Limundo Cafe - Tuzakanje II - novo i unapredjeno
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorprodavac
    • CommentTime25.08.08 izmenjeno
     link
    Da li bi možda trebalo napisati neke rokove za preuzimanje predmeta.
    Recimo 7 dana ako se prodavac i kupac drugačije ne dogovore.

I još jedno, čitajući carlov67 post i to što mu se desilo:

DA li bi LIMUNDO davao i podatke drugog na aukciji kao rezervu.

Išao si čak do NS i nisi ništa uradio a imao si drugoplasiranog kupca na aukciji
    koji je nudio samo dinar manje, i u beogradu je, a ti si prolazio tuda.
    Da si imao njegove podatke i pitao ga verovatno bi ti on kupio karticu
    jer je zainteresovan a čak je i verifikovan član.

znači moj predlog je da umesto započinjanja nove aukcije i gubljenja vremena
    oceniš negativno svakog ko misli da se igra ovde a da ponudiš robu drugom na aukciji.

DA DODAM

sada sam pročitao ocene za tog člana

Pa ne mogu da verujem da ljudi "neće da se zamere" pa stave neutralnu ocenu

a ovaj radoje me nasmejao sa svojom POZITIVNOM ocenom i svojim komentarom, citiram:

"24.08.2008 17:44 Pozitivna nismo se nista dogovorili,prodavac se ne javlja,nema veze...... pozdrav radoje » zvucna kartica"

PRODAVAC SE NE JAVLJA,NEMA VEZE ali evo mu pozitivna ocena, ima lepe oči...
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime25.08.08
     link
    @prodavac

Za sada je odluceno da se ne salju podaci drugoplasiranog. Uvek postoji opcija da kontaktiras drugoplasiranog putem PP, nakon cega cete se dogovoriti oko eventualnog preuzimanja. Naravno, ako je i dalje zainteresovan. Ja sam licno tako bar 2-3 puta trgovao sa drugoplasiranima. Isto tako, par puta drugoplasirani nisu bili zainteresovani za kupovinu.

Dalje, ne zelim da ti brisem post, ali bih te zamolio da ubuduce postavljas postove u odgovarajuce teme, kako bi se izbegla prenatrpanost nepotrebnim postovima. U prvom postu ove teme mozes da vidis cemu ova tema sluzi. Dozovoljeno je postavljanje ISKLJUCIVO postova koji imaju veze sa nekom od tema koje su tamo pomenute. Za ostalo treba potraziti bolje mesto. Necu ti ovoga puta brisati post ili ga premestati, ali da znas za ubuduce.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime25.08.08
     link
    @carlov67
    Odmah negativna! Pa shta misle ti ljudi? I hvala shto si podelio ovo sa nama, da znamo sa kim imamo posla.

Nisu mi jasni ti ljudi, kao radoje npr., koji nisu stupili u kontakt sa prodavcem jer im se ne javlja, ali mu ipak daju pozitivne i neutralne ocene. Zashto? Odmah negativna i glava ce manje da vas boli. Nemojte da brinete da ce i on vama da zalepi negativnu, jer ukoliko je ona nezasluzhena (a to mozhe da se proveri) bice obrisana!
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime25.08.08
     link
    Da li ste možda razmišljali da ocene tipa "radoje" promenite?
    • CommentAuthornik111
    • CommentTime25.08.08
     link
    Stvarno ne mogu da verujem, ljudi ovo je bilo veoma prijateljski i dobronamerno sto napisah.....i vec ga nema, stvarno ne mogu da verujem....
    • CommentAuthornik111
    • CommentTime25.08.08
     link
    Supreme, ukapirao sam da si ti moderator, hoces li mozda i mene kompletno da izbrises?
    Ljudi, ja samo pokusavam da vam ukazem na to kako treba da radite....JOS JEDNO NEGATIVNO BROJANJE ZA LIMUNDO............

Pozdrav,
    Nik
    • CommentAuthornik111
    • CommentTime25.08.08
     link
    Supreme, jos uvek te cekam na skype. Ne mogu da verujem da nisi video poruku.....
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime25.08.08
     link
    @nik111

Pre svega, obzirom da ste novi clan, dobrodosli na Limundo.

Dalje - ja ne znam da li bi trebalo SVAKOM pojedinacnom clanu da kazem da bi trebalo da procita cemu sluzi tema u koju hoce da postavi post. U PRVOM postu teme "Tuzakanje..." imate DETALJNO napisano cemu ona sluzi. Ja mislim da su mi postovi gramaticki prilicno ispravni, a srpski mi je maternji jezik. Jedino da pocnem da pisem na nekom drugom jeziku, koji bi pojedinim clanovima odgovarao. Ako je u tome problem, govorim engleski, nemacki, italijanski i natucam ruski tako da cu, ako je potrebno, post prevesti i na te jezike.

Tema tuzakanje NE SLUZI za to sto ste vi hteli da napisete.

