Limundo Cafe - Dodatno upozorenje za nove članove
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.07.08
     link
    U slučaju da novi član koji još nema ocene
    želi da da ponudu,
    otvara se mali prozor sa porukom:
    Ako pobediš na aukciji,
    u obavezi si da preuzmeš predmet.
    U protivnom je moguće suspendovanje tvog naloga sa Limunda.

To mora da potvrdi i tek onda sme da da ponudu.

Mala stavka, ali nadamo se da ćemo time smanjiti broj završenih aukcija
    gde kupac nije znao koju obavezu ima prema prodavcu.
    • CommentAuthorlajcak01
    • CommentTime30.07.08
     link
    Slazem se ,dobra ideja,ali ja bih jos dodao,da mora prvo da se uplati roba,pa tek posle se salje,jer mnogi novi clanovi zahtevaju da se salje pouzecem,jer nemaju vremena da idu do poste da uplate...A to je veoma rizicno i nesigurno za nas prodavce.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.07.08
     link
    To je individualna odluka prodavca.
    Tu je pametnije da podesimo da prodavac bira svoj tekst koji
    će uvek stajati u njegovim aukcijama.
    Primer:
    "Šaljem po celoj bivšoj Jugolsaviji.
    Ako član ima barem 5 ocena, može slanje pouzećem,
    inače samo nakon uplate"
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime30.07.08
     link
    @lajcak01
    Nije rizicno i nesigurno, nego je problem ako kupac nije kod kuce ili neko njegov kada stigne posiljka poslata pouzecem. Obicno se takva posiljka odmah vraca nazad i prodavac placa duplu postarinu, a jos mu se i materijal vratio.
    Takodje je i sama postarina duplo veca kad se salje pouzecem od recimo vrednosne, a u sustini je isto jedino je kupac uplatio novac ranije.
    Tako da ti predlazem da objasnis kupcima koji zahtevaju ovakav nacin placanja da trebaju da budu kod kuce ili barem neko njihov, takodje im objasni da je postarina duplo skuplja i da recimo na ukupnom nivo to prilicno dosta kosta, znaci kupac je kupovao kod Mike, Zike itd. i na svaku posiljku poslatu pouzecem je dao 100 dinara vise ako je primer vrednost 1000 dinara.
    Dodacu jos ako se desi da se posiljka izgubi, obicnu posiljku ne mozes da refundiras od poste, preporucenu se refundira do 10 puta, znaci ako preporucena posiljka kosta 50 din. refundirace ti 500 din. a vrednosna i pouzecem se refundira u iznosu koji je naznacen na posiljci. Ako se desi ovakav slucaj jednostavno odes u postu trazis da se napise potraznica za odredjenom posiljkom, naravno moras imati onu potvrdu koju pises prilikom slanja primer preporucene posiljke, ako je ne nadju refundirace ti novac kako sam gore naveo, samo moze malo duze ta potraje, ovde u lokalu mislim na Srbiju nekoliko meseci, a za inostranstvo moze da se desi i preko godinu dana.

