Trebalo bi uvesti za proverene clanove da se uvek vidi ko je proveren clan a ne samo kada se ukljuci ta opcija prilikom postavljanja aukcije.
Misljenja sam da uvek pored imena proverenog clana treba da stoji da je proveren clan bez obzira dali je upotrebio tu opciju prilikom postavljanja aukcije posto kada je opcija ukljucena nemoze niko osim proverenog clana da licitira a kupci ce da odluce od koga ce da kupuju od proverenih ili ne clanova. Ta opcija daje neku sigurnost kupcima da je taj clan ozbiljan i da sa poverenjem moze da licitira.
U nadi da ce Limundo uvideti vaznost ove opcije i uskoro je uvesti da se vidi ko je provereni clan a ko ne.
Misli na onu malu ikonicu pored imena koju imaju samo provereni chlanovi. Proveren chlan na Limundu je onaj koji je poslao timu Limunda kopiju lichne karte.
I ja sam za, zelim da se na mojim aukcijama vidi ikonica "proveren clan" pored mog nika, bez obzira da li je ukljucena opcija za licitiranje samo za proverene clanove.
@miki38 Da najavili su svasta, ali kasne koliko vidim. Ali sam primetio da su napravili neka poboljsanja kod novih aukcija, razvukli su malo naziv, tako da sada moze dobro da se vidi sta se napise. Takodje su prosirili prozor za poruke.
@miki38 Ja sam pitala sta Vi podrazumevate pod "proveren clan". Nisam rekla da ja to ne znam, nego me je zanimalo Vase misljenje. Uostalom hvala Vam na odgovoru.
Slazem se sa tim, to sto mi stoji na online clanovima stiklirano ne utice bas nesto na same aukcije posto se na njima ne vidi da sam proveren clan, a mislim da retko koji kupac posecuje tu stranu da bi video ko je proveren a ko ne.
Treba uvesti da se na svakom mestu pored nick-a vidi da je proveren, ako vec to jeste.
Ovako i nema neku svrhu sto se tice poverenja kupaca.
Pozdrav Limundovci! Zaista je neophodno da se nekako prodavci a i kupci bar klasifikuju. Proveren clan je jedna od solidnih ideja. Ali ni to nije dovoljno. Evo bash sada sam pobedio na jednoj aukciji, i saznao od prodavca da njece da proda robu po postignutoj (pobednickoj) ceni. Ne ljutim se na njega... pravda se da nije znao za pocetnu i rezervisanu cenu prilikom postavljanja aukcije. Ipak... neki od nas ovo smatraju ozbiljnom trgovinom, i ovakve stvari su nedopustive... jer mi, kupci planiramo svoj novac, troshimo svoje vreme licitirajuci i zaista smo nesrecni kada iz svega ispliva javashluk.
Dakle... znam da ovaj sajt zivi od provizija... ali kako su mu klijenti prodavci tako su i kupci (neide jedno bez drugoga) pa bi zaista bilo vrlo uputno da prodavac pre postavljanja akucije ipak polozi neku kaparu vama na racun, kao dokaz ozbiljnosti. U koliko odustane od prodaje, predlazem da se ta svota novca dodeli oshtecenom kupcu, a neki deo ostane i vama, kreatorima ovog sajta, jer ste vi sa svoje strane kompletno obavili posao. Neznanje pri postavljanju aukcije nesme biti opravdanje, a svi ipak treba da snosimo neke posledice svojih akcija i odluka. Mozda ce broj akucija ovim biti poprilicno smanjen, ali ce zato sve dobiti mnogo ozbiljniji ton, i privuci ce zaista prave prodavce i kupce. Nece te kao sada biti zatrpani svim i svacim... a verujem da je veliki broj ponuda potpuno neozbiljan. Shto se mene tice, ja cu se ovde sa vama druziti josh malo... pa ako se nastavi ovako neozbiljan pristup (Srbovanje) celom poslu.. odustacu od ovoga... kao i (verujem) svi ozbiljni ljudi.
O svemu ovome sto si ti napisao dobra vecina sve to zna i ovde po cafeu se o tome mnogo raspravljalo.
Vecinom su novi prodavci i kupci ovde problem svi smo mi imali poneko lose iskustvo i kao kupci i kao prodavci i najvise se problema javlja iz razloga sto vecina neprocita sva upustva koja su data na sajtu a ili postave aukciju ili licitiraju pa odustanu. Ja tebe potpuno razumem i tvoj revolt ali toga ce biti i dalje mada se meni cini da se situacija malo popravila ipak takvi prodavci brzo nestanu ili kupci.Za sada je jedini nacin da tom prodavcu das negativnu ocenu i ako mu je prva bice suspendovan a ako nije onda ce morati da uplati neku vrstu kazne.
Bilo bi dobro da to sto si ovde napisao napises na tuzakanju II i stavis link ka aukciji tamo radi jedan veoma predan moderator i on ce ti veoma brzo odgovoriti i objasniti bolje od mene sve sto te muci a ujedno i Limundo tim i samim tim ce taj clan veoma brzo snositi posledice svoje neodgovornosti.
Zelim ti uspeh i nemoj tako brzo da nas napustas zbog jedne neuspele aukcije.
Sad vec ima smisla. Valjda ce i drugi pravi clanovi, pored onih koji su to vec uradili, poslati kopiju licne karte jer je i njima to u interesu zbog veceg poverenja kupaca, ako ni zbog cega drugog.