Limundo Cafe - Limundo na bržem i ozbiljnijem serveru - koliko vas je za?
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorsloba
    • CommentTime17.06.08
     link
    Svako veče ista priča...klik na bilo koji link na Limundu, pa onda par minuta čekanja dok se ne pojavi ono što sam hteo. Preko dana još i može normalno da se šeta kroz sajt, ali čim posećenost poraste...ćao zdravo. I kako onda licitirati u takvim uslovima, kada se zna da su ponekad i sekunde bitne?

Ako vrh Limunda ne zna kako da reši problem (u šta ne verujem), mogu se slobodno obratiti za pomoć, predlog oko hostinga i bilo čega drugog što bi poboljšalo rad sajta, a time i smanjilo broj onih koji odustaju od njega.

Postavljam ovaj topic u kome će se javiti svi članovi koji su za to da Limundo pod hitno pređe na neki ozbiljniji i brži server, pa da prebrojimo glasove. Takođe, ako postoji neki član koji nije primetio gore navedene probleme, takođe neka se javi i kaže to, možda je broblem u nečem drugom.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime18.06.08
     link
    Tesko da neko nije primetio ovaj problem. :) Primetio sam ga i ja, a vidim da ga je primetio i Limundo tim. Ali... Problem nije u tome sto ne moze da se nadje neko resenje, vec je problem sto to resenje kosta. :) Ako imas neko resenje za dz, siguran sam da ce se Limundo tim sloziti sa njim. :)

Salu na stranu, ovo jeste problem i, ako malo prelistas cafe, a i obavestenje na naslovnoj strani, mozes da vidis da se radi ne tome i da je prebacivanje na novi server u toku.

I ja, kao i ti, a verujem i kao svi ostali clanovi, nadamo se da ce proces migriranja biti uskoro zavrsen, kako bi se brzina Limundo-a na koju smo navikli, vratila.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorlakisec
    • CommentTime18.06.08
     link
    Eh da je samo svako veče isti problem.....sporo je ljudi i preko dana,uglavnom je najbrže u ranim jutarnjim časovima.Slažem se sa predhodnim postovima,apsolutno ste u pravu.Čar aukcije ja upravo ta,odneti pobedu ,odnosno pobediti na aukciji u poslednjim trenucima,što iskreno meni par puta i nije prošlo za rukom.Zato i ja sam za brzinu.Supreme je u pravu kad kaže da košta,naravno da košta.Ali postoji uvek neko rešenje,samo ga treba pronaći....Ček,ček da vidim....koliko sad Limundo ima članova 7772.Ljudi dajte svako po 10 din i eto nama brzine.A tih 10 din,će svako višestruko povratiti,prvi put kad pobedi na nekoj aukciji,gde su sekunde odlučujuće.....Mislite o tome.....(a nije reklama za P..M..)
    Pozrav svim Limundovcima!!!!
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime18.06.08
     link
    Naravno da kvalitetno rešenje košta, ali na to treba gledati kao ulaganje u biznis. Koji god posao da se počinje, ne može se početi bez ulaganja. Do sada su vlasnici već skontali da je ideja za ovakav sajt super i da je baš bilo potrebo ovako nešto, kao i da vlada veliko interesovanje, pa su pred njima dva puta:
    1. da ulože još para u kvalitetan hosting i poboljšaju reklamu i naprave stvarno biznis od ovoga, ili
    2. nastave ovako kao do sada, a neko drugi će ukrasti ideju, uložiti kako treba i napraviti drugi aukcijski sajt koji će funkcionisati onako kako treba.

I da se zakupi dedicated server nije mnogo, ako sajt donosi profit i tek treba da počne da ga donosi.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime18.06.08
     link
    Ako je cilj teme da vidimo koliko Limundovaca posećuje cafe onda da se upišem i ja.
    Nema dileme da treba da bude brži.
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime18.06.08
     link
    Neophodno je da bude brži !!! Slow motion aukcija nije aukcija !!!
    Nadam se da će obećani server konačno biti obezbedjen...
    • CommentAuthorgrooyo
    • CommentTime18.06.08
     link
    Vrlo je frustrirajuce kad u poslednjim minutama aukcije sajt skoro da ne funkcionise. Par puta sam izgubio zbog toga i veoma se iznervirao. kad danima pratis nesto sto te interesuje i u poslednjim minutima nemozes da licitiras... uzas!
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime18.06.08
     link
    Normalno da smo svi za brzi i ozbiljniji server.
    I mene kao i sve Vas nervira ovolika sporost ali malo strpljenja i uskoro ce obecani server biti obezbedjen.
    Nadam se da cemo onda biti zadovoljni.
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime19.06.08
     link
    grooyoVrlo je frustrirajuce kad u poslednjim minutama aukcije sajt skoro da ne funkcionise. Par puta sam izgubio zbog toga i veoma se iznervirao. kad danima pratis nesto sto te interesuje i u poslednjim minutima nemozes da licitiras... uzas!

Potpuno se slažem. Draž aukcije u kojoj više njih licitira je u zadnjih par minuta, a draž se pretvara u živciranje kad u zadnjih 3 minuta mogu da kliknem jednom ili dvaput.....
    • CommentAuthoranticar
    • CommentTime26.06.08
     link
    Svi mi volimo sve brze i brze.Mnogi mlađi limundovci i ne sećaju se koliko se čekalo da proradi Commodore 64 i to je imalo svojih draži.
    Dočekasmo i taj novi server ali sam primetio nešto što mi smeta,a ne znam zbog čega dolazi do toga.Kad se pregledaju celokupne aukcije uopšte se ne pojavljuje slika predmeta u listi,nego tek kad se klikne na konkretnu ponudu.
    Nije do mog interneta jer radim na trenutno skoro najbržem u Beogradu.
    Sa radošću pratim širenje LIMUNDa i ekipi želim sve najbolje
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime26.06.08
     link
    Ovo sa slikama se i meni dešava.
    • CommentAuthorTica
    • CommentTime28.06.08
     link
    Izgleda da je ovo sa slikama kod svih problem posto se i meni javlja
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime28.06.08
     link
    Pozdravljam mnogo brži Limundo !!!
    Sada je sve mnogo lakše i lepše ...Samo bih volela da se pojave sličice kad pritisnem " sve aukcije člana " - moje lične...Nema ni jedne jedine sličice...Srećom pa imam dobro pamćenje ..lol...
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime29.06.08
     link
    Problem sa slikama upravo rešavamo.
    Kad se pritisne "Sve aukcije člana" - rešeno.

-----------------

Prešli smo na mnogo jači server koji može da podnese ovako veliku posetu.
    Ako nekog zanimaju detalji:
    Intel Quad 2 Core 4 x 2,4 Ghz
    6 GB Ram
    2 x 500 GB hard
    neograničen protok

------------------

Sada je Limundo dosta brži, ali još daleko od našeg cilja.
    Očigledno hosting partner nije adekvatan,
    tako da uveliko planiramo prelazak na drugog hosting partnera
    koji je profesionalniji i po našim zahtevima.

Dodatno smo počeli da poboljšavam dizajn stranice (misleći time na kod).
    To će poboljšati dodatno brzinu Limunda.

Sve u korist što boljeg doživljaja na aukcijama.