Limundo Cafe - Minimalna cena
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

1.  link
    Da li postoji neki poseban razlog što ne postoji opcija za definisanje "Minimalna cene" pri kreiranju aukcije ili ja nisam uspeo da nadjem?

Naime, bez ove opcije moram priznati da je veoma hrabro postaviti auto za prodaju sa početnom cenom od 10 dinara...
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime25.05.08
     link
    Opcija o kojoj pricas je nazvana "Rezervna cena". Postoji samo u kategoriji 'auto/moto'. Za sve ostale nije predvidjena.

Ukoliko se bojis da artikal koji imas nece dostici cenu koju zelis, nemoj da stavljas pocetnu cenu od 10 dinara. Stavi onoliku pocetnu cenu koliku zelis. Svako ima pravo da stavi pocetnu cenu koju zeli. Jedina razlika je sto je postavljanje pocetne cene od 10 dinara motivisano manjom provizijom - 1%, nasuprot 3% u slucaju postavljanja pocetne cene vise od 10 dinara.

Odluci sam sta zelis da uradis, ali imaj na umu da aukcije sa cenom vecom od 10 dinara retko imaju ponuda. A i kad se stavi pocetna cena od 10 dinara, najcesce artikal dostigne zeljenu cenu. Naravno, za ovo je potrebno da je aukcija kvalitetno napisana, odnosno predmet aukcije lepo predstavljen.

Detalje o tome imas na:
    http://www.limundo.com/tutorial.php?ID=124

Za sve ostale nejasnoce postavi pitanje slobodno.

Pozdrav, Supreme
  2.  link
    Nisam video da to ipak postoji u 'auto/moto'. Mada, sve ovo na stranu, zar ne bi bilo praktično ostaviti prodavcu da izabere da li želi ovu opciju ili ne?

Recimo, za samo korišćenje ove opcije ide određeni % od postavljene rezervne cene na na proviziju i ćao đaci. Ako neko stvarno želi da postavi rezervnu cenu platiće proviziju i gotovo.

Ne vidim zašto je kategorija 'auto/moto' privilegovana. Recimo, imam šal Mančestera mint condition star preko 30 godina i nema teoreme da ga dajem ispod 1000 evrića. Da krenem od 10 din ;) nema šanse :)

A sa druge strane rado bih platio proviziju da mogu da postavim rezervnu cenu.

Pozdrav,
    StojadinovicP
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime26.05.08
     link
    @stojadinovicp

Ne vredi brate, zalaganje za rezervnu cenu na ovom sajtu je borba protiv vetrenjača. Ja sam se toliko zalagao za to, davao argumente "za", da bi mi na kraju doslovce rekli "ako hoćeš rezervnu cenu idi na e-bay".
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime26.05.08
     link
    Iskreno, ja licno ne vidim poentu u minimalnoj ceni. Ako stavis pocetnu cenu od 10 dinara i ne dostignes zeljenu cenu, samo ces izgubiti vreme cekajuci i nadajuci se da ce je dostici. A ako postoji cena ispod koje ne zelis da je das, zasto ne stavis nju kao pocetnu?

Meni se nikada nije desilo da nisam dobio zeljenu cenu, a NIKADA nisam stavio pocetnu cenu visu od 10 dinara.

Naravno, ne treba odmah da krenes sa stavljanjem stvari kao sto je taj sal o kome pricas. Pocni sa jeftinijim artiklima, kako bi opipao puls samog portala, a i ljudi koji se nalaze ovde. Ako osetis da je dosao trenutak i da ce ti cena biti ispunjena, onda postavi aukciju. Ja imam mnogo stvari koje bih stavio, ali mislim da baza korisnika jos uvek nije doovljno velika da bi nastalo pravo nadmetanje, ono koje je meni potrebno da bih dostigao cenu. A ne zelim da stavljam pocetnu cenu koja je visa od 10 dinara i zato cekam.

Na kaju krajeva, budimo realni - 99%, ako ne i citavih 100% clanova je ovde iz hobija. Sumnjam da neko zivi od Limundo-a. Proci ce jos puno vremena dok se to ne desi. Potrebno je da se ispuni puno uslova, a Limundo i njegov sistem nisu jedini faktori.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime26.05.08
     link
    U potpunosti se slažem sa prethodnom izjavom moderatora.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime01.06.08
     link
    Imam problem sa prodajom po minimalnoj ceni.
    Ustvari sa rezervnom cenom.
    Dakle postavio sam kola cena nije stigla do rezervne cene. i ja nisam hteo da pokrećem ponovo aukciju (da ne govorim da me je kontaktirao član koji je izlicitirao najveću cenu sa komentarom ja pobedio prodaj mi) Mislim lepo piše da nije prodato.

