Limundo Cafe - Tuzakanje II - novo i unapredjeno
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime12.07.08 izmenjeno
     link
    SupremeAko se vrte odavno, onda je to neki problem u sistemu. Desavalo se to i ranije. Jesi li siguran da se vrti dugo?

A clan ne moze da popravi ocenu ako je suspendovan, te je jedini nacin da to uradi tako sto ce dobiti pozitivnu ocenu od te aukcije koja je aktivna. Ako i tu dobije negativnu, onda mu vise nema vracanja na Limundo.

Sto se tice toga kako se naziva clan sa negativnom ocenom, to je detaljno objasnjeno u pravilima funkcionisanja Limundo-a, a sto mozes i sam da vidis. Sa jednom ocenom postoji mogucnost ponovnog aktiviranja, jer je svakome dozvoljena jedna greska, a sa dve i vise ta mogucnost ne postoji.

Ali, ideja nije losa, pa ti predlazem da je napises u temi "Sta zelite da izmenite", kako bi, kada se krene sa implentacijom ideja, Limundo tim mogao da vidi to.

Pozdrav, Supreme

Nisam bas siguran koliko vremenski traje ista aukcija, ali mislim da sam istu aukciju video pre dvadesetak dana.
    Otprilike znam pravila funkcionisanja clanova sa jednom negativnom, ali ako je Limundo vec dozvolio da clan sa jednom negativnom moze da prodaje onda bi trebao da dozvoli i da moze da kupuje, barem jedan artikal da bi popravio ocenu i vratio na nulu.
    Mada se onda postavlja jedno drugo pitanje, svaki prodavac bi se iznenadio kad bi video da mu licitira suspendovan clan itd.
    Mozda bi bilo bolje da ne pise da je clan suspendovan i da ne bude suspendovan vec da dobije neku opomenu od Limunda, ako mu se vec daje jos jedna prilika.
    Ja sam misljenja da ako pise da je suspendovan onda je suspendovan, a ne da mu se vrte aukcije, ili bolje da pise da je opomenut.
    To su neka moja razmisljanja, ali svakako treba ih razraditi.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime15.07.08
     link
    Dugo me nije bilo na Limundu zbog kvara kompjutera, a onda se priključim i nemalo se iznenadim kada u rubrici Militarija pronađem da čovek prodaje 2 (dve) bombe iz Prvog svetskog rata.

Da li je to postalo normalno na ovom sajtu?

Da li je neko kontaktirao čoveka da ga pita o čemu se radi? Napominjem da je napisao da su bombe original što, pretpostavljam, znači da su pune baruta. U kakvom li je to stanju posle toliko godina ne mogu ni da zamislim.

A tek, kako li izgleda slanje poštom, pošto bih rekao da je tip iz Slovenije.
  1.  link
    deyboyDugo me nije bilo na Limundu zbog kvara kompjutera, a onda se priključim i nemalo se iznenadim kada u rubrici Militarija pronađem da čovek prodaje 2 (dve) bombe iz Prvog svetskog rata.

Da li je to postalo normalno na ovom sajtu?

Da li je neko kontaktirao čoveka da ga pita o čemu se radi? Napominjem da je napisao da su bombe original što, pretpostavljam, znači da su pune baruta. U kakvom li je to stanju posle toliko godina ne mogu ni da zamislim.

A tek, kako li izgleda slanje poštom, pošto bih rekao da je tip iz Slovenije.

lol
    da ntrazi uplatu pre slanja :)
    • CommentAuthorTica
    • CommentTime18.07.08
     link
    deyboyDa li je neko kontaktirao čoveka da ga pita o čemu se radi? Napominjem da je napisao da su bombe original što, pretpostavljam, znači da su pune baruta. U kakvom li je to stanju posle toliko godina ne mogu ni da zamislim.

