U borbi protiv piraterije uveli smo novost da u kategorijama: -Knjige & Časopisi -Filmovi -Muzika -PC >> Software mora da štiklira polje: Potvrđujem da je predmet originalan: Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je igrica/film/serija... original. Svestan sam da je piraterija kažnjiva novčano/zatvorom i spreman sam da prihvatim posledice i prosledjivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet moje aukcije piratska kopija originala.
Ideja je super, ali zašto su opet preskočene kategorije Kolekcionarstvo i Numizmatika? Mislim da bi se opcija original/kopija pre trebala uvesti u tim kategorijama, ipak većina ljudi koja kupuje piratske filmove, programe i sl. svesno to radi znajući da je u pitanju piratsko izdanje, dok to nije slučaj sa kupcima npr. rimskog novca, odlikovanja...
Ja sam vec pokrenuo raspravu na tu temu na inicijativu nekih clanova, ali nakon pocetnog odobravanja sto se to desilo, nestalo je interesovanja za datu tematiku.
a ja pozivam clanove da se ukljuce u razgovor koji je tamo zapoceo, kako bismo mogli da precizno definisemo sta bi sve trebalo da se uzme u obzir u ovakvim situacijama. Slozicete se da software, muzika, novcanice i kovanice nisu jedine stvari koje se mogu falsifikovati, te bi bilo korisno da u pomenutoj temi iznesete svoje misljenje.