Nadam se da ce ti ovo moje pisanje barem malo pomoci.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorlajcak01
    • CommentTime31.07.08
     link
    Meni je to sve jasno,nego me nerviraju kad mi kazu da ne veruju u placanje unapred,i nemaju vremena da odu do poste da uplate...i slicne stvari,jos mi je jedan clan rekao da su njemu uvek poslali pouzecem,a kad sam ga pitao zasto nema jos ni jednu ocenu,kaze nece o tome da raspravlja.Drugi jedan isto sa 0,trazio da posaljem na neku drugu adresu pouzecem,ne na onu sto sam dobio od Limunda...
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime31.07.08
     link
    @lajcak01
    Onda najbolje da naglasis u svojim aukcijama da nesaljes pouzecem, ako ne zelis tako da saljes.
    Nadam se da ce ovo sto je Remeo naveo biti brzo pa ces moci da navedes u svim svojim aukcijama, inace i meni to odgovara jer sam hteo da menjam neki tekst u svim mojim aukcijama, a pojedinacno bi dugo trajalo.
    Ovo sto kazes da ne veruju u placanje unapred je samo mentalitet naseg naroda, a da nemaju vremena to ne verujem nego su lenji i nemaju osecaj odgovornosti. Taj sto ti je rekao da su mu slali samo pouzecem te je sigurno slagao cim nije hteo da komentarise zasto jos uvek nema ni jednu ocenu. Za drugog clana sto kazes koji je trazio da posaljes na drugu adresu, ja sam misljenja zavisno od situacije. Ako je recimo lepo zamolio i napisao razlog ja bih mu poslao na drugu adresu, a opet se onda postavlja pitanje sta je kupio i sta saljem na drugu adresu, znaci opet zavisi.
    U sustini kada su aukcije ovog tipa moras da budes psiholog, da ukljucis intuiciju i da donosis samostalno odluke zavisno od slucaja do slucaja, a ako ti se nesto ucini sumnjivim vrlo je verovatno da ces biti u pravu, sve ti ovo govorim iz nekog mog prethodnog iskustva koje sam prosao. Takodje odluci kako ces da saljes i stoj iza toga bez izuzetka.

Pozdrav,
    deqi
  1.  link
    kako rece "deqi" sve zavisi ......
    prilikom registracije ja sam nisam mogao (nekad davno) da ubacim postanski broj nego sam morao da ubacim 18 000 Nis iako nije sasvim tacno ali ipak stize mada sa zakasnjenjem ili ljudima posaljem TACNIJU adr. koja se razlikuje samo u delu postanskog broja (geografska razlika 8km).To mi je za slanje preko poste a ako prodavac insistira na "brzu dostavu" tipa City onda dajem adresu radnog mesta i sve je OK.Svi oni rade kad i ja radim i samim tim ne mogu da me nadju kod kuce.
    PODRZAVAM sve sto je napiosao "deqi" i "gazda" i dodajem:TOLERANCIJA + DOGOVOR i nema problema.
    Pozdrav
    • CommentAuthorlajcak01
    • CommentTime31.07.08 izmenjeno
     link
    Zahvaljujem se na savetima.Sto se tice slanja pouzecem,nemam ja nista protiv,ako vidim da je ozbiljan clan.Imam recimo stalnog kupca kome uvek saljem samo pouzecem,nego mi je problem kad to trazi neko sa 0 bodova.Ja sam uvek bio maksimalno tolerantan,mislim prema svakome,i nisam imao nekih vecih problema,ipak sam morao podeliti 20-30 negativnih ocena nazalost...Ja bih samo to uveo da barem za prvi put kupac mora unapred da plati,time bi obezbedili prodavce od placanja duple postarine,o cemu je i deqi govorio.
    Pozdrav
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime31.07.08
     link
    Podrzavam u potpunosti lajcaka a pogotovo sto se tice novih clanova i poverenje prema njima.

Smatram, a i to je ovde postalo nepisano pravilo, da se predmet aukcije salje posle izvrsene uplate,
    pa ne vidim zasto bi bilo ko pravio izuzetak kad mu to zatrazi clan kome je to prva kupovinana limundu

I od sada cu, sto remeo pametno zbori, stavljati u tekst aukcije da se roba salje po prijemu uplate, da ne bi bilo
    navodnih zabuna, sto je bilo slucaja.

Naravno sa clanovima sa kojima sam vec uspesno saradjivao uvek dogovorom moze od toga
    da se odstupi ili napravi kompromis ako mu ne odgovara tako u odredjenom slucaju ili je sprecen
    iz nekog razloga da uplati ili nesto slicno tome.

U svakom slucaju problema i nesporazuma sto se tice kupovina, prodaja, uplata, slanja,
    kao i neozbiljnih i neodgovornih clanova ce i ubuduce svakako biti ali treba pokusati smanjiti
    broj takvih ispada zajednickim zalaganjem, jer nikom ozbiljnom takve stvari ne odgovaraju.

Pozdrav svima