Elem otkrijem juče da sam u minusu juhuhu dinara na računu tj. platio sam proviziju na stvar koju nisam prodao.
    Zar nije bilo da će se rezervna cena naplaćivati fixno 50 dinara???

v.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime02.06.08
     link
    Kad smo već kod toga kolika je provizija za rezervnu cenu?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.06.08
     link
    Ja mislim da je receno da opcija rezervne cene kosta 200 dinara.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime02.06.08
     link
    pa ni 200 nije loše a ne da mi na neprodatu stvar uzmete onoliku proviziju. Mislim čekaj nisam prodao stvar od čega da platim od vazduha...

v.
  3.  link
    pirat.w potpuno te razumem, ali ovaj post nije za taj problem, malo skreće sa teme! Ako su ti uzeli više siguran sam da će ti vratiti novac samo otvori novi post u cafe-u i videćeš! Ali da se vratim na temu...

Supreme i axy uopšte nije poenta da vas dvojica shvatite potrebu! Jednostavno postoje ljudi koji žele da imaju Rezervnu Cenu! Rešenje za to je jednostavno i dobro i za tog korisnika a i za Limundo tim jer imaju profit od toga!

Jednostavno, korišćenje Rezervne Cene košta X dinara i kraj priče. Ja ću onda odlučiti da li želim da koristim tu rezervnu cenu ili ne želim! Ako cena nije dostignuta plaćam proviziju za korišćenje Rezervne Cene pa ću da razmislim šta ću za sledeću aukciju da uradim.

Drugim rečima, ne postoji APSOLUTNO niti jedan razlog da Auto/Moto kategorija bude privilegovana tako što jedina ima ovu opciju. To je potpuno apsurdno. Ili opcija postoji ili ne postoji.
  4.  link
    Zaboravih:
    SupremeUkoliko se bojis da artikal koji imas nece dostici cenu koju zelis, nemoj da stavljas pocetnu cenu od 10 dinara. Stavi onoliku pocetnu cenu koliku zelis. Svako ima pravo da stavi pocetnu cenu koju zeli. Jedina razlika je sto je postavljanje pocetne cene od 10 dinara motivisano manjom provizijom - 1%, nasuprot 3% u slucaju postavljanja pocetne cene vise od 10 dinara.

Ovaj argument stoji i za Auto/Moto. Ako se bojiš, stavi veću početnu cenu...
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime03.06.08
     link
    Druze, nisam ja odredio pravila. Niti sam ja uneo opciju rezervne cene u auto/moto. Ja sam samo izneo svoje misljenje. Ako pregledas starije teme u cafe-u, videces da je na ovu temu postojala veoma duga diskusija. Mozda ce ti delovati cudno, ali nisi ti prvi koji je predlozio da se ova opcija uvede u sve kategorije. Tada je glasanjem odluceno da se (osim u auto/moto) ne uvodi rezervna cena. Da je bilo vise glasova "za", tako bi i bilo a oni koji se ne slazu sa tim bi morali da postuju to, kao sto sada oni koji se ne slazu sa neuvodjenjem rezervne cene treba da postuju to.

Limundo tim gleda da izadje u susret koliko god moze, ali cak je i bezobrazno pomisliti da treba da udovolje svakom zahtevu svakog clana. Ako nista drugo, iz razloga sto svako od nas ima drugacije poglede na stvari. Po cemu su tvoji argumenti jaci od nekog clana koji je izricito protiv rezervne cene? Mozda postoji nesto sto se tebi svidja u sistemu Limundo-a, a sto se ne svidja nekom drugom clanu. To ne znaci da treba da to promenimo. Stvar je u tome da se ovde o stvarima odlucuje vecinskim glasanjem. Kada se stvori kriticna masa ljudi koji zele rezervnu cenu za sve kategorije, verujem da ce to biti ispostovano. Za sada, svima nama koji zelimo da se nesto promeni, a velika vecina ljudi je protiv, ostaje da se pomirimo sa tim dok se ne stvore uslovi za suprotno. I to vazi za sve.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime03.06.08
     link
    Da Suprime, stvarno bi bilo bezobrazno od Limundo tima da uvedu nešto od čega će imati zaradu. Stvarno te ne shvatam zašto se toliko protiviš. Tebe niko ne tera da koristiš tu opciju ako ne želiš. Jednostavno, ignoriši je. Ali dozvoli drugima da je koriste ako žele.