Ja sam kontaktirao i pitao o cemu se radi, bombe jesu orginal ali su onesposobljene za upotrebu tako da se vode kao trofej.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime18.07.08
     link
    A šta znači ono WW I na jednoj od bombi? Da nije World War I? :)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime18.07.08
     link
    Ne znam kako ovakve aukcije promicu moderatorima, ali mislim da oglasima nije mesto ovde.
    http://www.limundo.com/aukcija-Otkupljujem-dobro-ocuvane-stripove-2749

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime18.07.08
     link
    @deqi
    Hvala.
    Clan je opomenut.
    • CommentAuthorhadrian
    • CommentTime23.07.08
     link
    Ebes posao kad i moderatori pocinju da se bave prevarama , Rimski medaljon:))))))))))))))))))))) , to mi je cudo slucajno bilo u rukama , tipican primerak vasarske zajebancije.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime23.07.08
     link
    @hadrian

Ne mozemo da znamo na koju akuciju mislis, tako da bi bilo dobro da stavis link ka njoj i izneses na sta se konkretno odnosi tvoja primedba, kako bismo mogli da reagujemo.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthordaxx
    • CommentTime26.07.08
     link
    Može li neko veeeeeelikim slovima da napiše negde da Limundo nisu mali oglasi već aukcije, ako treba da stavi i uporednu tabelu sa karakteristikama jednog i drugog načina rada. Prosto je neverovatno šta mi se danas dogodilo:

Korisnik 'bata89' (http://www.limundo.com/clan-bata89) je ponudio Rapidshare nalog (http://www.limundo.com/aukcija-Rapidshare-nalog-30650) po početnoj ceni od 10din. Aukcija se približila kraju, ponudio sam odmah 100din. ali pošto nije bilo drugih ponuda pobedio sam sa početnom cenom od 10din. Lik mi se javlja danas i pita da li mi odgovara cena od 4000! Kaže, to je cena, toliko je i napisao u opisu aukcije a 'cenu' od 10din. je stavio, kako kaže, da ne bi plaćao proviziju!

Kada sam mu na to odgovorio da ovo nisu mali oglasi već aukcije i da prava cena treba da se upisuje na za to predviđenom mestu, dao mi je negativnu ocenu i napisao, citiram:

"Covek prvo licitira za nalog i onda se pravi pametan kao nisam video !!! Preporucujem da ga zaobidete i kao kupca i kao prodavca u sirokom luku..."

Ko je ovde lud?! On dođe na sajt u nameri da zezne i stare članove lažnom cenom i sam Limundo tim izigravanjem za proviziju, i još deli negativne ocene i upozorava druge članove na mene! Mislim stvarno...

Molim Limundo tim da mi ukloni nezasluženu negativnu ocenu, a dotičnog banuje. Valjda smo toliko zaslužili.
    • CommentAuthorsewa
    • CommentTime27.07.08 izmenjeno
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-Prodajem-Kuciste-Frontier-VITA-31439

isti član ima još par aukcija i svuda je početna cena 10 dinara a u opisu piše:

Ako cena ne bude zadovoljavajuca, zadrzavam pravo da otkazem prodaju.

Ako im je usluga koju Limundo čini svima preskupa neka idu u neki oglasnik ima ih dosta.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime28.07.08
     link
    Ako cena ne bude zadovoljavajuca, zadrzavam pravo da otkazem prodaju.
    Ovo se pominje na svim aukcijama clana robi86...
    http://www.limundo.com/aukcije-robi86
    Ali posto je odluceno da se takve aukcije i clanovi "ne diraju" treba samo izlicitirati koliko mislite da date pa kad nece da proda da te negativnu ocenu a vama ce Limundo tim skinuti vasu negativnu koju vam takav clan da.
    Ubrzo ce imati par negativnih i biti suspendovan... to je kazu jedini nacin.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime28.07.08
     link
    @freedom.

To je u redu sto ti kazes ali oni otvore novi nalog i iste aukcije ponovo i tako u krug.

Pozdrav.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime28.07.08
     link
    @robi86
    Jasno je nama da ti necesh dati neshto za 10 dinara, ali onda stavi kao pochetnu cenu tu cenu ispod koje ne zhelish da idesh i gotovo! Ljudi, pa kad cete shvatiti da ovo nisu oglasi, vec aukcije! Ne znachi nishta shto ti u opisu stavish da necesh dati ispod npr. 2000, a pochetna je 10 i ostala 10!
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime28.07.08
     link
    @robi86

Kada si pristupio Limundo-u, procitao si pravila sa kojima si se slozio. Nema potrebe da sada iznosis svoje argumente, jer u ovom slucaju oni nisu opravdani. Ako preko 8000 Limundovaca postuje pravila, moraces i ti.

