Limundo Cafe - HUMANOST I LIMUNDO
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorlakisec
    • CommentTime13.06.08
     link
    Pozdrav svim limundovcima.Interesuje me Vaše mišljenje,komentari,sugestije,predlozi o aukciji-akciji koju sam pokrenuo,jer verujem da će u budućnosti biti sličnih.....
    http://www.limundo.com/aukcija-HUMANOST-i-LIMUNDO--Super--25336
    • CommentAuthorlakisec
    • CommentTime13.06.08
     link
    Hvala Vam-----------Hvala Vam -----------------Hvala Vam--------
    Za Vaše dragoceno vreme koje ste posvetili čitajući ovaj tekst!!!!
    Trudiću se da budem što kraći i precizniji u objašnjavanju ovog teksta.
    Nadam se da će ova aukcija naići na razumevanje kod Vas ,pravih limundovaca kao i kod administratora i vlasnika Limunda.Ako ne,molio bih odmah da aukciju ukinu sa sajta i sve postove koje su usledile na ovaj tekst,da ne bi bilo nesporazuma.Unapred hvala svima.
    Naime ,o čemu se radi:Uglavnom svi ovde prisutni na sajtu su iz nekog razloga,trgovine,odn.kupovime ili prodaje.Tj. želi nešto da proda što mu je suvišno i bez čega se može ,odn. da kupi neki proizvod ili robu......Svako od nas ovde prisutan nije u situaciji da nema šta da pojede ,popije,da nema za hleb,krov nad glavom,operaciju,lečenje i osnovnu koegzistenciju tj.da preživi i sl.Moj predlog se sastoji u sledećem.Postaviću ovu aukciju sa ciljem da pomognem nekom kome je pomoć neophodna u svakom smislu a sastoji se u tome da iznos novca koji proizvod dostigne na aukciji ,poklonim u dobrotvorne svrhe ,a na cenu koja bude izlicitirana lično ću dodati još 1000 din.Mislim da ideja nije loša ,jer ćemo time svi biti zadovoljni,mislim zbog toga što se čini humano delo.Ko pobedi na aukciji dobija pouzećem – otkupninom,ono što je izlicitirao normalno,ja taj novac + 1000 din,uplaćujem na račun kome je pomoć neophodna,izveštaj o uplati šaljem Limundu sa kopijom svoje lične karte ,radi provere i svi budu zadovoljni.Mislim da bi to bilo dobro i za LIMUNDO jer bi imalo i humanitarni karakter.
    Verujem da svako od Vas u vašem mestu ima nekog kome je neophodna neka pomoć,isto tako i da poseduje nešto bez čega bi mogao da živi i da se neobogati i odrekne se toga u humanitarne svrhe,a ovim bi učinio nešto stvarno dobro i humano.Administratori sajta bi mogli(sve je to samo predlog) da svaku aukciju koja ima humanitarni karakter označe kao što označavaju SUPER i TOP sa nekim nazivom,takođe mislim da bi trebalo smanjiti za ovakve aukcije visinu provizije ili je osloboditi iste.Opet napominjem da je sve to samo predlog.

Moja aukcija je pomoć dečaku i njegovoj porodici nastradalom u požaru.Info na sajtu:
    www.politika.co.yu/rubrike/Hronika/Dechak-stradao-u-pozaru.lt.html
    http://blic.co.yu/hronika.php?id=45039
    www.gradjanski.co.yu/navigacija.php?vest=23941&najcitanije=1

Hvala na razumevanju .Podaci dostupni redakciji Limunda .