I ja sam bio protiv uvođenja CHAT opcije, pa ipak je uvedeno. Nemam ništa protiv, ko želi neka koristi, ja je ignorišem jer me ne zanima.

Pozdrav
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime03.06.08
     link
    Ja nikome ne branim niti dozovoljavam nista. Ali zar ja nemam pravo da kazem svoje misljenje? Po cemu je moje misljenje manje bitno od necijeg drugog? I ja hocu da se uvedu neke stvari, pa se neki ljudi bune. Jedino sto ja hocu da kazem je da se ocigledno postuje ono sto vecina zeli. A adresa za zalbe tog tipa je Limundo tim. Ja sam samo korisnik kao i svi vi i samo izrazavam svoju zelju. Nisam neko ko odlcujue o tome, ali cu reci ono sto mislim, pa makar se to nekima i ne svidelo.

Chat je nesto drugo, nesto sto je samo ukras celog sistema. A uvodjenjem rezervne cene se menja sustina licitacije i samog sistema.

Pozdrav, Supreme
  5.  link
    Jednostavno ne razumem! Drugim rečima, ne vidim gde je problem! Apsolutno se slažem da je bitna volja većine i tu nema rasprave. Ali kakve veze ima uvođenje nove opcije sa većinom??? Niko njih ne tera da tu opciju koriste!

Uopšte ne kapiram zašto se takva odluka stavlja na glasanje? Ne shvatam ni zašto se čat stavljao na glasanje. Ne želiš da koristiš čat, NEMOJ!

Izgleda mi da je probijena neka granica normale ovde. Nisu sve promene prikladne za glasanje. Mnoge stvari se mogu uvesti ako ima dovoljno ljudi koji žele da ih koriste a za sve ostale jednostavno postoji opcija da to NE KORISTE. Jesam li ja ovde lud ili šta? Uvođenje opcije ne stavlja pištolj na glavu nekome da je koristi!

Ali dobro, neka se uvede i glasanje da li treba da se pretraga prebaci u case-insensitive mode ili ne, da li treba da se sortiraju aukcije po kategorijama.................... itd. Pa neka ljudi koji definitivno nemaju pojma o čemu se radi glasaju protiv toga iz čistog straha ili neznanja ili zbunjenosti...

Pozdrav,
    CoPe
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime05.06.08 izmenjeno
     link
    Ovo sto cu napisati pisem u svoje ime i ovo su moja licna razmisljanja. Nisam na ovu temu diskutovao sa Limundo timom i ne znam njihov stav na tu temu. Dakle, ogradjujem se i kazem da je ovo samo moje misljenje.

Malo je komplikovanija analiza cele stvari od toga sto ti pricas. Moras da pogledas siru sliku. Siguran sam da i sam znas da se analiza trzista ne sprovodi po principu "mi cemo da napravimo, a ako neko hoce da kupi neka kupi, a ako nece ne mora". Komplikovanije je od toga. Mora se gledati mnogo, mnogo faktora. Hmm... Donekle si u pravu. Za sve ostalo mogu da se slozim da se uvede ukoliko bar neki deo korisnika zeli to. Ali sto se tice rezervne cene, za sada jos nije trenutak. Pokusaj da stvari posmatras kao neko ko nije clan Limundo-a i nema pojma o cemu se ovde radi.

Dokaz da Limundo ne misli samo na sebe je upravo neuvodjenje rezervne cene. Da im je stalo samo do para, ukljucili bi ovu opciju i ljudi bi je masovno koristili, a Limundov racun bi se punio. Ovako, oni imaju samo 1% (a sto je u najvecem broju slucajeva 5-30 dinara) od prodaje, sto je znatno manje nego 200 dinara, koliko trenutno kosta rezervna cena. Dakle, ne mozes reci da gledaju ono sto njima odgovara, nego ono za sta trenutno misle da je ispravno.