Ukoliko ne zelis da ti cena bude ispod one koju si panirao, ti onda stavi nju kao pocetnu. Ovako ce te nezadovoljni clanovi kazniti i bices suspendovan. A siguran sam da ne zelis to.

Ja licno uvek stavljam pocetnu cenu od 10 dinara. Par puta se desilo da mi dostignuta cena nije odgovarala, ali sta da se radi. Progutao sam to i nastavio dalje. Tako ces morati i ti.

Ja tebe razumem, ali ti moras da razumes da ovde postoje pravila koja moraju da se postuju. Ovo je aukcijski sajt a ne oglasnik i samim tim ima drugacija pravila. Stvarno ne vidim zasto i sebi i clanovima koji su zainteresvani za tvoje artikle pravis probleme. Postavi visu pocetnu cenu i nece biti problema niti prituzbi na tvoje aukcije, a ti ces biti zadovoljan cenom.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorhadrian
    • CommentTime01.08.08
     link
    Namerno nisam dodao link ka aukciji koju sam komentarisao , neka doticni moderator razmisli i uradi po svojoj savesti...smatram da je tako najpostenije....za sad.
    Imam jos jednu primedbu koja se odnosi na ponasanje grupe limundovaca i koje poprima polako oblik epidemije a sigurno da odbija ljude koji bi postavili i nesto vrednije na aukciju. Naime , u kategoriji numizmatika , svaki novcic koji se postavi (mislim na anticki novac) sa cenom iole vecom od 10 dinara ekipa koja non-stop cuci na kompu i prati aukcije bojkotuje i uvlaci u svoju mrezu sve clanove koji pokusaju da kupe doticni predmet. Naime takvim su ponasanjem do te mere unistili cenu antickog novca na ovom sajtu da je zaista sramota za koje pare pokusavaju da kupe komade koji su i te kako vredni . Ovde necu navoditi imena tih clanova ali dovoljno je samo odpratiti par aukcija sa cenom od 10 dinara i videti ko licitira...sto je jos najsmesnije , bar da to lici na aukciju nego idu do 100-150 dinara i tu je kraj, novcic koji realno vredi 20-25 evra kupe za 100 dinara . Desi se da se ponesto i proda normalno kada se pojavi novi clan kao kupac , ali vrlo brzo i on udje u istu igru.
    Ne pisem ovo da bi se neko banovao , vec samo navodim zasto kod nas srba nista ne ide kako treba i zasto se sve na kraju unisti.
    Predlog.....pa i to imam, neka vlasnik sajta odredi siru lepezu pocetne minimalne cene po podkategorijama i kategorijama. Time ce zastiti i prodavce i sebe a i kupci ce moci da budu kupci a ne lokalno organizovane grupe.
    Pozdrav svima
    • CommentAuthorelvir-np
    • CommentTime01.08.08 izmenjeno
     link
    Jel moze ovo ovako http://www.limundo.com/predmet-detalji.php?IDPredmetPrati=32133&IDPredmet=32133
    molim vas da pogledate aukcij.

Citiram :

NAPOMENA: Molim da licitiraju samo ozbiljni.
    Po zavrsetku licitacije i uplate na moj racun saljem postom.
    Za neozbilje sledi prijava administratoru i suspenzija!!!

Po zavrsetku uplati mi na racun npr. 3000din a ja ako ti posaljem uredjaj ok a ako ne ti meni uplati 3000din. Hvala ti za kes.

Jel sme ovo ovako ??
    Ja sada postavim aukciju i ti pobedis plati mi a ja ako mi se svidi cena poslacu ti uredjaj.
    Ja mislim da je naj bolji naci slanjem otkupnine.
    I mislim da bi LIMUNDO-tim trebao nekako da reaguje na ovo.

