ja sam ZA da se doda i duze vreme trajanja aukcija od recimo 30 dana.
Ako se usaglasimo da se uvede i ta opcija onda sam misljenje da treba izbrisati opciju "ponovi ponovo ako nema ponude" jel je rok od 30 dana i vise nego dovoljan.
Nije na meni da sudim neka se i ostali izjasne pa se nadam da cemo naci neko zajednicko resenje za sve nas.
Iznecu i ja svoje misljenje, Meni opcija od 30 dana nije potrebna, sasvim mi je dovoljno ovo sto je trenutno. Sto znaci ako se vecina opredeli za i ja cu biti za to da im se omoguci.
Takodje u raspravi u temi vreme trajanja aukcije sam dao svoje misljenje i trazio sam odgovor od Limundo tima da da odgovor zasto neke aukcije traju i vise dana od onoga sto je trenutno moguce, sto je Remeo i ucinio svojim naknadnim odgovorom. Sama prva pomisao mi je bila na diskriminaciju, ali ustvari su to bili zahtevi clanova.
A za brisanje opcije "pokreni ponovo" sam protiv. Primer ako bi se iskljucila ta opcija, onda bi svaka aukcija bila nova i svaki prodavac bi je pokretao ponovo, sto znaci da bi bilo nedeljno sigurno preko 2000 takozvanih "novih" aukcija. Ko bi to gledao, meni ne pada napamet da listam 2000 aukcija, i da trazim stvarne nove aukcije. Takodje ko ima ukljucenu opciju da mu stizu na e-mail sve nove aukcije bi bio zatrpan sa porukama.
Nalazim shodno i ja da se oglasim u ovoj temi jer sam vec bio prisutan i u prethodnoj temi *vreme trejanja aukcije*.U toj temi je koja je bila pokrenuta od strane miki38 koji je bio sasvim u pravu za vreme trajanja aukcije od 30 dana za sat NT.Podrzavao sam clana miki38 jer sam se i ja licno osecao diskriminisanim jer sam u stvari pomislio sto i jeste da svi mi clanovi namamo isti status oko postavljanja aukcije. Ne zelim da ulazim u detalje oko autenticnosti sata NT ili pak nekog bilo kog predmeta koji je vredan paznje,pa sam samim tim i bio stalno prisutan na toj temi.Mislim da je bilo krajnje vreme da se i Limundo tim oglasi u vezi ovog.Meni licno nista ne znaci opcija 30 dana ali podrzavam miki38 da se ova opcija uvede pa ko hoce i nek postavi i ceka kraj aukcije 30 dana.TAKODJE podrzavam i clana deqi u potpunosti sa njegovim postom da opcija *ako nema ponude pokreni ponovo* obavezno ostane.PROTIV sam brisanja te opcije jer je upravo deqi obrazlozio zasto.POZDRAV SVIMA.
Ja bih recimo brisao 3 dana,to je prekratko,5,7,10,15 dana bi bilo dovoljno,mozda i 30 dana,ali to samo zbog novih clanova koji se ukljuce u medjuvremenu.Ne znam da li ste razmisljali o opciji " Buy It Now ",ne znam sta mislite o tome,ali vidim da to u svetu svugde funkcionise.
Tehnički to nije problem, ali je pitanje opravdanosti. Naravno, zvuči super: -više izbora
Ali, treba lepo razmisliti koliko je potrebno. Tako sam video kod drugih aukcijskih stranica (više ne postoje), koje su dale mogućnost da aukcije traje veoma veoma dugo (ja mislim da je bilo i do 40-60 dana). Da li je to toliko korisno, vidiš predmet i moraš da čekaš u najgorem slučaju 59 dana i 20 sati da se završi.
sasvim je dovoljno da se stavi do 10 dana a onda ponovi ako nema kupaca sve preko toga je suviše dug period. ono što ne valja je kod letnjih meseci kada su svi na odmorima pa nema ciljanog kupca za neki manje tražen predmet.
jedino bi trebalo da kod POKRENI PONOVO može da se promeni CENA jer ako se niko nije javio na tu cenu možda prodavac želi da je smanji.
pošto to ne može preostaje da se obriše sve i ponovo postavlja aukcija sa nižom cenom što je zamorno ako se ima više aukcija.
Kad pritisne POKRENI PONOVO otvara se sekcija Nova aukcija gde je sve iz te aukcije ubačeno. Ali ti možeš sve te parametre da menjaš (opis, naslov, slike, početnu cenu, trajanje...).