Stvar je u tome da je Limundo jos uvek mali sistem i da nema dovoljno korisnika. Ne bih da pominjem ebay, ali moram - tamo se retko, retko kad ne dostigne rezervna cena. Iz razloga sto postoji veliki broj korisnika, a samim tim i veliki broj ponuda, a zna se otprilike sta koliko vredi. I zato se skoro uvek predje rezervna cena. Ovde nije takav slucaj. Ovde je baza korisnika mala i sva je verovatnoca da se zeljena cena nece dostici. I to je ok. Ali... Onaj ko je hteo da kupi nesto, a nije ga dobio jer je postojala rezervna cena, ce se iznervirati jer je izgubio vreme i eventualno neku ponudu van Limundo-a i vise nikad nece kupovati ovde. I to utice negativno na Limundo. Smanjuje se broj ljudi koji dolaze ovde, a smanjuje se i broj ljudi koji su ovde a kupuju. Povecava se broj ljudi koji samo svrate, a ne ostanu. Ovako, sve sto je stavljeno na prodaju ce biti prodato, jer ce ljudi lepo razmisliti pre nego sto stave nesto da li im je frka da li ce predmet dostici zeljenu cenu. A kako bude rastao broj korisnika, rasce i rednost nekih artikala. Konkretno, ne mozes da ocekujes da je neko prvog dana postojanja Limundo-a, sa samo tri aktivna clana, mogao da postavi artikal cija je realna vrednost 20000 dinara i da ocekuje da dobije tu cenu. Stvar je u tome sto je taj predmet mogao da bude pneumatska busilica, a da su prva tri clana srednjoskoci kojima to ne treba i da su ponudili 150 dinara za to, iz ciste dosade. Vec posle 6 meseci, kada su na ovaj sajt dosli i majstori kojima to treba i koji su spremni to da plate, cena je mogla da dostigne i 15000 dinara. Za godinu dana i punu cenu od 20000 dinara. Naravno, uvek postoje oni koji nece prodati artrikal i oni ce negativnim ocenama biti iskljuceni, kao sto je i do sada bio slucaj. A ono sto se stavi na prodaju ce sigurno biti prodato.

Na kraju krajeva, ne vidim u cemu je razlika izmedju rezervne cene i pocetne cene koja nije 10 dinara, vec one koju prodavac ocekuje. Provizija je manja ili u najgorem slucaju ista za skupe predmete. Ne kapiram razliku... Ne zelim da zapocinjem raspravu, vec samo da razmenimo razmisljanja na ovu temu. Mozda ja nisam u pravu i mozda me tvoji argumetni i razmisljanja ubede u suprotno i zato bih voleo da ih cujem.

Sto se argumenta "vi ga postavite, a ko nece da koristi ne mora" tice, ne mogu da se slozim. To bi bilo isto kao kad bi neko trazio mogucnost da brise aukciju pre samog kraja jer mu se ne svidja cena ili je predmet u medjuvremenu prodao. Siguran sam da mislis da je ovako ensto smesno, ali sam isto tako siguran da postoji veliki broj clanova koji bi ovako nesto voleo. Da li to znaci da im treba izaci u susret?

Na samom kraju, ponovicu nesto sto sam vec rekao u nekom od ranijih postova - apsolutno sam siguran da NIKO ovde nije da bi ziveo od rada (kupovine i prodaje) na Limundo-u. 99% nas je ovde da bi se zabavilo, a 1% njih je ovde da bi maltretiralo druge ljude i izivljavalo se. Cak i da neko zeli da zivi od trgovine na Limundo-u, tesko da ce uspeti. Osim ako krade tehniku na slepere i prodaje je ovde. :) U zemlji u kojoj je trecina ljudi nepismeno, u zemlji u kojoj polovina ljudi ni ne zna sta je internet, a kamoli da ga ima, to ne moze da bude slucaj. Da bismo postali "zavisni" od Limundo-a (kao sto su neki danas apsolutno i potpuno zavisni u poslovnom smislu od Halo oglasa), mora da prodje puno, puno vremena. Bar godinu-dve, dok se neke stvari ne iskristalisu. A u tom kristalisanju Limundo ima malu ili nikakvu ulogu (mislim na politicke prilike, standard i svest stanovnistva). Do tada, ne vidim cemu nervoza. Samo sa osmehom i bez nerviranja.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.06.08
     link
    Suprime je ovde vrlo lepo i opširno obrazložio svoj stav "protiv" i to je za svaku pohvalu. Naveo je svoje argumente koji su po njemu logični. Ne mora da znači da su i drugima.