Za tako nesto imate temu na adresi (a gde sam ja premstio Vas post, a ne obrisao):
    http://www.limundo.com/limundocafe/discussion/225/autenticnost-artikala-na-limundou/#Item_11
    a sto bi ste videli da ste samo malo skrolovali stranu na dole. I, verovali ili ne, ljudi kojima ste se obratili su Vam vec odgovorili. A sve sto je bilo potrebno je da postavite post na pravo mesto.

Meni je stvarno zao, ali cafe ne moze da funkcionise tako sto ce svako ko pozeli da kaze nesto uraditi to u prvoj temi koju vidi, pa ma koliko ona ne bila povezana sa tim sto zeli da kaze. Sledeci put cu post brisati bez ikakvog obavestenja.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthornik111
    • CommentTime25.08.08
     link
    Meni je jako zao ako sam izazvao neku neugodnost bilo kome ovde.....
    Ja mozda nisam procitao detaljno sva uputstva za koristenje chata ovde, ali ocekujem, narocito za ovu aukciju da se svi, kupac, prodavac i moderatori obracaju jedni drugima sa duznim postovanjem...
    Mislim da su i moji postovi gramaticki prilicno ispravni, iako srpski jezik (moj maternji) ne koristim bas svakodnevno.
    Ako dozvolite, novim clanovima, mozda bi bilo dobro (uz brisanje ili premestanje posta) ukazati na gresku.
    Sada, ne znam gde (na kom postu) bi trebao da vas zamolim da mi vise NE SALJETE aktivacioni kod SMS-om. U zadnja dva dana sam ga dobio bar 50 puta na mob.
    Malo vodite racuna o tome da je neko u Roamingu.
    Pozdrav,
    Nik

PS, stvarno ne mogu da se uzdrzim od komentara u zadnjoj recenici "Meni je stvarno zao, ali cafe ne moze da funkcionise tako sto ce svako ko pozeli da kaze nesto uraditi to u prvoj temi koju vidi, pa ma koliko ona ne bila povezana sa tim sto zeli da kaze. Sledeci put cu post brisati bez ikakvog obavestenja"

LJUDI, JA OVDE POKUSAVAM DA KONSTRUKTIVNO UCESTVUJEM U NECEMU STO JE PROGLASENO U SRPSKOJ STAMPI DILOM STOLECA. Zasto ne dozvolite, u bilo kojem delu ovog chata, sa duznim postovanjem i sa korektnom komunikaciijom da ovaj chat napreduje toliko daleko da jednog dana stvarno odrzi aukciju za 1000000 EUR????
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime25.08.08
     link
    Ja ne znam u cemu je problem. Vama nije uskraceno pravo da date svoje primedbe. Ja sam Vama detaljno odgovorio na sve sto ste imali i POST NISAM IZBRISAO, VEC GA PREMESTIO. I na njega ste dobili odgovor. Odatle mi nije jasno odakle Vam ta konstatacija da se ne dozovoljava da skrenete paznju na to sto ste primetili.

Kako god, vise se necu osvratati na ovu temu. Ako zelite da nastavite komunikaciju sa mnom,iskoristite PP. SVE buduce postove u ovoj temi koji se odnose na ovo o cemu smo pricali, brisacu.

Sto se tice primedbe na slanje aktivacionog koda, javite mi se na PP i resicemo problem. Izvinjavam se na ovom propustu i videcemo da ga resimo u sto kracem roku.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthornik111
    • CommentTime25.08.08
     link
    Ljudi, evo jos jednom, pa dal' ste vi normalni, SMS kod za aktivaciju je : fa 10, hej kod mene je skoro ponoc, a nisam siguran kako i ovaj roaming funkcionise i koliko mi love skidaju sa racuna.....
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime25.08.08
     link
    Primanje SMS poruka u roamingu je potpuno besplatno i za postpaid i za prepaid, bez obzira na operatora. Veruj mi, ovo licno znam, tako da nema potrebe da se brines sto se toga tice.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime26.08.08 izmenjeno
     link
    • CommentAuthorGoroth
    • CommentTime27.08.08
     link
    Zanima me da li je dozvoljeno krsenje prava proizvodjaca Linux-a buduci da vidim par aukcija gde clanovi Limundo-a prodaju razne Linux distribucije iako je Linux open-sorce i zabranjena je prodaja istog?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime27.08.08
     link
    O ovome se vec raspravljalo. Stvar je u tome da se ne prodaje Linux, vec usluga skidanja sa neta i rezanja, kao i sami mediji. Inace Linux je, naravno, besplatan. Premotaj malo po cafe-u pa ces naci gde se o tome pricalo.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime27.08.08
     link
    • CommentAuthorcarllo67
    • CommentTime28.08.08
     link
    Pozdrav svim PRAVIM limundovcima,
    t.z. kupac u aukciji (http://www.limundo.com/aukcija-grafi%C4%8Dka-karta-GeForce-7300--skoro-nova-33254) naravno popio negativnu. Očekujem povraćaj provizije i brisanje eventualne uzvratne negativne.

