ovu tezinu ako je moguce moze se podeliti na dva pa isto poslati kao pisma, ali svakako proverite prema postanskom kalkulatoru sta vam je jeftinije.

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.08.08
     link
    Zaboravih da kazem,
    Ako saljete za inostranstvo bolje je da posaljete kao pismo isto vazi do 2kg. Inace je slanje paketom 10 puta skuplje.
  2.  link
    Jedno pitanje u vezi sa postarinom . sta raditi sa prodavcima koji postizu vecu cenu nabijajuci postarinu?
    Tipa za novcanicu postarina iznosi celih 120 dinara sto je suludo - poput filateliste?