Sa čime se ja ne slažem:

1) zašto je uvedena rezervna cena samo za auto-moto kategoriju? Zato što su automobili skupi? Pa neka stavi početnu cenu koliko želi da dobije pa mu ne treba ta opcija (po Suprimu).

2) Limundo nema dovoljno članova? Možda, ali i drugi sajtovi sa približnim ili malo većim brojem članova imaju i rezervnu cenu i kupi odmah opciju. I funkcioniše. Po meni, ovo nije validan argument protiv.

3) "Onaj ko je hteo da kupi nesto, a nije ga dobio jer je postojala rezervna cena, ce se iznervirati jer je izgubio vreme i eventualno neku ponudu van Limundo-a i vise nikad nece kupovati ovde."

Ja se više iznerviram kada nešto kupim a prodavac neće da mi proda jer mu cena ne odgovara. To što će dobiti negativnu ocenu i biti suspendovan meni ništa ne znači, jer sam nepovratno izgubio vreme. Sa rezervnom cenom odmah vidim da nudim premalo pa imam dva izbora: da povećam ponudu ili da odustanem. Znači, štedim vreme.

4) "Na kraju krajeva, ne vidim u cemu je razlika izmedju rezervne cene i pocetne cene koja nije 10 dinara, vec one koju prodavac ocekuje."

Pogledaj malo aukcije kojima je početna cena 10 dinara koliko imaju ponuda, a koliko one sa početnom većom od 10 dinara. Limundo nije prodavnica. Zašto bih ja kupio nešto na Limundu ako to isto mogu da kupim u prodavnici po istoj ceni? I to odmah. I vidim šta kupujem. Cilj kupovine na LImundu je da nađeš nešto jeftinije, povoljnije. I to je razlog PC od 10 dinara. Ljudi licitiraju, očekujući gore navedeno. Ali time prodavac nije zaštićen. Šta ako cena nije zadovoljavajuća? Da li da ne proda i zaradi negativnu ili da ide u gubitak? Rezervna cena bi to rešila. Svi srećni, svi zadovoljni, svi znaju na čemu su.

5) Opcija rezervna cena ne krši pravila prodaje na Limundu, brisanje aukcije pre kraja ako već ima ponuda krši. Nema rasprave na temu brisanja aukcija pa makar to tražilo 100% članova.

6) U koju grupu spadam ja po tvojoj podeli? Nisam član zbog zabave, ja ovde kupujem i prodajem i popunjavam svoju kolekciju na taj način, a nikoga da sada nisam maltretirao. Gde sam ja? Koliko je takvih kao što sam ja?

Mnogi članovi precenjuju svoje stvari i stavljaju nerealno visoke početne cene. Tako nikada neće ništa prodati. Drugi otvaraju više naloga pa sami sebi podižu cenu dok ne dođu do zadovoljavajuće. Sve ovo nervira poštene članove Limunda i verujem da ih je mnogo napustilo Limundo razočarano time. Moje mišljenje je da bi rezervna cena u mnogome umanjila ove pojave. Niko ne bi podizao sam sebi cenu kad je stavio ispod koje ne prodaje. A ako je stavio nerealnu, možda će mu odgovarati najveća postignuta pa će se odlučiti da proda po toj. Na jednom stranom sajtu (nije e-bay) postoji baš ta opcija ukoliko nije dostignuta rezervna cena.

Glasanje na cafeu. Smešno. Ja svaki dan pratim šta se piše na cafeu i ponekad dam i svoj komentar i predlog. I šta sam primetio? Stalno se ponavljaju jedni te isti koji učestvuju. Nisam ih brojao, ali njihov broj je vrlo mali u odnosu na broj članova. Manji od 10%. Da li oni treba da učestvuju u donošenju odluka i za ostalih 90%? To nije demokratija i tako se ne odlučuje. Jedan moj poznanik nikada nije otvorio cafe. Njega to ne interesuje, on samo želi da kupuje i prodaje. Da li ja treba da odlučim za njega? Ili ja treba da dam predlog a Limundo tim da odluči o tome. Bez glasanja.

Evo, napisah i ja Gorski vijenac, što reče jedan ovde na cafeu. Verujem da mnogi neće ni pročitati ovo što sam napisao kad vide dužinu teksta. Nema veze, nadam se da će pročitati oni koji trebaju. Na kraju krajeva, njihova je zadnja, ne naša.