Ko meni moze da garantuje da ce mi posle uplate poslati nesto sto sam izlcicitirao ?? Kada limundovca niti znam niti poznam.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime01.08.08 izmenjeno
     link
    @elvir-np
    Clan je mislio verovatno na ozbiljne koji stvarno hoce da kupe i da plate, nevezano za cenu koja se izlicitira.
    Tako da moze jer nije nigde naveo drugu cenu u svojoj aukciji, takodje je stvar svakog prodavca kako ce da salje.

Ako ti se ne svidja nesto na nekoj aukciji onda bolje nemoj licitirati.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08 izmenjeno
     link
    @elvir-np

Naravno da sme. Clan ima pravo da postavi svoje uslove, koje ti mozes a i ne moras da prihvatis. Ako das ponudu, podrazumeva se da si ih prihvatio. Na ovu temu je vec XX puta pricano, a svodi se na poverenje i dobru volju. Pogledaj ocene clana kod kojeg kupujes i visinu cene koju su ti artikli dostigli. Ako nikog nije prevario za npr. 5000 dinara, siguran sam da nece ni tebe za 2000.

Sto se tice slanja pouzecem, ja sam siguran da si ti ozbiljan Limundovac i da bi ti paket koji ti je poslat preuzeo, ali moras da imas na umu da na svakog korektnog Limundovca dodje jos jedan nekorektan. Takvi naruce paket, a kad stigne oni ga odbiju, tako da prodavci moraju da placaju duplu postarinu i izgube dane u tim "transakcijama". Da sam na tvom mestu, obzirom da clan ciji artikal zelis ima puno pozitivnih ocena, pristao bih da uplatim novac pre slanja. On je te ocene posteno zasluzio. Na kraju krajeva, one tome i sluze - da pokazu stepen korektnosti trgovca na Limundo-u.

Medjutim, za aukcije ovog clana imam primedbu da na kraju aukcije pise "Za neozbilje sledi prijava administratoru i suspenzija". On to ne moze da napise, jer nema prava. Sve sto on moze da uradi je da eventualno da negativnu ocenu. Da suspenduje ne moze nikog. Niti ima pravo da prijavi administratoru svakog ko nije ozbiljan. Sve sto moze je da negativno oceni. Da suspenduju moc imaju jedino i iskljucivo negativne ocene. Iz tog raazloga, clan "naruci123" ce biti opomenut da to ne cini u svoji buducim aukcijama.

Takodje, na opomene da nazive svojih aukcija ne pise iskljucivo velikim slovima - jer je tako nepregledno, a recima kao sto je "EXTRA", visestrukim uzvicnicima i tome slicno dodatno zbunjuje clanove, on se oglusio, tako da ce mu i na ove temu jos jednom biti skrenuta paznja, a bice i preduzete malo ostrije mere ako bude bilo potrebno.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime02.08.08
     link
    @deqi.
    @supreme.

U ovoj aukciji ima jos jedna losa stvar ili vi to necete da vidite ili vam je promaklo.

Externi hard disk od 100 Gb-a SEAGATE.
    Hard disk je potpuno ispravan i bez skrivenih mana.
    Povezuje se preko usb 2.0 sa racunarom.
    U komplet ide:
    Hard disk, usb kabl, kozna futrola i originalna kutija.
    Dajem i pisanu garanciju za ispravnost.
    Na hardu se nalazi skoro 100 Gb filmova i muzike.

NAPOMENA: Molim da licitiraju samo ozbiljni.
    Po zavrsetku licitacije i uplate na moj racun saljem postom.
    Za neozbilje sledi prijava administratoru i suspenzija!!!

Ovde lepo pise da se na disku nalaze filmovi i muzika a koliko se meni cini PIRATERIJA je zabranjena!

Ako ovo moze ovako pa onda i ja mogu da postavim aukciju ovog tipa:
    Prodajem orginalni DVD-CD sa 5 Gb filma to onda nije piraterije jel je CD orginalan a na njemu moze da bude ono sto je po mom izboru.

Dali ja mozda gresim ili ne bas me interesuje vase vidjenje stvari? ( ili cemo na suncanje )?