Dodajem poruku od Vlade (Limundo tim) :
    «Limundo naravno ne uzima proviziju za ovu aukciju.
    Limundo na krajnju cenu aukcije dodaje još istu sumu za pomoć malom dečaku.
    Zato... nudite što više.»
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime15.06.08
     link
    Jako lep gest, svaka čast, jedino se bojim da će ovaj oglas da privuče talas sličnih iza kojih se krije prevara.....:(((
    •  
      CommentAuthorSupreme
    • CommentTime15.06.08
     link
    Nemojmo da budemo negativni i pesimisti. Ova akcija je za svaku pohvalu i siguran sam da ce svaka sledeca ovog tipa imati odobravanje kako nas clanova, a tako i Limundo tima. A za ove druge o kojima ti pricas - zato smo mi tu da nalazimo takve zloupotrebe i odstranjujemo ih.
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime19.06.08 izmenjeno
     link
    SupremeNemojmo da budemo negativni i pesimisti. Ova akcija je za svaku pohvalu i siguran sam da ce svaka sledeca ovog tipa imati odobravanje kako nas clanova, a tako i Limundo tima. A za ove druge o kojima ti pricas - zato smo mi tu da nalazimo takve zloupotrebe i odstranjujemo ih.

Kao što rekoh.....
    http://www.limundo.com/aukcija-DOBROTA--HUMANOST-i-LIMUNDO-----Super--26133

Ipak bi bolje bilo prepustiti humanost Crvenom krstu i sličnim organizacijama, a onaj ko želi nešto da uplati ugroženima to može da uradi i bez Limunda. Mislim, SIGURNO neću kupiti plišanog medu da bi moj novac otišao nekom fiktivnom siromašku, ima ih i u mom okruženju podosta pa ću otići kod njih i dati im u ruke.
    Da, garant vam ovaj post zvuči grubo i bezdušno, ali pokušajte da razmišljate o tome da je LIMUNDO AUKCIJSKI SAJT I NIŠTA VIŠE!!! Humanost možete pokazivati i u svom sokaku, a ne preko interneta
    • CommentAuthorzverko
    • CommentTime20.06.08 izmenjeno
     link
    Cemu toliki pesimizam!?

Nije poenta u Crvenom Krstu vec u EKSPONACIJI!

Koliko ljudi uplacuje u dobrotvorne svrhe!? Izuzetno mali broj... Tako da mi nemojte pricati da ko hoce uplatice kad nece... jer su ljudi lenji i ne razmisljaju o drugim ljudima..

A na ovaj nacin se prica SIRI, prica se o tome i automatski ce vise ljudi biti ukljuceno sto moze znaciti vecu pomoc nekome..

Drugo, kakva prevara!? PA ovde je lepo napisano da ce se uplatnice objavljivati na sajtu. Uostalom imate ocene prodavca prema kojima mozete delimicno zakljuciti kakav je i da li je prevarant...

Uostalom, vara se i u Crvenom Krstu i u vecim organizacijama, i niko nikada ne moze da bude sigruran...

I kao trece, ko je fiktivan!? DA li si ti video da JASNO I CITKO pise kome ide novac. Novac ide maloj NEdici. TO mozes proveriti u BLICU u rubrici Djoko Vjestice koji je sjajan covek i bavi se time vec dugi niz godina. Uostalom mozes i provertiti racun kod VOjvodjanske banke. JEdnostavno okreni broj i pitaj da li je to racun male Nedice za humaniutarnu pomoc. I na kraju, svake sledece nede3lje se u blicu objavljuje ko je uplatio na racun ljudi kojima je pomoc potrenna. I tacno se vidi da li je neko uplatio ili ne... Tako da NEMA PREVARE!

Tako da malo vise optimizma, vere a manje pesimizma...

p.s. KAda si zadnji put otisao u taj tvoj sokak i pomogao nekome?
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime20.06.08
     link
    Prvo, EKSPONACIJI štagod podrazumevaš pod tim ovde ipak nije mesto. Poenta bi trebala da bude u POMOĆI, a pomoć se ne daje na sav glas.
    Drugo, ko je uopšte pomenuo prevaru osim tebe???
    Treće, tvoj oglas je editovan tako da je mala Nedica pomenuta tek pošto sam ja napisao svoj post. I ako sam ga dobro razumeo, ako ne prodaš medu nećeš joj ni ti ništa uplatiti.

p.s. Kao što rekoh, ne hvalim se time kome sam i kada pomogao