Limundo Cafe - PITANJE???
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorsvetiPDJ
    • CommentTime16.07.08
     link
    Pitanje br 1.
    Nov sam pa me interesuje kolike su provizije kada se prodaje artikal....

Pitanje br2.
    Pobedio sam na aukciji , i kontaktirao prodavca da nisam u narednom periodu u mogucnosti da preuzmem artikal i da li moze da mi ga posalje post ili city expressom , na sta je on odgovorio da ne moze jer je to "kabasto" , ne znam u cemu je problem jer sam mu rekao da cu JA sve platiti ....kako se takve stvari resavaju ( da ne bih bio lose ocenjen najverovatnije cu morati nekog da moljakam da me vozi 100km...)ako imate neki predlog rad sam ga cuti....

Pitanje br.3
    Da li postoji mogucnost otkazivanja artikla ako ste pobedili , ako taj artikal nije kao sto je na slici ili ne zadovoljava kriterijume kojima je opisan kada je stavljan na licitaciju...

Nemojte mi zameriti ako nekog ovakva pitanja "smaraju"...ali moram znati za ubuduce
  1.  link
    na pravom si mestu ALI...
    sve sto pitas je ovde u cafe-u opisano x puta pa se pomuci malo i procitaj.
    Ukratko:
    preuzimanje je stvar dogovora osim ako prodavac nije izrizit da je "samo licno preuzimanje"
    Proviziju placa prodavac po "cenovniku"
    Pod 3 je nezgodno pitanje.Ne mozes da "odkazes" aukciju ako si pobedio bez posledica (neg. ocena) ali ako nisi zadovoljan stanjem mozes da stavis opis ovde pa da ga "izbegavamo" kao kupca i prodavca mada mislim da kao novi clan neces biti "ozbiljnije" shvacen ako pljujes po nekom ko ima npr.30,50,80 i vise pozitivnih ocena jer rejting nije "jevtin" ovde.
    Ako nisi ukapirao onda procitaj jedno 150 post-a i bice ti jasnije
    Pozz
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime16.07.08
     link
    svetiPDJ
    Pitanje br 1.
    Nov sam pa me interesuje kolike su provizije kada se prodaje artikal....

Pitanje br2.
    Pobedio sam na aukciji , i kontaktirao prodavca da nisam u narednom periodu u mogucnosti da preuzmem artikal i da li moze da mi ga posalje post ili city expressom , na sta je on odgovorio da ne moze jer je to "kabasto" , ne znam u cemu je problem jer sam mu rekao da cu JA sve platiti ....kako se takve stvari resavaju ( da ne bih bio lose ocenjen najverovatnije cu morati nekog da moljakam da me vozi 100km...)ako imate neki predlog rad sam ga cuti....

Pitanje br.3
    Da li postoji mogucnost otkazivanja artikla ako ste pobedili , ako taj artikal nije kao sto je na slici ili ne zadovoljava kriterijume kojima je opisan kada je stavljan na licitaciju...

Nemojte mi zameriti ako nekog ovakva pitanja "smaraju"...ali moram znati za ubuduce

1. Ako je pocetna cena 10 din. provizija je 1%, cena preko 10 din. 3%. Provizije su od prodate cene. Inace maksimalna provizija je 1000 din. bez obzira koliko cena ode na vise.

2. Ako je prodavac naveo samo licno preuzimanje, onda bi trebao da odes i da preuzmes. Ali pojasni malo vise, sta si kupio, sta je prodavac naveo u aukciji, itd.

3.Po pravilu artikal se moze otkazati ako ne zadovoljava opis ili sliku, slobodno ga vrati prodavcu i dogovori sa prodavcom da ti vrati novac ako si mu poslao. Takodje bi prodavac trebao da plati troskove vracanja, ako opis i slika nije tacan, u suprotnom ti placas troskove vracanja. Ako dobijes negativnu bez razloga kontaktiraj Limundo direktno ili nekog moderatora (imaju limuncic pored nika na cafe-u) i objasni o cemu se radi, pa ce ti obrisati negativnu.

U svakom slucaju ako dobijes negativnu sa razlogom -1 znaci ispod nule bices suspendovan, ali mozes da popravis ocenu tako sto ces uplatiti 300 din. na Limundov racun, ako budes imao -2 trajno si suspendovan.

Ako te interesuje jos nesto slobodno pitaj.

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime16.07.08
     link
    @vojkanrandja
    Nemoj da plasis ljude :)
    Sve se moze resiti na lep nacin.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorsvetiPDJ
    • CommentTime17.07.08
     link
    Hvala momci na objašnjenjima , našao sam sve ....
    Dogovor kuću gradi ....mislim da će na kraju ispasti sve OK , a Vama hvala na savetima ...
    Vidimo se na nekoj od aukcija ..POZDRAV
  2.  link
    Deqi ne plasim coveka samo mu stavljam na uvid solucije koje su moguce ako zezne stvar na pocetku.Kome bi ti vise verovao? kolegi sa MNOGO poz ocena ili nekom sa -1 koji se jos uvek provlace ili "vikend" limundovcima.
    Secas se pre mesec-dva koliko je bilo zajebanata na "tehnici" jedva ih se otarasismo (valjda im postalo dosadno pa otisli "dalje")
    "svetiPDJ"
    Nemoj da se nadjes pogodjen mojim pisanjem jer sam pisao DOBRONAMERNO a u svrhu da ti docaram atmosferu na limundu.Inace ovde ces naci super likove za saradnju i kako ti kazes "dogovor kucu gradi" sve moze da se dogovori samo malo vise tolerancije i strpljenja i bice sve OK.
    Pozdrav