Pozdrav svim Limundovcima uz izvinjenje za ovoliko maltretiranje.

deyboy
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime05.06.08
     link
    Evo, ja sam procitao. I nisi me izmaltretirao. I izuzetno mi je drago sto si odvojio vreme da doprineses ovoj diskusiji.

Ja nisam rekao da su moji stavovi na ovu temu cvrsti kao stena. Cak sam i predlozio da drugi ljudi iznesu svoje vidjenje stvari, kako bi me ubedili u suprotno. Otvoren sam za tudja misljenja. I nemoj da mislis da su ove diskusije besmislene. Da, u radu cafe-a ucestvuje mali broj ljudi, ali sam siguran da ogroman broj clanova cita sve ovo, cak i ako ne pise. Prema tome, sve ovo sto pisemo moze da utice na formiranje necijeg misljenja na temu rezervne cene.

Moram prvo da ti odgovorim za tvog poznanika. Da li je tako propustio i glasanje na predsednickim/parlamentarnim/kojim god izborima i onda se zalio kako mu ne odgovara vlast (ma koja ona bila)? Mozda tvoj poznanik nije takav, ali ja znam takve ljude. I o njima uopste ne vredi raspravljati. Ukoliko ne dolaze na cafe, to znaci da ih nikakva promena ne interesuje i da im je sve potaman.

Dalje, da bi svaki (ili bar veliki deo clanova) ucestvovao u glasanju, moze se na pocetnoj strani postaviti njjednostavnije glasanje, sa opcijama "Za" i "Protiv", bez ulazenja u cafe.

1) Sto se rezervne cene u auto/moto tice, ja sam protiv i rezervne cene u toj kategoriji. Po cemu se razlikuje retrovizor za Juga od mobilnog telefona ili rimskog novica? Ako se uvede rezervna cena, ne treba praviti diskriminaciju na osnovu kategorije. To o cemu ti pricas nisu moje reci.

2) Da, funkcionisao bi Limundo i sa 50 clanova, ali gde je tu draz? Sto bi neko stavio aukciju ovde ako moze na nekom mestu sa vise clanova, a samim tim i vise mogucih kupaca? Za sajtove ovakve orijentacije, broj clanova je IMPERATIV.

3) Verujem da se ovo razlikuje od osobe do osobe

4) Vecita dilema. Argument ti nije validan uopste. Ko mi garantuje ad neko nece staviti rezervnu cenu vecu od realne cene? Ako je stavi kao pocetnu, videcu da nije normalan i necu ni nuditi. A ako nudim, ne znajuci da je cena 3 puta veca od realne, nadacu se uzalud. A broj ponuda na pravim aukcijama nije bitan. I prodavcu i kupcu je dovoljna samo jedna ponuda.

5) Mozda to krsi, ali su clanovi trazili mogucnost editovanja (a ne samo dodavanja) teksta, pa je to prihvaceno kao predlog i ceka se na njegovu realizaciju. Meni i ovo ne deluje logicno jer neko moze da promeni tekst u zadnjem trenutku i posle se pravi blesav. Predlozio sam da izmene teksta idu preko moderatora i to je isto prihvaceno. Dakle, svaki predlog je prema pravilima ako ima dovoljno aneksa. :)

6) Ti kazes da popunjavas svoju kolekciju. Ja tebe svrstavam u onu prvu grupu. Ovde si da bi se zabavio. Nisam upoznat sa tvojim aukcijama, ali cak i da su sve aukcije na sajtu (iz kategorije koja tebe interesuje) tvoje, ne bi mogao da zivis od toga. Budimo realni. Baci pogled i pogledaj koliko se stvari proda i po kojoj ceni. Dakle, ne zivis od toga. A ako ipak zivis od rada na Limundo-u, moram da ti cestitam i zamolim te za savet kako usprevas da prezivis sa ovoliko novca. :)
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime06.06.08
     link
    Drago mi je da si pročitao ono što sam napisao i da si tako brzo odgovorio. Iz tvog ranijeg izlaganja sam shvatio da ti samo iznosiš tvoje mišljenje koje je podložno promeni (znači nisi čvrst ko stena). I moje mišljenje je takvo, ali mi je potreban stvarno čvrst argument da bi ga promenio. Ipak, i ja sam samo čovek, podložan greškama kao i svi ostali. Branim svoje mišljenje dok me neko ne ubedi da grešim.