S postovanjem Milan.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08
     link
    @miki38

Apsolutno i potpuno si u pravu. Ne znam kako mi je (a i drugim clanovima) promaklo ovo. Ali nista zato, ti si primetio i na vreme javio. Aukcija ce biti obrisana, a sa ovim clanom ce ozbiljno morati da se porazgovara, obzirom da ne postuje puno pravila.
    Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime02.08.08 izmenjeno
     link
    Cini mi se da ova aukcija nije po pravilima.
    http://www.limundo.com/aukcija-Pampers-SiP-JP--velicine-4-i-5----cena-900-din-po-kom---32367

ili je greska prodavca posto ih ima dve pa nije umeo ovu da obrise ustvari nije mogao posto ima ponudu.

Pozdarv.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime03.08.08
     link
    Pogledajte ovog chlana http://www.limundo.com/clan-coolmih
    I ovu aukciju http://www.limundo.com/aukcija-Kristalna-doza-sa-poklopcem-30020

Prodavac je stavio pochetnu cenu od 10 dinara, drugi chlan je pobedio i prodavac mu u oceni napishe kako ne mozhe kupiti kristalnu dozu za 10 dinara!!! I josh stavlja LOL!!! Mislim stvarno, na shta lichi ovo? Pa taj isti prodavac je stavio tu cenu, nisam ja ili chlan koji je kupio. Sad mi je krivo shto ovu aukciju nisam ranije videla, da licitiram! I shta raditi sa takvim chlanom kome je ovo prva negativna a tako "posluje" na Limundu. Predlazhem da se ovakvi i slichni upozore da ukoliko neshto ne zhele da daju za male pare, stave pochetnu sa kojom ce sigurno hteti da prodaju predmet! I ja sam puno toga dala za "male pare" ali morate prihvatiti rizik sa malom pochetnom cenom.
    • CommentAuthorelvir-np
    • CommentTime04.08.08
     link
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime05.08.08
     link
    Opet "zadrzavam pravo da ne prodam..."
    http://www.limundo.com/aukcija-Sapphire-Radeon-9600-Pro-Atlantis-256MB-DDR2-AGP-8x-32813

Ovoga ima i bice i dalje... a mislim da je prilicno iritirajuce da svakog clana i svaku aukciju cekas da se zavrsi pa dati negativnu itd itd... to ne resava problem.
    Mislim da bi na stranici za postavljanje aukcije trebalo pored polja za cenu da stoji ukratko "ako je pocetna 10din imas toliku provizuju i te pogodnosti ako je cena po tvom izboru provizija je tolika i tolika"
    I da u polje za cenu mora da se UPISE cifra a ne da po defaultu bude 10. Isto tako kao sto sada pop-up prozor iskace da te "upozori" na "ovako visoku cenu" (iako si npr stavio 55din :) )
    tako isto treba da iskoci i kada stavis 10din... pa da te lepo upozori i pita "da li zelis da stavis ovako nisku cenu"
    Ili "nemojte rizikovati negativnu ocenu ukoliko zaista niste spremni da prodate predmet po ma kojoj izlicitiranoj ceni" ili nesto slicno. Neka Limundo tim smisli lep tekst :)
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime05.08.08
     link
    Još jedna aukcija sa zadržavanjem prava...

http://www.limundo.com/aukcija-Unikatne-ru%C4%8Dno-izradjene-mini-gitare---32815

Što se tiče aukcije za externi hard disk o kojoj govori miki38, ja sam ovde bio ukazao na još jednu nepravilnost ali je neko obrisao taj moj post, ne znam zašto...
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime05.08.08
     link
    Pa Slobo, druze, ti napisi ponovo, ne trosis hemijsku pa da ti bude zao,
    mozda je neko i greskom obrisao ili nije ucitao sistem.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime05.08.08
     link
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime05.08.08
     link
    A i clan 50sexnssrb se vrti sa ruzicam i mmarkom021 u krug-ako cemo vec da cinkarimo.
    Ali nemojmo donositi prebrzo zakljucke nego nek Limundo prvo proveri.
    Remeo, ti sad stupas u akciju.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime05.08.08
     link