Idemo dalje i poruka svim PRAVIM limundovcima da zajedno istrajemo u markiranju svih nepravilnosti, da ovaj sajt bude u budućnosti što zdravije mesto za ovakav vid trgovine.
    pozzzz....
    • CommentAuthorcarllo67
    • CommentTime29.08.08
     link
    A kao shto sam i najavio povratna negativna je stigla. Organizatori su na potezu...
    • CommentAuthormugshop
    • CommentTime01.09.08
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-hiphone-f1-36795

--------- Dodato 29.08.2008. u 22:26 : ---------
    telefon je prodat.....

Mislim da aukcija treba da se ukloni jer kad je vec prodato nema razloga da i dalje traje.
  1.  link
    :)
    nebih se cudio da ga je sam kupio :((
    e ljudi koliko duplih naloga likovi i slikovnice imaju .....
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime02.09.08
     link
    @mugshop
    Bolje je da ostane do kraja, pa nek od onoga sto je licitirao dobije negativnu, mislim da mu onda nece vise pasti na pamet da radi tako nesto.

@Stanislav
    Mozda jeste, a mozda i nije dupli nalog ali necemo da tvrdimo dok ne dokazemo, a bice vec provera svih naloga.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime02.09.08
     link
    A ja baš tražim telefon sa dve kartice...razočarao me trenutno.

Predlog.

Ako neko postavi predmet i počne licitacija, pa ga proda van licitacije,
    kazna je 3 ili 5 ili 8 % od licitirane cene.
    isto kao da je dobio negativne ocene ali po džepu.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.09.08
     link
    @prodavac

Zamolio bih te da postavis post u temu "Sugestije za poboljsanje Limundo-a", obzirom da sada nije na odgovarajucem mestu.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime02.09.08
     link
    ok
    samo sam odgovarao na gornji post u vezi telefona
    • CommentAuthorphotoivek
    • CommentTime03.09.08 izmenjeno
     link
    prodavac suspendovan a aukcija upravo ponovo krenula...

http://www.limundo.com/aukcija-Kingston-DataTraveler-100-8GB-26750

(edit) i:
    http://www.limundo.com/aukcija-Pejsazi-Stare-planine-11989

(edit2) i jos jedan:
    http://www.limundo.com/aukcija-Robot-RS-Media-6298

(edit3) sada vec postaje dosadno nakon malo obilazenja sjta detaljnije u mozda oblastima koje su me interesovale...
    http://www.limundo.com/aukcija-CD-Player-Pioneer-PD-204-14570

moj (sada vec ne tako) skromni doprinos...

pozdrav
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime04.09.08 izmenjeno
     link
    miki38http://www.limundo.com/aukcija-walther-p-38-36915

" Aukcija je zatvorena jer nije dozvoljena prodaja oruzja na Limundu"
    Međutim, još se vrte tri aukcije na kojima se prodaje oružje, čak štaviše na dve je prodavac moderator na Limundu???? Kome nije dozvoljena prodaja oružja na Limundu??
    http://www.limundo.com/aukcija-Walter-pp-7-65-15305
    http://www.limundo.com/aukcija-MAGNUM-357-REVOLVER-32481
    http://www.limundo.com/aukcija-REVOLVER-KLEMAN-7-62--1885-27856
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.09.08
     link
    @ddragon
    Aukcija je zatvorena jer u njoj nije bilo teksta "licima sa dozvolom"
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime04.09.08
     link
    U obrazloženju piše nešto sasvim drugo. A ako je samo u toj klauzuli bio problem, zar nije bolje skrenuti pažnju prodavcu da ispravi tekst nego mu odmah zatvoriti aukciju?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime04.09.08
     link
    Slazem se, objasnjenje nije odgovarajuce. Pretpostavljam da su administratori bili u zurbi (sto, naravno, nije opravdanje), ali cemo skrenuti paznju na to tako da se ubuduce ovo ne ponavlja, vec da objasnjenje oslikava pravo stanje stvari.

Sto se tice brisanja ili editovanja - tome se pristupa samo kada nema ponuda. U slucaju da vec ima ponuda, aukcija se prekida jer se smatra da su clanovi koji su nudili pristali na te uslove - prodaja svima, cak i bez dozvole. Ovo bi slicno bilo kao kada bi neko stavio telefon na aukciju, a kada dostigne neku cenu, prodavac doda "A da, zaboravih da napisem - telefon je neispravan". Slozicete se da bi (skoro) svi odustali od kupovine u tom slucaju.

Ako malo bolje razmislis - ovo je bolje za prodavca, posto bi sigurno dobio negativnu ocenu ako bi odbio da proda pistolj nekome ko nema dozvolu.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.09.08
     link
    Da u obrazlozenju pise nesto drugo, a dok se skrene paznja prodavcu, dok je sam zatvori, prepravi itd. aukcija se vec zavrsi tako da je bolje da se prekine pa moze aukciju da pokrene ponovo. Takodje mislim da je dobio obrazlozenje zasto se zatvara.