A evo mog mišljenja po onome što si izneo kao odgovor na moj komentar:

1) Nisam ni rekao da su to tvoje reči. Slažem se u potpunosti sa tobom, ravnopravnost za sve kategorije.

2) Naravno da si u pravu, što više članova to bolje. Ali mislim da neke opcije mogu doprineti bržem povećanju članova. Moje je mišljenje (opet, možda i grešim) da bi se novi članovi u početku sigurnije osećali sa opcijom rezervne cene.

3) Slažem se, zavisi od osobe do osobe.

4) Ima logike u tvojim rečima, ali moraš priznati da ima i u mojim. Pat pozicija.

5) Odlična ideja, svaka čast.

6) Ma ne živim ja od Limunda. Jednostavno, živim u provinciji, radim u državnoj firmi gde mi plata jedva stiže za osnovne potrebe, tako da za moj hobi ne ostaje nimalo (ili vrlo malo) novca. Prodam nešto na Limundu, pa te pare iskoristim da odmah kupim nešto što me interesuje. U fazonu, kako došlo tako i otišlo.

Tvoja ideja za glasanje na početnoj strani je odlična. Trebao bi to da predložiš Limundo timu, tako bi se dobili objektivniji rezultati.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime06.06.08
     link
    mislim da je ideja dobra... ima rezervne cene i kosta eto.. 200 din pa ko voli nek izvoli. Mozda nekome vise odgovara da stavi pocetnu 10 din plati rezervnu cenu 200din cak i ako mu aukcija ne uspe nego da stavi svoju minimalnu kao pocetnu i plati 3% provizije. Ako su neke skuplje stvari u pitanju mozda je to nekome isplativije.

p.s
    ponekad ima stvari koje realno kostaju skuplje od nekih automobila ;)
  6.  link
    Pazi, UBISTE me sa pisanjem ali, verovali ili ne, SVE sam pročitao! I naravno nemam više pojma šta je ko i kome hteo da kaže. Ali, ako se dobro sećam ;), deyboy i ja smo na istoj strani argumenta i mislim da je on već solidno odgovorio Supreme-u na sve. Probaću da dodam samo ono što mislim da fali.

Na primer, za "bežanje" članova koji licitiraju i ne dostignu rezervnu cenu se ne slažem uopšte. AKo se jasno i vidno naznači da artikl ima rezervnu cenu ne vidim gde je problem. Znaš da ima rezervnu cenu i nema preteranog nadanja. Licitiraš isto koliko bi i licitirao pa ako prođe prođe. Da li te je zeznula rezervna cena ili neki drugi licitator nije neka razlika...

No, problem je uvek u kontra argumentu, a to je da će kupci pobeći zbog toga što nema rezervne cene i što im se jednostavno ne isplati da postavljaju bilo šta vredno.

Ako ništa drugo, rezervna cena je super način da se privuku "prodavci". A sasvim je logično da će biti više kupaca ako bude više prodavaca = više artikala za izbor.

Ali, da pokušam poslednji put da objasnim najjednostavnije moguće:
    - artikal recimo realno vredi 1000 evra
    1) ako postavim početnu cenu od 10 dinara nisam normalan... mogu veoma lako da izgubim mnooooogo novca
    2) ako postavim početnu cenu 800 evra kao cenu sa kojom sam spreman da se nekako pomirim imaću 0 kupaca
    3) ako postavim početnu cenu od 10 dinara i rezervnu cenu od 800 evra:
    - kupci znaju da postoji neka rezervna cena, dakle znaju da nisam papan koji poklanja nešto...
    - licitiraće i ako dostignu rezervnu cenu imaće šansu da dobiju artikl jeftinije
    - ja sa druge strane imam garanciju da neću izgubiti 800 evra

Samo ću naznačiti da još nisam pročitao ni jedan validan argument protiv rezervne cene. Naročito ako uzmemo u obzir da se jasno naznači da za artikal postoji neka rezervna cena da to kupci na vreme znaju. A eBay je to super rešio, licitiraš jednom i odmah vidiš "rezervna cena nije dostignuta" i znaš na čemu si. Dakle, ne moraš da čekaš kraj licitacije i da se nadaš pa tek na kraju da saznaš da je postojala rezervna cena ! Prema tome argument da će se ljudi nervirati i pobeći nije na mestu.

Toliko od mene...